• Folytatás a Crystal Palace ellen

    A válogatott találkozókat követően a Crystal Palace ellen folytatódik a bajnokság, legközelebb április 4-én, 21:00-től játszik majd az Arsenal Patrick Vieira együttese ellen.

  • Ramsdale-ről és Martinelliről.

    Aaron Ramsdale csípőproblémák, Gabriel Martinelli pedig rosszullét miatt hagyta ki a mai meccset, pedig mindketten játszani akartak, és el is utaztak a csapattal Birminghambe.

    "Aaron nem mozgott jól a Liverpool elleni meccs utolsó perceiben és a kivizsgálások azt mutatták, hogy izomsérülést szedett össze, ennek ellenére a csapattal akart tartani. Abban a pillanatban, hogy megutdta, hogy nem játszik és Bernd helyettesíti, nagyon szurkolt a társának. Ez sokat elárul arról, mi zajlik a színfalak mögött."

    "Remélhetőleg Gabi is rendben lesz a brazil válogatott meccseire. Nagyon szomorú volt, hogy nem tudott ma pályán lenni, pedig ő is eljött a csapattal. Nagyon bízom abban, hogy holnap el tud utazni Brazíliába, nagyon megérdemelte a meghívót a keretbe."

  • Arteta elégedett a győzelemmel

    "Nagy győzelmet arattunk. Hiába kaptunk ki szerdán, akkor is jó teljesítményt mutattunk, így most is azért jöttünk ide, hogy szépen játsszunk, és ez össze is jött, hiszen megkaptuk mind a három pontot. Szerettük volna folytatni a jó formánkat, a csapat pedig remek küzdőszellemről tett tanúbizonyságot. Domináltuk a meccsen, és végül győzelem lett a jutalmunk." 

    "Nagyon köszönjük a szurkolóinknak a támogatást. 10 meccsünk van hátra. Az már nem számít, hogy mit csináltunk ma vagy tegnap, csak az a fontos, hogy a holnap mit hoz. Minden meccsre jól kell felkészülnünk, fejlődnünk kell, jobban kell játszanunk, hogy újabb győzelmeink legyenek és hogy kényelmesebbek legyen a meccseink. Amikor így dominálunk, mint ma tettük, legalább plusz két gólt kellett volna lőnünk, és még nem vagyunk ezen a szinten."

     

  • Sakával góljával nyert a csapat

    Fontos meccsen aratott győzelmet az Arsenal, az Aston Villa elleni találkozón Bukayo Saka szerzett egyedül gólt, ezzel elhozta mind a három pontot a Villa Parkból a csapat.

  • Ramsdale nem lesz ma

    Ma nem lesz Ramsdale, aki csípősérülést szenvedett a Liverpool elleni meccs első félidejében.
    A játékos akarta volna vállalni a játékot, de a csapat orvosai ellenezték.
    Leno ugrik be.

    Leno, Cedric, White, Gabriel, Tierney, Xhaka, Partey, Ødegaard, Saka, Smith Rowe, Lacazette.
    Cserék: Okonkwo, Holding, Tavares, Swanson, Lokonga, Elneny, Pepe, Hutchinson, Nketiah

     

  • ...az Aston Villáról, Gerrardról és Coutinhóról

    "Nagyon jó formában van az Aston Villa, nagyszerű eredményeket hoztak az elmúlt hetekben. Gerrard új lendületet hozott a klubnak, új formát talált ki. Teljesen más energiával játszanak otthon. Minden elismerésem, amit csinál."

    "Steven játékosként is kiváló volt, nagyon intelligens középpályás volt. Minden össztevője megvolt: agresszív, minőségi játékos volt, gólveszélyes, radásul egy vezéregyénisége is volt a csapatának, nagyon nehéz volt ellene játszani. Nyilván az edzői pályája elején jár, de már a Rangersnél is remek dolgokat vitt véghez, nem is tudom, hogy teljesen megkapja-e a vele járó érdemet. Úgy vélem, hogy az Aston Villánál is szuper dolgokat csinál."

    "Coutinho lesz az egyik olyan játékosuk, akikre fokozottan figyelnünk kell, mert az egész csapatuk jól reagálja le, amikor nála van a labda, nagyon veszélyes helyekre tudja megjátszani a játékszert. Amióta Coutinho a játékosuk, nagyon sok szerepet vállal a támadóharmadukban, emiatt észnél kell lennünk szombaton. Képes gólhelyzeteket teremteni, gólokat szerezni, új helyeket megnyitni. Ezek már a liverpoolos időszaka alatt is megvoltak benne, és most ezt tovább folytatja."

    Artetát arról is kérdezték, hogy tervezte-e Coutinho leigazolását az előző átigazolási ablakok során.

    "Nagyon sok különböző játékost szemléltünk olyan tulajdonságokkal, amikkel ő is rendelkezik, de végül más mellett tettük le a voksunkat."  

  • ...a Liverpool elleni meccsről

    Nincs rossz hangulatban a csapat Mikel Arteta elmondása szerint annak ellenére, hogy a Liverpool elleni derbin megdőlt az Arsenal ötmeccses nyerő szériája.

    "Nem vagyunk letörve, sőt, azt gondolom, hogy a szerdai eredmény nem tükrözi a csapat valós teljesítményét. A két tizenhatos közti játékban mi voltunk a jobb csapat, és tökéletesen végrehajtottuk azt, amit elterveztünk. Bátran játszottunk, jól érették egymást a pályán a játékosok, mindenki egy szinttel fentebb játszott. De sajnos a mecseket a tizenhatoson belül lehet megnyerni, és sajnos itt dőlt el, hogy szerdán üres kézzel kellett lejönnünk a pályáról."

  • ...Ramsdale-ről

    Miközben Aaron Ramsdale a Leicester elleni meccsen hős volt, a Liverpool ellen már nem annyira sziporkázott az angol kapus, hiszen Diego Jota gólját könnyen védhette volna a hálóőr.

    "Nagyon maga alatt volt szerdán, de ez normális, mert nagyon nagy versenyszellem munkálkodik benne. Azt azonban el kell fogadnia, hogy ezek a dolgok benne vannak a pakliban. Egy profi karrier 10-15 évig tart, és ilyen hibák benne lesznek nem csak klub, de válogatott szinten is. Ezekkel meg kell tudnia birkózni. Nagyon kritikus magával szemben, szóval segítségre van szüksége, hogy más szemszögből is lássa a dolgokat." - mondta Arteta.

  • ...a menetrend zsúfoltságáról

    Mikel Arteta még a Liverpool meccs utáni sajtótájékoztatón fakadt ki a Premier Ligára, hogy miként engedték, hogy az Arsenal három nap alatt játsszon két meccset is.

    A csapat szerdán 21:15-kor kezdte a meccsét a Liverpool ellen, a folytatás pedig az Aston Villa ellen, a Villa Parkban 13:30-kor lesz.

    "Nagyon szépen köszönjük a bajnokságnak, hogy ezt lehetővé tették a számunkra, ráadásul nem is egyszer csinálják meg, mert egy héten kell játszanunk majd a Chelsea-vel és a Manchester Uniteddel is."

    Arteta arra utal, hogy a bajnokság vezetői megállapodtak a klubokkal, hogy a játékosok egészségügyi állapotára tekintettel lesznek, és igyekeznek elkerülni azt a sorsolást, hogy háromnaponta legyen meccsük a csapatoknak - igaz, ez többnyire az európai kupaporondon szereplő együttesekre vonatkozott.

    "Igen, fenntartom a szerdai álláspontomat ma is. Azért panaszkodom, ahogyan a Premier League szervezi a meccsek időpontjait. Az európai szereplés most egy más téma, azt hagyjuk. De mi vagyunk az egyetlen csapat Angliában, amelyik ilyen cipőben jár." - mondta Arteta pénteken, ezzel együtt a spanyol szerint a keret rendben lesz a szombatra.

  • Tomiyasu játéka még mindig kérdéses

    Továbbra sem eldöntött, hogy Tomiyasu ott lesz-e a keretben szombaton.

    "Van esély, de még mindig nem tudjuk. Majd meglátjuk, hogy teljesít a mai edzésen." - mondta Arteta.

    Az jó hír lehet az Arsenal számára, hogy Tomiyasu-t a sérülése miatt nem hívták be a japán válogatott soron következő meccseire, így tovább dolgozhat a visszatérésén az április eleji Crystal Palace elleni mérkőzésünkig.

  • Nincs megállás

    Nem sok ideje volt az Arsenal regenerálódnia a Liverpooli elleni vereséget követően, szombaton máris jön a folytatás, ezúttal a jó formában lévő Aston Villa ellen.

    A mérkőzés 13:30-kor kezdődik, a Spíler 1 élőben közvetíti.

    Mikel Arteta ma tartja a meccs előtti hivatalos sajtótájékoztatóját, a legfontosabb szemelvényeket itt közzétesszük.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (253)

2 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
Fringe. Azért az a 3 játékos akit írtál közel 200 mil lenne. Mi sose költöttünk ennyit egy nyár alatt. Kb. 120-130 mil között fogunk költeni. Jöjjön Tielemans, Gnabry, jöjjön vissza Saliba és úgy is vettünk valami amerikai védőt is, hátul meg is leszünk, csatárnak jöjjön egy Haller szintű játékos vagy akár ő 40-ért. Így kijövünk kb 130-140 millából. De nem hiszem, hogy ennél többet költenénk. Nunez fiatal és jó is de legalább 80 lenne és az sok nekünk.
2 éve
kispestimaradonnya
Kitiltott felhasználó
a csatarral nem szabad sporolni...ha 80 akkor 80...ha 130 akkor 130...majd amikor 5 evig rugdos 20 felett akkor nem fofjuk sokallni.
2 éve
Ramsdale a csipserulese miatt, Gabriel a szuletendeo gyermeke miatt vegul kimaradnak a valogatott meccs keretekbol.
2 éve
Ha érkezik Darbin Nunez, Gnabry és Tilemans, vissza Saliba, akkor esélyünk van a bajnoki címre és bl győzelemre is.
2 éve
Leno, Runa, Bello Cedric, Mari, Mavra, Torreira, AMN, Elneny, Xhaka?, Lacazette, Pepe, Nketiah, Nelson ennek a 14 jatekosnak nem nagyon van helye a csapatban. Ez sem lesz feltetlenul egyszeru nyar, igaz 3 jatekosnak lejar a szerzodese, igy annyival konnyebb, de csodalkoznek, ha mind tavozna vegleg vagy kolcsonbe akar....
2 éve
Én bízom benne, hogy marad Leno, AMN, Nelson és Xhaka is.
2 éve
es ugyan minek maradna Leno, ha jon Turner, minek maradna AMN es Nelson, amikor Romaban es Feyenordban sem jatszanak. Xhaka kerdojeles, de ha jon jo ajanlat szerontem elengedik.
2 éve
Megküzdjenek a kezdőbe kerülésért. Ahhoz hogy verseny legyen, nem pont egy Turner fogja ezt megteremteni. De sajnos igazad van, valószínűleg mind távoznak, szimplán kedvelem őket és hasznos játékosoknak tartom őket.
2 éve
én örülnék Dybala-nak,kíváncsi leszek az Arsenal rá mozdul-e.
2 éve
kispestimaradonnya
Kitiltott felhasználó
az uj szezon kezdete majdnem szeptember...dybala meg 29 lesz decemberben...kell ő nekunk?!.
2 éve
kispestimaradonnya
Kitiltott felhasználó
Jojatekos,de egy 39 eves ,aki meg nemfocizitt egy percet s3m a premierligben...nemtudom....sztem fel sem.fog merulni a vezetosegben a leigazolasa.
2 éve
kispestimaradonnya
Kitiltott felhasználó
*29
2 éve
Dybala nem hosszabít, nyáron ingyen távozhat a Juvéból. Minket is szóbahoztak vele.
2 éve
Akárcsak Aouarral, aki Fabian Ruiz alternatívája lehet. :D Gondolom sok realitása nincs ezeknek, de ha már meccs nincs... 😅
2 éve
szerintem Dybala folosleges nekunk, Aouarra meg nem hiszem, hogy visszamennenk barmikor is, de jo olvasni ilyeneket, csak helyen kell kezelni az osszes ilyen hirt 😆
2 éve
kispestimaradonnya
Kitiltott felhasználó
Osimhen sztetek milyen lenne?!.
2 éve
Szerintem kurva jó játékos Osimhen.
2 éve
Osimhen, Abraham, DCL, Isak. Én bármelyiknek örülnék, és erősítzést jelentene az összes.
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
dybala nem kell madár csontu vigye el conte. osimen jó de drága lehet illetve afrikai azok lusták meg kukák is. lsd auba.
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Joa felix,DCL,tielemans,gnabry,saliba,cuffy,jenkikapus,belegun ennyi kell.

Szólj hozzá