• Arsenal-Leicester 2-0

    Thomas Partey és Alex Lacazette góljainak, no meg Aaron Ramsdale remek védéseinek köszönhetően újabb győzelmet aratott az Arsenal a bajnokságban, és visszakapaszkodott a negyedik helyre.

     

    Folytatás szerdán a Liverpool ellen.

  • Gabriel Martinelli a válogatottban

    Mikel Arteta pénteki sajtótájékoztatóját követően nem sokkal kiderült, hogy Gabriel Martinellit először behívták a brazil felnőtt válogatottba, így március végén az Arsenal ifjú tehetsége akár pályára is léphet hazája színeiben Chile és Bolívia ellen.

    Arteta így vélekedik Martinelli mostani teljesítményéről.

    "Gabi mostanság más szerepkörben játszik, mert Aubameyang is kilencesként játszott a távozása előtt, és most Gabi esetében is vannak jelek, hová is akarunk elérni vele kapcsolatban. Kétségtelenül képes gólt rúgni, nagyon gólveszélyes játékos a támadóharmadban, és minden szempontból kivételes képességű támadó. Teljes mértékben megérdemli, hogy ennyit játszhat a pályán."

    Martinelli mellett a védőnk, Gabriel is ott van a válogatott keretben.

  • Arteta Lacazette-ről

    "Érthető módon Laca gólokat is szeretne lőni, de ehhez az eddigi meccseken is nagyon közel járt. Továbbra is támogatnunk kell őt ebben. Nagy önbizalommal játszik, remélhetőleg vasárnap be is fog találni."

    Arteta egyúttal azt is elmondta, hogy nincs kizárva Lacazette hosszabbítása sem, de erre csak a szezon végén térnek vissza a felek.

    "Azt a döntést hoztuk, hogy az idény végén ülünk le tárgyalni, amikor látni fogjuk, mire készülhetünk a következő szezonban, és majd csak akkor hozunk egy közös döntést. Ezt így beszéltük meg Lacazette-tel is, a nyáron vissza fogunk erre a kérdésre térni, ahogy vége a szezonnak."

    "Természetesen nem tudom, hogy a játékos mit szeretne, de mi az döntést hoztuk, hogy csak a szezon végén lesznek tárgyalások. Ezt fogjuk csinálni."

  • Arteta a top 4-ről

    Az Arsenal az elmúlt 10 bajnokiból 8-at megnyert, köztük az előző négyet zsinórban, de Arteta szerint ennél is több kell, ha a csapat meg akarja kaparintani a hőn állított negyedik helyet.

    "Csak úgy tudunk a legjobb csapatokhoz közel állni, ha folyamatosan és meggyőző módon győzni tudunk."

    "Több kell, mint négy meccset nyerni zsinórban, mert vannak olyan csapatok, akik képesek, 10,12,14,18 mérkőzést is hozni, szóval van még hová fejlődnünk."

    "De most csak az számít, hogy hogyan edzünk holnap, és hogy játszunk vasárnap. A többi a futball része, ami kiszámíthatatlan: senki nem tudja, mi fog történni. Csak arra kell koncentrálnunk, hogy teljesítsünk és hozzuk a győzelmet."

    "A csapat jó szellemben van, ráadásul élvezhetjük majd a szurkolóink támogatását is vasárnap, ez is sokat lendít majd rajtunk. Keményen fogunk harcolni, és remélhetőleg jó teljesítménnyel és eredménnyel hálálhatjuk meg a rajongóink biztatását."

  • Smith Rowe visszatérhet

    Arteta tájékoztatása szerint Smith Rowe újra ott lehet a keretben, az angol játékos először gyomorbántalmak, majd covid miatt hiányzott, de a Leicester ellen már visszatér a középpályás.

    Tomiyasu-t még mindig vizsgálják az orvosok, Arteta szerint még kell egy kis idő, mire a lehető legjobb állapotban lesz a japán védő.

  • Mit mondanak a számok?

    13 fordulóval a vége előtt érdemes lehet újra rátekinteni a szimulációkra, hogy az eddigi statisztikai adatok alapján kinek mennyi esélye van megszerezni a hőn állított negyedik helyet.

    A Project 538 számítása szerint az Arsenalnak jelenleg 61%-os esélye van a top 4-ben végezni: 8% a sansz a 3. helyre, és 57% a negyedik helyre.

    Mögöttünk a Tottenhamre kell nagyon figyeli: Antonio Conte együttese jó formában van, az ő esélyük 26%-os a negyedik helyre. A Manchester Unitednek a múlt heti városi derbi elveszítését követően 10%-os sansza van a BL-indulást érő hely elérésére.

    Az Arsenalnak már csak azért is fontos a Leicester elleni meccs megnyerése, mert szombaton Manchester United-Tottenham rangadót rendeznek a fordulóban.

  • Jön a meccsdömping

    Fokozódik a tempó a bajnokságban, a soron következő, március végi válogatott szünetet megelőzően még három meccs vár a csapatra a ligában.

    Ezek közül az első a Leicester ellen kerül megrendezésre, vasárnap, magyar idő szerint 17:30-as kezdéssel - találkozót a Spíler 1 élőben közvetíti.

    Mikel Arteta pénteken tartja a meccs előtti hivatalos sajtótájékoztatóját, a legfontosabb nyilatkozatokat itt közzétesszük.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (233)

2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
csak legyen meg a kibaszott 4. hely, nagyon jó nyár elé nézünk. koràn is kezdődik a PL augusztus elején.
2 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
A tegnap nem jött össze a city győzelem. Most a Pool nagyon ki fogja akarni használni ezt. Hát így olyan sok jóra nem számítok ellenük, de 1 vereség nem fog sokat változtatni a helyzeten a top4-ért. Még akkor is nagyon jól fogunk állni
2 éve
kispestimaradonnya
Kitiltott felhasználó
Jonni fognak az tutifix....de ez meg a javunkra is valhat...eleg jok a labdakihozatalaink az elmult idoszakban nyomas alatt...a kontra lehetoseg mindig ottvan a pool ellen.Mindig brutal kinyilnak.
2 éve
A vasárnapi meccs embere Partey lett. Abszolút jogos. Nagyon jó meccse volt. Mind mezőnyben mind golszerzesben jól muzsikált, a kapufáról nem is beszélve. :)
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
van akinek több idő kell megszokni egy bajnokságot, van ilyen. bele jött.
2 éve
Arteta építkezik! Még csak az alap áll, jővőre lesznek felhúzva a falak. Építkezést nem hagyunk abba, csak ha elfogy a lóvé! Senkit sem fog cserben hagyni. Amikor szarban volt a haza mindenki kitartott mellette. Van benne begyár becsület, nem megy sehova. Ez az Ő családja. Ő most csapatot és kariert épít, egy PSG beégés nem jönne jól. Nem fog Lampard cipőbe lepni.
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
tegnap látszott az is hogy Grealish mennyit is ér felállt védelem ellen. Nem tudott váratlant húzni. Kontra játékban jó, de kb ennyi. Ezt hozza Martinelli is. Jó döntés volt ha volt is rà esély valaha hogy nem lett idehozva drágán. Calwert lewin kivirágozhat arteta alatt de 45 misinél többet nem adnék érte.
2 éve
kispestimaradonnya
Kitiltott felhasználó
Legyen igazad...de engem nemfogott meg a Lewin gyerek...egysiku...Eros gyors hatarozott...ezt nem vitatom tol3..de nincs meg benne ami Robinhoban,v ronaldo nazarioban..v suarezben v ibraban...nincs meg benne a fűszer...Hogy labdaval megfogja es egyedul 3 vedot elfektetve m3gnyeri a m3ccset....egy Arsenwlnak ilyen csatarra k3ll vadaszni ...anno Henry,v persie is ilyen volt....
2 éve
kispestimaradonnya
Kitiltott felhasználó
https://youtu.be/OfS5MI_3_WE ..nekunk ilyen golvago kell...Lewin kozepszer...Meg kell talalnunk sz uj Ibrat,Henryt,Aguerot,Suarezt,Benzemat...
2 éve
Felsoroltal olyan csatarokat, akik 10 eve voltak igazan top formaban, amikor a foci meg teljesen mas volt. A mai vilagban nem tudsz ilyen csatart mondani, max szelsot, aki ezeket meg tudja huzni.
2 éve
Mondjuk ez a Calvert-Lewin szemre tényleg egy világi középszernek tűnik, sosem csinál semmi extrát , mikor látom játszani. Előbb hoznám Toneyt a PL-ből.
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
targetnak lenne jó nem komplex csatárnak. giru is a mai napig jo lenne a keretben targetnak de nincs itt
2 éve
kispestimaradonnya
Kitiltott felhasználó
dehogynem,Vlahovic,Haaland ,Mbappe ez a szint...van meg ott ,meg kell talalni....Hidd el,h van meg 2-3 ilyen gyemant...!!!
2 éve
Vlahovic es Haaland, is erobol oldja meg, egyik sem egy technikas labdazsonglor, akik mellett dolnek a vedok a cselektol, Ibra hozzajuk kepest fiatal koraban egy Ronaldo volt. Mbappe mas, de O meg megfizethetetlen szamunkra.
2 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
Akkor Jö Felix. Fiatal teknikás
2 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
Vagy Haller az Ajaxból. Nekem mindegy egyébként, hogy erőcsatár vagy teknikás, ha lövi a gólokat már megérte. Legyen mindig ott ahol kell és legyen csapatjátékos is, mint Lacazette

Szólj hozzá