Megkezdődtek a tárgyalások Bukayo Saka ügynökével a játékos hosszabbításával kapcsolatban, írják angol lapok.

A 20 éves szélső játékos abszolút kulcsemberévé vált az Arsenal csapatának az elmúlt hónapokban, így nem csoda, ha Mikel Artetáék elsődleges prioritása az, hogy megtartsák Sakát a soron következő évekre.

Saka előző hosszabbítása a csapattal nagyon az utolsó pillanatban jött össze, mindössze hetekkel a korábbi szerződésének lejárta előtt sikerült aláírni a papírokat, ezt a helyzetet akarja megelőzni most a klub. Az angol játékos jelenlegi kontraktusa 2023 nyaráig szól, további egy év opcióval, amelyet az Arsenal aktiválhat, így per pillanat még nem olyan sietős a döntést meghozni, de legkésőbb a nyárig azért szeretné a tető alá hozni az új megállapodást az Arsenal.

A The Athletic szakírója, David Ornstein szerint megkezdődtek a tárgyalások Saka ügynökével, a megbeszélések jelenleg még a kezdeti stádiumban folynak, de az Arsenal hamarosan megteheti az első konkrét ajánlatát a játékosnak. Mark Irwin, a The Sun újságírója szerint a csapat megnégyszerezné Saka jelenlegi fizetését, így a szélső heti 125 ezer fontot kereshetne.

A tárgyalások befejezezésig minden bizonnyal a szezon végéig várni kell majd, és komoly tényező lehet a megegyezésben, hogy az Arsenalnak sikerül-e bejutnia a Bajnokok Ligájába a következő idényre. Mint Irwin írja, ha netán mégsem sikerül a negyedik hely elérése, az Arsenalnak így is lesz majd anyagi lehetősége Saka nagyobb fizetésének kigazdálkodására, hiszen a klubnál jelentősen csökkentették a játékosállomány fizetését, amely listán újabb tételek szabadulhatnak fel Lacazette, Nketiah vagy Elneny valószínűsíthető nyári távozásával.

William Salibával is tárgyal a klub

Nem csak Sakával, de William Salibával is tárgyalásokat kezdeményez a csapat a következő hetekben.

Chris Wheatley korábbi értesüléseit ezúttal a goal.com is megerősítette. Saliba esete érdekes az Arsenalnál, hiszen miután 2019 nyarán leigazolták őt a Saint Etienne csapatától, a fiatal francia egyszer sem lépett pályára az Arsenal felnőtt keretében, három alkalommal is kölcsönbe került a több játéklehetőség reményében.

Saliba jelenleg a Marseille csapatánál játszik, ahol alapember Jorge Sampaoli együttesében. Jó teljesítményére a francia válogatott szövetségi kapitánya is felfigyelt, így Benjamin Pavard sérülése következetében megkapta élete első meghívóját a soron következő válogatott meccsekre Elefántcsontpart és a Dél-afrikai Köztársaság ellen.

Saliba jelenlegi szerződése 2024-ig szól az Arsenalnál, így a közelgő megbeszélések a játékos és a klub között első körben arról fognak szólni, miként látja a védő helyzetét a csapatnál Mikel Arteta vezetőedző.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (282)

2 éve
Elvezi a jatekot nagyon, messze jobb lehet, mint Ozil, meg ha mas poszton is jatszik kicsit
2 éve
Utolag annyira orulok hogy ot igazoltuk le maddison helyett, annyira megszerettem a norvegot
2 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
Persze, mivel hogy a Realból vettük. Ott azért még a cserepad is olyan szint, mint egyes sztárkluboknál a kezdő. Péld. a Dortmund, Ac milan. Én az ekejétől sejtettem, ha onnan őt vesszük meg, az csak jó lehet
2 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
Meg is lepődtem, hogy lehetett Maddison 70 mil, Grealish 100 és ő csak 30.....csak jól jártunk ez a lényeg
2 éve
Mondjuk Ceba-t is a Realból hoztuk el, Denis Suarezt pedig a Barcéból :D mindkettő besült
2 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
Közel Bruno Fernandes szint
2 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
Igen csak már tini kora óta lehetett hallani, hogy mekkora tehtséget igazolt a Real annak idején. Suarezről azért nem igazán tudtuk, hogy nagy sztár lenne. És már 25 körül volt. Őt inkább azért hoztuk el, mert nem volt nagyon más meg pénzünk se annyira. Ceballosról én nem mondanám, hogy besült volna. Vele azért jött egy-két kupa
2 éve
kispestimaradonnya
Kitiltott felhasználó
Maddison buta angol...dupla annyiba kerult mint a skandinát...Es fele annyira sem jo... Es Odegard kabe 70%-on van...meg jobb lesz.... Ezert nenszabad angolt venni....Sajnos ESR es Saka is maxon van mar...nem lesznek jobbak.
2 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
Ha jön egy klasszis középpályás és Gnabry is, akkor könnyen lehet, hogy se ESR, se Saka nem lesznek kezdőben, mert Martinelli biztos kezdeni fog. Mondjuk ESR most sem kezd
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
martinelli szerintem elveszik a sürüben majd. walcott 120on goljàt sem lövi meg de lehet egyik sem(saka,rowestb.) pedig wocàtt is egy gyik fing volt.
2 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
Ha jön egy jó gólvágó és lő szezononként 15-20 gólt, akkor nem is gond ha a szélsőink csak 5-10 gól között hoznak számokat. Ha van kire kihegyezni a támadást, gólpasszokkal nem lesz gond. Arra jók a szélsőink + Odegaard. Akkor az is jó alap lesz
2 éve
Jon a PL-be is az 5 csere jovore
2 éve
Ezzel a nagy csapatoknak kedveznek, ahol hosszabb, erősebb a pad. Nem tartom korrektnek
2 éve
miert kedvezne? 5 csere amugy is sok szerintem, max a serulesek miatt jon jol, illetve idohuzasnak. A kiscsapatok ugyanugy tobb friss embert tudnak behozni. Es a nagycsapatoknal ennyi erovel a 3 csere is valoszinuleg erosebb, mint a kiscsapatoknal. Mar nem azon a plusz 2-n fog mulni.
2 éve
kispestimaradonnya
Kitiltott felhasználó
arsenal24nek van igaza...ez a nagycsapatoknak fog kedvezni...Kiscsapatok kevesebb penzbol gazdalkodnak,nyilvan kevesebb minosegi jatekosuk van...ergo a padon mar sokkal gyengebbek ulnek soxor mint a kezdo 11....mig a nagycsapatoknal a padon is klasszisok ulnek.
2 éve
Gondolom ugyanúgy 3 játékmegszakítás lehetséges majd, mint eddig.
2 éve
de ez igaz 3 csere eseten is azert tobbsegben. Sot mar a kezdonel is, megis van, hogy a kiscsapatok megszorongatjak, esetleg elverik a nagyokat. Covid alatt pl sokszor ki sem volt hasznalva az 5 csere. Nem feltem emiatt a kicsiket.
2 éve
Igen, csak, ha egyszerre 2 embert cserelsz az idoben hosszabb, mint az 1, es meg az egy embert is sokszor kepesek elhuzni, lasd Wolves
2 éve
Azért ne mond már azt, hogy ez nem plusz előny a nagy csapatoknak. 5 cserénél simán el lehet azt játszani, ha valami nagyon nem működött az első felesben, hogy a szünetben már cserél 3-at, ami nagyban befolyásolja az adott csapat játékát. Teljesen át lehet állni másra ennyi cserével, és ezt egy bővebb kerettel sokkal jobban ki lehet használni. Nem is kérdés, hogy ez kiknek kedvező. Bőven elég a 3 csere lehetőség.
2 éve
kis csapat nem tud valtoztatni a felidoben 3 emberrel? DE. Ertem minosegben jobbak a nagycsapatoknal a cserek, de ez kb a City, Pool es a Chelseare vonatkozik. Spursnel, Munal es nalunk sincs 5 minosegi csere
2 éve
kispestimaradonnya
Kitiltott felhasználó
Haaland kivasarlasi ara 64 millio £ Ot elhozzuk...Nunez 80....az 144 ...56 bol hozunk egy klasszis latinlabu jozeppalyast meg egy jobbvedot tomi moge...ennyi
2 éve
Ma volt egy meccs a Brentford csapat ellen, ahol 4-1-re nyertek a sracok, Laca hintett eg 3ast es Holding is szerzett 1 golt. Rengeteg fiatal mellett az otthon maradt felnotz keret tagjai is jatszottak
2 éve
A Brentford B ellen úgy tudom
2 éve
igen a B lemaradt sorry 😊
2 éve
Mi kispestivel megrakjuk szerintem a BL győzelmet. Gondoljatok bele Gnabry, Saliba, Nunez, Tielmans/Arthur. Félelmetes csapat és bárki megtudunk verni, ha nem is tikitakával, akkor kontrával. Engem a másik oldalon nagy jósolónak tekintenek, mivel évekig követeltem a fiatalokat a kezdőbe és beváltak, kb egy 100 odsot jósolok mi BL győzelmünkre. Ramsdale-Tomi/White-Saliba-Gabriel-Tierney-Party-Tielemans/Arthur-ESR/Gnabry-Martineli-Nunez-Saka. Meglehet szorítani a nadrágszíjat az ellenfeleknek.
2 éve
Arteta befejezi Wenger munkáját.
2 éve
Először be kéne jutni a Bl-be.
2 éve
meg noncsenek is igazolasaink, mirol beszelsz 🤣 a masik h mrg BL sincs
2 éve
😂😂😂😂
2 éve
kispestimaradonnya
Kitiltott felhasználó
Ne vedd el a kedvet...hagyfantazialjon...:D

Szólj hozzá