• Tierney nincs a keretben

    Kiadta az Arsenal a kezdőt a Crystal Palace elleni meccsre.

    A keretben Tierney térdsérülés, Pepe betegség miatt nincs ott.

    Kezdő: Ramsdale, Tavares, Gabriel, White, Cedric, Xhaka, Partey, Odegaard, Saka, Smith Rowe, Lacazette

    Cserék: Leno, Holding, Ogungbo, Swanson, Lokonga, Elneny, Martinelli, Flores, Nketiah.

  • Marcelo Flores az utazó keretben

    A fiatal mexikói válogatottunk, Marcelo Flores is ott lesz az utazó keretben a Crystal Palace elleni meccsünkre, erősítette meg a Twitteren a játékos édesapja.

    A tehetséges támadónkról korábban írtunk egy portrét

  • Arteta Balogunról

    Miután mind Lacazatte, mind Nketiah szerződése lejár a szezon végén, könnyen lehet, hogy az Arsenalnál eddig mellőzött Folarin Balogun is több szerepet kap majd a csapatnál a következő idényben.

    A 20 éves játékos egyre jobb formát mutat a Middlesbroughnál, ahová a télen érkezett kölcsönbe, az elmúlt meccseken már több gólt is szerzett és gólpasszokat is ad a társainak.

    "Úgy vélem, Flo azt csinálja a Boronál, amit akarunk tőle látni. Talán kicsit el is késtünk az ő kölcsönbe adásával. Most egy teljesen más felállásban játszik egy másik edző irányítása alatt, egy erős történelemmel bíró klubnál. Így új és részletesebb információkat tudunk róla kapni, hogy eldönthessük, mi lenne a legjobb számára a jövőt illetően."

  • Arteta az öt csere lehetőségéről

    A többi európai ligához hasonlóan a következő idénytől a Premier League-ben is bevezethetik az öt csere lehetőségét, Arteta így vélekedik erről:

    "Örülök, hogy végre ugyanazt az álláspontot képviseljük, mint az összes európai liga. Lesznek változások a keretben, mert így különböző lehetőségeink lesznek, ráadásul ez a változás segít elosztani a játékosokon lévő terhelést."

  • Arteta szűkszavú Sakát illetően

    Mint már korábban írtuk, megkezdődtek a tárgyalások az Arsenal és Bukayo Saka ügynöke között a játékos hosszabbításával kapcsolatban, a szélső jelenlegi szerződése 2023 nyaráig szól, további egy év opcióval a klub számára.

    Arteta azonban szűkszavú maradt a tárgyalásokat illetően a sajtótájékoztatóján.

    "Hihetetlenül elégedettek vagyunk Bukayo-val és az elmúlt időszakban bemutatott fejlődésével, és amit a csapathoz hozzátesz. Nyilvánvalóan nem osztunk meg részleteket a megbeszélésekről, de elégedettek vagyunk vele."

    A játékos covid fertőzés miatt kimaradt végül az angol válogatott keretéből, így egy kis pihenőt kapott a hajrára.

    "Nem tudom, hogy mennyit játszott volna, ha nincs a betegsége. Néha, amikor egy játékos jó formában van, az ember nem akarja kivenni őt a csapatból. De most volt ideje egy kis feltöltődésre és pihenésre, és remélhetőleg hamar formába lendül majd."

  • Kerethírek

    Vegyes híreket osztott meg Mikel Arteta a keretet illetően a mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatóján, csütörtökön.

    A jó hír mindenképpen az, hogy Bukayo Saka jobban van, és ha minden igaz, játékra jelentkezhet hétfőn. A fiatal angol játékos covid fertőzés miatt végül idő előtt távozott az angol válogatott keretéből.

    Aaron Ramsdale csípősérülése még mindig nem jött rendbe, Arteta szerint a kapus még nem érzi teljesen jól magát, és még nem is edzhetett a kerettel.

    Tomiyasu állapota jól alakul, egyre nagyobb terheléssel edzhet, a hét hátralévő napjaiban lezajló tréningek fogják eldönteni, hogy a japán visszatérhet-e a Palace elleni meccsre.

    A válogatott szünet alatt az Arsenal az otthon maradt játékosaival a Brentford B-csapatával mérkőzött meg egy zártkapus meccsen, amelyet 4-1-re nyertek Artetáék Lacazette mesterhármasának és Holding góljának köszönhetően. Ezen a meccsen azonban még nem játszhatott Tomiyasu, a kapuban pedig Leno védett.

  • Célegyenesben a bajnokság

    A március végi válogatott meccsekkel lezajlott az utolsó szünettel teli periódus az idényben, a csapatok immáron a bajnokság utolsó harmadára koncentrálhatnak.

    Az Arsenal számára 10 bajnoki forduló maradt hátra, a tét nem más, mint a negyedik hely elérése, ami komoly menetnek ígérkezik az egyre erősebb Tottenhammel szemben és még a Manchester Unitedet sem lehet teljesen kihúzni a listáról.

    Az első akadályt a Crystal Palace jelenti, Mikel Arteta csapatának a Selhurt Parkban kell megmérkőznie Patrick Vieira jó formában lévő együttesével. A mérkőzést április 4-én, hétfőn rendezik, 21:00-ás kezdéssel.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (368)

2 éve
kispestimaradonnya
Kitiltott felhasználó
brightont ki kell ütni izomból...es rendbejon minden.
2 éve
Szerintem is eros tulteljesitesben vannak a sracok, de en tovabbra is bizakodo vagyok a 4. hely elerese vegett. Fiatal es vekony a keret. Megis visszaszereztek a szurkolok bizalmat. Szombaton be kell bizonyitaniuk, hogy ez egy pillanatnyi osszeeses volt, mint megannyi valogatott szunet utan. Igazabol nem is nagyon emlekszem olyan valogatott szunet utani meccsre, ahol jol jatszottak volna a sracok, meg Wenger alatt sem.

Tierney sajnalatos serulese nagyon rosszkor jott, ahogy Partey is. Itt az ideje, hogy Loki es Tavares elo vegye a szezon eleji format, ahol szerintem eleg jol nyomtak a ket serult helyett. Teher alatt no a palma, meg ha ez a mi szempontunkbol szarul is johet ki. DE nincs mas ebbol kell dolgozni.

Lehet "sirni" a teli piac miatt, de meg kellett lepniuk ezt a keret szukitest, es en oruluk, h nem jott egy panik igazolas. A szezon vege annyiban lesz befolyasolo tenyezo, hogy kiket hozhatunk el konyebben a BL-el. Penz lesz, hisz tavaly is volt europai kupa nelkul is. Ettol nem tartok azert.
2 éve
Plusz Rowe es Ode lababan ott maradt 2 gol, amivel maskepp is kinezhetett volna ez a meccs.
2 éve
Lacazette egy nagy rakás szar csatár,attól hogy valamikor berug egy győztest vagy nagyon jó a mezőnyben,vele sose leszünk előrebb.15 helyzet kell neki egy gólhoz,egy csatár nem ilyen!
2 éve
Sajnos egyetértek. Teljesen kifingott az ember a góllövést illetően. Valaki még vár tőle gólt, mikor helyzetben van? Mert én totál az esélytelenek nyugalmával figyelem mindig a görcsölését elöl. Nem tudom mi lett vele, de ezen a szinten nem tényező már a pali.
2 éve
Csoda hogy mar vegig birja az iramot, eddig ugye 60. perc korul mindig le lett cserelve. Most mar kepes hajtani 90 percen at is, ekkora mezonymunkaval. Csak hat a kapu elott rendre borzalmasan teljesit. El kell engedni a nyaron es frissiteni kell elol ket fiatal golvagoval.
2 éve
Engem nem (csak) az zavar, hogy kikaptunk, mert egy kisiklás előfordulhat, lásd a Chelseat a Brentford ellen, hanem hogy ez szerintem nem az utolsó volt.
Az a helyzet, hogy bárhogyan is végzünk a tabellán, mi mindenképpen túlteljesítettünk, senki nem várt bennünket nemhogy a negyedik helyre, hanem még a 4. helyért folyó küzdelembe sem, de azért előbb utóbb el fog válni a szar a májtól. Ha egy olyan csatárunk van, aki december óta nem rúgott akciógólt, az úgy összességében édeskevés, miközben nem várhatjuk el állandóan a tizenéves tehetségeinktől, hogy megmentsék a csapatot minden egyes alkalommal. És akkor még ehhez jönnek azok a tényezők, hogy az egyik klucsjátékosunk (Tierney) jó eséllyel a szezon végéig kidőlt, Partey meg sérülés miatt hetekig nem léphet pályára.
Szóval nem kell túlreagálni a helyzetet, én már felkészültem az ötödik helyre, mert a Spurs 4. helyére. Az ambícióink amúgy is magasabbak, mint a negyedik hely. A nyáron folytatni kell a tavaly elkezdett építkezést, erősítésekre akkor is lehetőségünk van, ha nem lesz meg a BL. Saka, Martinelli és Arteta új szerződései azonban abszolút prioritás.
2 éve
Parteynak annyi? Ezt nem hiszem el! Tegnap mondjuk kurva szar volt ő is, de nincs alternatíva. Csoda, hogy eddig is bírtuk ezzel a szűk kerettel. 13 emberrel nem lehet végigvinni a szezont általában. Kurva idegesítő, hogy nem bírtunk legalább egy nyamvadt csatárt kikölcsönözni, aki hébe-hóba belebotlik a labdába és gólt szerez. Amúgy meg erősítések szempontjából sem mindegy, hogy 4. vagy 5. Az elveszett EL-döntő utan is mondta Kroenke, hogy az azért átírta a nyári terveinket anno... Pedig ide még vagy 5-6 ember mindig kéne.
2 éve
Az a baj, hogy télen hozni kellett volna játékost, ez szerintem hatalmas hiba, hogy elmaradt.
2 éve
Simán kinézem, hogy öt új ember érkezik, mert azért még mindig van legalább egy lépcső az igazán top csapatok meg köztünk. Még a kezdő sincs rendben, de ha ránéztem a tegnapi meccs kispadjára, hát nem fostam össze magam, és ez egy hosszú szezonban meghatározó.
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
chelsea, whu,spurs kb ilyen eredmény lesz. newcastle illetve mu x. csabi köpedék

Szólj hozzá