• Arteta megérdemelt győzelemről beszél

    Mikel Arteta szerint az Arsenal megérdemelt győzelmet szerzett csütörtökön a Wolves ellen

    "Igen, úgy gondolom, megérdemeltük, és az a tény,hogy az utolsó percben szereztük meg a győztes gólt,csak még különlegesebbé teszi ezt a győzelmet. Láthattuk a reakciókból, mennyire megvan a kapocs a csapat és a szurkolók között, mindenkinek sokat jelentett a tegnapi meccs: a játékosoknak, a stábtagoknak."

    A Wolverhampton sokáig azzal cukkolta az Arsenalt, hogy a Molineux-ban elért győzelmüket úgy ünnepelték, mintha a bajnokságot nyerték volna meg. A tegnapi meccs hasonló reakciókat váltott ki a csapatból, Artetának ezzel semmi baja nincs.

    "Örülök, hogy amikor ünnepelhetünk, végső soron ezért csináljuk amit csinálunk, mert szeretnénk boldoggá tenni az embereket, és a tegnapi jó alkalom volt erre. Nem is tudom, hogy az emberek tudják-e, mennyire nehéz meccsünk volt. Két héten belül kétszer vertük meg a Wolves-t. 2018 óta egyszer sem veszítettek ellenünk hazai pályán, és most is sokáig vezettek, nagyon nehéz dolgunk volt. De még a félidőben is hittünk abban, hogy ezen változtatni tudunk, és hogy Gabriel hibáját feledtethetjük. Egyénileg és csapatszinten is óriási teljesítményt hoztunk."

    "Megérdemtlük a győzelmet. Minőségin játszottunk. Ugyan akadtak hibáink, de mindig mentünk előre, mindig hittünk magunkban. Nagyon nagy büszkeséggel tölt el, hogy ennyi helyzetet tudtunk kialakítani a Wolverhampton ellen, amelyik az egyik legjobb védekező csapata a ligának."

    Artetát természetesen a negyedik hellyel kapcsolatos reményekről is kérdezték.

    "Mindenképpen több esélyünk van most, hogy folyamatosan szállítjuk a győzelmeket. A tabella is egyre jobbnak néz ki számunkra, bár még mindig nem tartunk ott, ahol szeretnénk, és tudjuk, milyen nehéz meccsek várnak még ránk. Még mindig meccsről meccsre készülünk."

  • Utolsó percben nyert az Arsenal

    Óriási dráma volt csütörtökön az Emiratesben, miután az Arsenalnak a 96. percben sikerült megfordítania a meccset a Wolverhampton ellen.

    A mérkőzés túlnyomórészében pedig a vendégcsapat állt győzelemre, Gabriel a 10. percben röviden tette vissza a labdát Ramsdale-nek. A játékszerre a Farkasok játékosa, Hwang lecsapott, és kiszorított szögből gólt szerzett a csapatának.

    Az Arsenal végigdominálta a meccset, de a gólok egészen a 82. percig elmaradtak. Ekkor viszont a csereként beálló játékosok: Nketiah és Pepe összehozták az egyenlítő találatot, és az elefántcsontparti szélső hosszú idő után ismét eredményes volt.

    A mindent eldöntő gólt a 96. percben szerezte az Arsenal, Lacazette be akarta volna adni a labdát, ám a Wolves kapusa, José Sa bevédte azt, és ezzel meglett a hazaiak 14. győzelme ebben a bajnoki idényben.

    Az Arsenal ezzel a győzelemmel két meccset kevesebbet játszva, egy pontra feljött a Manchester United mögé a tabella 5. helyére 45 egységgel.

    Folytatás a jövő héten vasárnap a Watford ellen idegenben.

  • Smith Rowe-ról

    A Brentford elleni góljának köszönhetően Emile Smith Rowe már 9 találatnál tart a bajnokságban, ezzel ő a legeredményesebb középpályás ebben az idényben a Premier Ligában. Arteta elmondta, örül az angol játékos egyéni sikerének, de nem lepte meg Smith Rowe gólérzékenysége.

    "Valahogy így kell kinéznie Emile egyéni mutatóinak, és ez nem véletlen, hogy kilenc gólnál tart. Minden nap keményen dolgozik, mert tudja, hogy képes hatékony lenni a befejezéseknél." 

    "EMile formajavulása sok tényezőnek köszönhető. Éreznie kell az önbizalmat, az edzői stábból és a játékostársaitól érkező bizalmat, éreznie kell a törődést és szeretetet, nemcsak a pályán, hanem azon túl, a családjától is."

    Érdekesség, hogy még a Brentford elleni meccset követően Arteta elárulta, hogy Smith Rowe-t hihetetlenül sokoldalú játékosnak tartja, aki képes középen és a szélen is játszani, de akár csatárként is bevethető.

  • Nincsenek új sérültek

    Arteta megerősítette, hogy jelenleg nincsenek új sérültek a keretben a Brentford elleni meccset követően.

    Kérdéses még, hogy Takehiro Tomiyasu visszatérhet-e a kezdőbe - a japán játékos egy ideje már újra elkezdhetette az edzéseket, a Brentford ellen viszont még Cedric játszott a jobb hátvéd poszton.

    "Pontosan ezt akarjuk. Van két játékosunk, akik különböző kvalitásokkal bírnak, emiatt különböző opcióink lehetnek a felállást tekintve. Bárki is játsszon, a legmagasabb szinten fog teljesíteni."

  • Arteta a hosszabbításról

    Mint már korábban beszámoltunk, az Arsenal tulajdonosi köre és a felsővezetés elégedett Mikel Arteta eddigi munkájával, és hamarosan - feltehetőleg a szezon végén - kezdeményezni fogják a hosszabbítási tárgyalásokat a spanyol menedzserrel.

    'Nagyon boldog és elégedett vagyok itt, az a célom, hogy egy győztes csapatot építsek, mind sportszakmailag, mind szervezetileg."

  • Arteta a Wolverhamptonról

    "Nehéz meccsre számítunk csütörtökön a korábbi összecsapásunkból kiindulva, ráadásul a Wolves megnyerte az utánunk következő két meccsét a Tottenham és a Leicester ellen."

    "Minden jel arra mutat, hogy ők is ott lesznek a top 4-ért folyó küzdelemben, Bruno Lage nagyszerű munkát végez."

    "Ami bennünket illet: csak a jelenre szabad koncentrálnunk, a negyedik helyért folyó versengés az utolsó pillanatig éles lesz. Jól kell edzenünk ma, oda kell tennünk magunkat holnap és jól kell teljesítenünk a pályán."

  • Mennyire reális a negyedik hely?

    Legutóbbi blogbejegyzésünkben annak jártunk utána, hogy mennyire reális a negyedik hely elérése ebben a szezonban. 

    A legfrissebb statisztikai adatokból való szimulációk szerint az Arsenalnak 48%-a az esélye a negyedik hely helyre, a Manchester Unitednek és a Spursnek 23-23% a sansz. 

    Hétközben több fordulót is pótolnak a csapatok, a riválsok közül a Spurs szerdán játszik a Burnley ellen, idegenben.

    A teljes cikket egyébként itt olvashatjátok el

  • Pótolják az elmaradt fordulót

    Csütörtökön kerül megrendezésre az Arsenal-Wolverhampton találkozót, amelyet még az előző naptári évben, egészen pontosan december 28-án kellett volna tartani, ám akkor a Farkasok a covid miatt halasztást kértek.

    Most azonban nincs akadály a meccs előtt: csütörtökön tehát ismét az Emiratesben játszik az Arsenal, 20.45-ös kezdéssel, a mérkőzést élőben egyetlen magyar adó sem közvetíti.

    Mikel Arteta szerdán tartja a meccs előtti sajtótájékoztatóját, a legfontosabb részleteit a nyilatkozatainak itt közzétesszük.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (128)

2 éve
Lewan lenne erdemes elgondolkozni, ha bejutunk a BL-be🤔
2 éve
Egyre izgalmasabb ez az első 4. Ha a Burnley elkapja Tucheléket, és esetleg mi is kedvező eredményt játszunk velük, akkor a 3. hely sincs olyan messze :D
2 éve
Igazából ez mindig is izgalmas volt csak régóta nincs közünk hozzá :D Jó érzés valós esélyekről beszélni ismét. :)
2 éve
jogos 😂
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
hètvègèn chelsea-whu, city- mu. ujjabb esèly kaptunk, nyerni kell watfordban bàrmi àron.
2 éve
Liverpool-WHU lesz, de igen ez újabb esély, hogy pontokat hozzunk a WHU és a MU párostól.
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
igen bocs burnley- chel lesz ahol a chelsea is bukhat a pool jobb is whu ellen nekik muszàj nyerni
2 éve
Szerintem is jobb most, hogy a Pool-al játszanak 🙂 Engem a Chelsea nem érdekel, nálam a 4.hely is egy álommal ér most fel. És ne felejtsük el, hogy a Supurs hétfőn az Evertonnal játszik, én bízom az Evertonban, és nekik kellenek most a pontok, mert a kiesés szele durván megcsapta őket.
2 éve
Ettől az Evrtontól nem várok sokat, de hátha megcsípik Őket legalább egy döntetlenre.
2 éve
Vlahovic a Juve-ban se akar leállni a góllövéssel, tegnap megint duplázott...:D Kicsit sajnálom, milyen jól néznénk ki most vele baszki.
2 éve
O Juveba akart menni, nekunk olyanok kellenek, akik nalunk akarnak jatszani
2 éve
Persze ez így van
2 éve
Auba meg a Barcaban indult be.
2 éve
Beszarok, abua megint gólt lőtt..
2 éve
varhato volt, hogy a La Liga fekudni fog neki
2 éve
Szerintem egy másik csapatban, ahol a csatárnak csak a gól lövésre kell koncentrálni, pl-ben is simán 20 gól körül termelne. Kellett már neki a légkör változás, én örülök neki, bármennyire utálom a Barcát, szerintem az EL-t Auba vezérletével behúzzák.
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
plussz vele dembele is magàra talàlt. gol 2 gp
2 éve
Annak idején kompletten így volt, amikor a Dortmundtól igazolt át hozzánk Auba.

Szólj hozzá