Kulcsfontosságú nyár elé néz az Arsenal, derül ki Mikel Arteta szavaiból. A spanyol menedzser a Watford elleni bajnokit megelőzően adott exklúzív interjút a Sky Sports angol televíziós csatornának, amelyben Arteta több témát is mélyrehatóan érintett, többek között a csapat nyári terveit is körvonalazta.

Nagyon sok keretet érintő változás történt az Arsenal háza táján azóta, hogy Arteta megkapta a felnőtt csapat irányítását mintegy két éve: azon 18 játékosból, akik ott voltak Arteta első keretében az 1-1-re végződő Bournemouth elleni bajnokin, már csak 6-an vannak továbbra is állományban a klubnál (ld. lentebb), de összességében is rengeteg mozgás történt a csapatban.

Az Arsenal kezdője 2019. december 26-án, a Bournemouth ellen idegenben: Leno, Saka, David Luiz (távozott), Sokratis (távozott), Maitland-Niles (kölcsönben jelenleg), Torreira (kölcsönben jelenleg), Xhaka, Aubameyang (távozott), Özil (távozott), Nelson (kölcsönben jelenleg), Lacazette.

Kispadon: Pepe, Mustafi (távozott), Martínez (távozott), Mavropanos (kölcsönben jelenleg), Willock (távozott), Guendouzi (kölcsönben jelenleg), Smith Rowe.

"Nem sok ilyenről lehet hallani. Azt gondolom, nehéz lenne mindezt megmagyarázni a külső szemlélőknek, hogy mi rejtőzik a döntések mögött, főleg a népszerűtlennek tűnő döntések mögött." - mondta Arteta az interjújában.

"De az a mi felelősségünk, hogy előrenézzünk, és meghozzuk ezeket a döntéseket, hogy elérjünk a kitűzött céljainkat, mert ha nem így teszünk, akkor lehet sosem érjük el azokat. Ezeket megmagyarázni elég nehéz lenne, de azt gondolom, hogy a felelős döntéshozók, a tulajdonosok, az igazgatósági tanács, a sportigazgatónk, Edu, mind nagyon egységes és következetes döntéseket hoznak."

"De persze amikor ilyen mértékű fluktuációk vannak a keretben, mindig vannak belső konfliktusok, ezek elkerülhetetlenek, mert nem mindig egyezik meg a véleményünk, főleg ha 36 játékosról beszélünk."

"Ilyenkor mindenki elmondja a véleményét az illető játékosról vagy témáról, és ezek az érvek gondolkodásra sarkallják a másikat. A nap végén azonban mindig közösen hozunk meg egy döntést, és nemcsak egy vagy két ember véleménye alapján. A döntéseink mindig közösen, még akkor is, ha aztán hibázunk."

Kulcsfontosságú nyár elé néz a csapat

Az Arsenal felelős döntéshozói rengeteg kritikát kaptak a szakértőktől, de még a csapat saját szurkolóitól is, amikor a klub összesen 120 millió fontot költött tavaly nyáron hat új érkezőre, többek között Ben White-ra, Martin Odegaard-ra vagy Takehiro Tomiyasu-ra. 

Az eredmények eddig Artetáékat igazolják, de a csapatnál tudják, nem dőlhetnek hátra, és folytatniuk a kereterősítést ezen a nyáron is.

"Ez a nyár még fontosabb lesz, mint a tavalyi. Úgy gondolom, most kell szintet lépnünk."

"Eddig sikerült sokkal jobb formába hoznunk a keretet, és anyagilag is sokkal stabilabb helyzetben vagyunk. Most eljött a pillanat, hogy szintet emeljünk." - magyarázta Arteta.

A csapat megbízható hírek szerint több fronton is erősíteni akar, de kiváltképp a csatárposzt lesz a legégetőbb kérdés a nyár folyamán, hiszen Aubameyang már távozott, Lacazette és Nketiah szerződései pedig lejárnak a szezon végén. Arteta azt is elmondta, milyen profilú játékossal szeretne erősíteni ezen a poszton.

"Az elsődleges prioritás a gólszerzői képesség. A gólveszély. Minden sikeres csapatban lenni kell elegendő gólveszélyes játékosnak, enélkül igazából nincs semmid sem. Játszhat az ember szép játékot a csapatával, de a gólveszélyes játékosoknak ott kell lenniük."

"A másik dolog pedig az, hogy az új érkezőnek ki kell egészítenie a már meglévő csapategységet a személyiségével a pályán."

"Olyan profilú csatárra van szükségünk, aki beillik a jelenlegi taktikánkba, akivel ki tudjuk aknázni a már meglévő potenciálunkat. Semmiképpen nem akarunk játékstílust váltani, csak hogy beillesszünk bárkit is a csapatba."

"Fontos, hogy tapasztalt legyen, és hogy elbírja azt a nyomást, ami azzal jár, hogy az Arsenalnál játszik. A tapasztalat nem feltétlenül a korral jár. Látható, hogy mi is nagyon fiatal kerettel játszunk, és sok esetben 23-24 éves játékosoknak olyan tapasztalatuk van, mint egy 29 évesnek, annyival korábban kezdik a karrierjüket." - zárta szavait Arteta.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (101)

2 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
A tegnap azért a Sevilla-west ham elég szoros volt. A Pool 1-0-ás vereségük után nem voltam olyan biztos a Sevilla sikerében. De az a valóság, hogy időközben ez a Sevilla komolyan megerősödött. A Bl-ben is ezután bizonyítani fognak és komoly erői lesznek a sorozatnak szerintem. Onnan is lehetne egy-két játékost igazolni. Pl. Josef En-nessry csak 24 és rugdossa a gólokat is( pl. többet mint a mi csatárjaink, persze Laci fontos ide de mostanában a gólpasszokban jobban jeleskedik) és nem lenne olyan elképesztő összeg se szerintem. Ráadásul az la ligában az első helyért mennek, csak 6 pont a lemaradásuk. Persze nem akarom nagyítani őket, de nagyon feljöttek az utóbbi évekhez képest.
2 éve
kispestimaradonnya
Kitiltott felhasználó
https://youtu.be/vjIlWjtiN0E
na apukaim...ez a video kemenyen odakuldi....A nagy alszent nyugat....
2 éve
Komolyan egy náci videóját linkeled be? :D Amúgy akkor gyere haza
2 éve
Itt egyedül te vagy álszent egyébként, mert itt nyafogsz, hogy mi nyugat-ukránok vagyunk, meg te így keresel, úgy keresel, az angolokat szidod, de a spanyolokért odavagy (ami szintén Nyugat), ha a nagy fizetést el tudod fogadni, akkor ne sírjon a szád, illetve ha úgy odavagy a felcsúti parasztért, akkor tessék felpattanni az első repülőgépre és hazajönni :D Arról nem is beszélve, hogy itt mindenki 1 accounttal van téged kivéve, akinek legalább 2 accountja most is van, de lehet, hogy három. Bár ez utóbbi nem az álszentségedhez tartozik
2 éve
kispestimaradonnya
Kitiltott felhasználó
csabi... 1 accountom van... meg mindig.2 a felesegem brit,nem fogok hazamenni,mert nem beszel magyarul.3 attol mert itt elek,szerethetem a spanyol focit, az angol fizetest,a magyar kajat es a keleti politikat...Ne kelljen mar kizarolag szigoruan csak balos v csak jobbos szemleletet kovetnem v partolnom.Tudom,h ez most divat most,de en regimodi srac vagyok.Frundon nevelkedtem,sárban is fociztunk,nemvolt telefon es 30 gyereknek volt egylabdaja....Balos vagyok pl ha elkell fogadni a buzzancsokat meg az lmbtq -kat...tegedis elfogadlak....jobbos vagyok ha belpolitikarol van szo.... a focira muveszetkent tekintek.... de ott is 2 reszre tagolodok... a palyan latottak es a lelaton latottak...a latinos, eszjatekot szeretem...Wengerballon es Lisztes fele Fradin nevelkedtem...anyam az az atmoszfera az egesz magyar tarsadalomban...mikor Kuntics,Kopunovics,Nicsenko,Lisztes,Telek,Simon,Lipcsei,Hajdu,fele fradi volt...En ilyen srac vagyok...Te meg egy aljas gane paraszt aki mindenkibe beleall mer egy szar az elete 3 diplomaval is a zsebeben :D
2 éve
Brunonak eleg szepen sikerult az elso PL golja
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
chamberslain is betalàlt villába ès ami meglepö padra tette konsat meccsek òta. ???
2 éve
Breaking: A Chelsea szponzora
@ThreeUK
további értesítésig felfüggeszti a klub szponzorálását, beleértve a logó eltávolítását a mezekről és a Stamford Bridge környékéről
ez évi 40 millió font nekik
2 éve
A Chelseanek lőttek, pláne ha nagyon elhúzodik a háború. Előbb-utóbb kiürül a klub kasszája, sztem még a fizetések kiosztásával is gondjaik lesznek.
2 éve
Nem akarok álszent lenni. Egyáltalán nem sajnálom a Chelseat, Abramovicsot meg pláne nem. Egészen idáig csak élvezték a korrupt rendszer előnyeit. Most ez fordult ellenünk. Természetesen képmutató az egész banda aki most elhatárolódik, szankcionálja őket . Problémát egyedül abban látom, hogy felülve erre a hullámra miért állunk meg itt ? Sorra lehetne venni a tulajdonosokat és hamar kiderülne, hogy messze nem az orosz a legvállalhatatlanabb. Arra viszont nagyon kíváncsi leszek meddig hajlandóak elmenni ebben a színjátékban. Azért a Chelseat kicsinálni kb olyan mint levágni az egyik aranytojást tojó tyúkot.
2 éve
kispestimaradonnya
Kitiltott felhasználó
Amugy a nyugat ideologiaja az nem az egyenek vedelme a rendszerszeru itelkezssel es alatalanositassal szemben?...Hogy fer ebbe bele egy 20 eve angliaban elo orosz vagyonelkobzasa...es orosz sportolok eltiltasa a vilagsportesem3nyektol?....Az egesz buzlik....Amerika hh indulhat meg az olimpiakon ennyi erobol?....
2 éve
A Chelsea büntetése kicsit sok, de azért Abramovich bőven hibás, ő volt az egyik oligarcha, aki segítette Putyint. Ha itthon kormányváltás lenne (remélem), akkor Mészáros Lőrincet ugyanígy el kéne számoltatni, bár nyilván ő legalább nem egy háborús bűnöst támogat. Egyébként az, hogy befagyasztották a vagyonát nem csak a Chelseat érinti, viszont az, hogy a szponzorok kiállnak a csapat mögül egyértelműen túlzás, hiszen továbbra is egy angol csapatról van szó, nem egy oroszról. Az orosz sportolókat pedig a doppingvétségek miatt is büntették már. Az USA nem ártatlan, de demokratikus államokat SOHA nem támadtak meg kitalált ürüggyel.
2 éve
Az oligarchák vagyonának befagyasztása és a sportolók büntetése pedig egyértelműen Putyin hatalmának gyengítését célozza, mert fontos lenne, hogy megszabaduljon Oroszország egy ekkora zsarnoktól, aki mint látható, a saját országát is képes feláldozni az eszement játékai miatt, sőt, a nagy oroszvédelem közben többségében oroszok lakta településeket is bombáztat. Ha Putyin bukik, akkor Lukasenka is és ki tudja, hogy a belső-ázsiai egykori SZU-tagokkal mi lesz. Így lehetőség nyílik egy valóban demokratikus és haladó gondolkodású Európa létrehozására, amihez az kell első körben, hogy a Putyin félék eltakarodjanak a hatalomból. Oroszországnak is ez szolgálná az érdekét egyébként.
2 éve
Mondjuk, ha én igazolhatnék csak a ligából tenném. Szerintem sok olyan játékos van akikkel jövőre a TOP3 valamelyik helyére pályázhatnánk. Össze is szedtem párat, igaz nem sztárok, de nem is azok kellenek.


Támadók:
Che Adams, Calvert-Lewin, Raphinha, Ivan Toney vagy akár Aleksandar Mitrovic a Fulhamből(Kiváncsi lennék mit alkotna egy jó kerettel maga körül)


Középpálya:
Először is visszahoznám kölcsönből és nem adnám el Lucas Torreirát(szerintem egy kurva jó kis játékos) Declan Rice, Harvey Barnes, Conor Gallegher, Mason Mount, Jarrod Bowen, Daniel Podence, Jacob Ramsey, Yves Bissouma, Tom Davies


Védők:
Szintén.. William Salibát kölcsönből vissza. Ryan Sessegnon, Walker-Peters, James Reece, Tyrick Mitchell, Matty Cash, Tyrone Mings, Tariq Lamptey, Mason Holgate




Lehet hülyének néztek, de ezek a játékosok szerintem tényleg kellő képességűek és akaratúak a szintlépéshez, ráadásul nagyrészük 25 év alatti vagy körüli játékos, néhány csak aki idősebb és az is 27-28 talán.
2 éve
kispestimaradonnya
Kitiltott felhasználó
gyorsan faragnal is belolunk egy bunko fc-t.... halistennek van nekunk edunk es artetank aki majd eldonti...de elore mondom ezek kozul egy sem fog erkezni....meg bossouma sem aki talan az akademiankon cipot pucolhatna a szertarban...
2 éve
Ez miert lenne bunko fc?
2 éve
Sziasztok, Most csatlakoztam. Mitrovic jutott nekem is eszembe. Már Januárban le kellett volna igazolni és akkor 10+ gollal beljebb lennénk sztem és kb. 3ad annyibe került volna mint az egy szezonos srácok (lásd Pepe) OK most lőttünk 4et a Chelseanek de előtt 5 meccsen 2 gól... qva kevés és sajnossztem ez lesz a köv meccseken is

Szólj hozzá