• Mennyi minden alakult a nyitómeccs óta

    Az Arsenal az első fordulóban volt a frissen feljutó Brentford vendége, amely meccsen óriási meglepetésre 2-0-ra kikapott Arteta csapata - ezt követte további két vereség a bajnokságban a Chelsea és a Manchester City ellen.

    Akkor az Arsenal utolsóként ment el az augusztusi válogatott szünete, a nagy rivális Tottenham az első helyen. Mára változott a helyzet, az Ágyúsok már a nagy rivális előtt áll a tabellán.

    "Tudtuk, milyen nehézségekkel küzdöttünk akkor, tudtuk, mennyire nehéz lesz azokkal a játékosokkal, akik akkor a rendelkezésünkre álltak, és ott volt még egy minőségi ellenfél, aki sikerre éhesen lépett pályára a feljutásukat követően. Nem volt meglepő, mert tudtam, hogy nehéz lesz. Azóta pedig ez többszörösen bizonyítást nyert, mert bárki is játszott ellenük, mindenkinek megnehezítették az életét. Az biztos, hogy nem csak mi küszködtünk ellenük."

    "Az is futball része, hogy ki kellett állnunk magunkért abban a nehéz helyzetben, ami követte ezt a meccset, és a rá következő mérkőzéseket. Tudtuk, hogy megtalálnak majd. Mindig is mondtam, mennyire szerencsésnek érzem magam, hogy voltak olyanok, akik végig támogattak és megértettek bennünket, mindenki egy hullámhosszon volt a klubnál. Még akkor is, amikor nem jöttek az eredmények, végig volt támogatás a játékosaink, a stábtagjaink irányába, az én irányomban is, és ez egyáltalán nincs kőbe vésve a mai futballvilágban."

  • A top 4-ért folyó küzdelemről

    "Meccsről meccsre haladunk a felkészülésben. Nyernünk kell holnap és közelebb kerülünk a célunkhoz. Igaz, hogy van még néhány korábbról elhalasztott meccsünk, és hosszú út áll még előttünk és sok dolog fog még változni. Készen kell állnunk, hogy ilyen szellemben játsszuk végig a szezont, mert óriási a versengés a negyedik helyért."

    Az Arsenal az elmúlt hat bajnoki meccsén mindössze egy akciógólt kapott, ez jó alap lehet a csapat számára a későbbi építkezéshez.

    "Az alacsony kapott gólok száma alapfeltétel bárkinek, aki a BL-be akar kerülni. Oda csak olyan csapatok kerülhetnek, akik ellen nagyon nehéz gólt szerezni, és innen lehet építkezni. A kreatív és támadójátékunk sokat javult, de még van hová fejlődnünk, hatékonyabbnak kell lennünk az ellenfél kapuja előtt, többgólos különbségekkel kell nyernünk a meccseinket, ezen dolgozunk jelenleg is."

    Thierry Henry, az Arsenal legendája a héten olyan nyilatkozatot tett, miszerint kudarc lenne a klub számára, ha nem végezne a top 4-ben a szezonban. Arteta erre is reflektált.

    "Nem olvastam Thierry kijelentéseit. Szólásszabadság van, mindenki azt mond vagy ír, amit akar. Holnapra annyi a célunk, hogy a lehető legjobban játsszunk, és megnyerjük a meccset."

  • Nem volt még megbeszélés a piros lapok ügyében

    Arteta a Wolves elleni bajnokit követően elmondta, hogy megbeszélést tervez a játékvezetői testülettel, miért adnak ilyen sok piros lapot az Arsenal játékosainak.

    "Még nem volt meg a megbeszélésünk, de hamarosan sort kerítünk erre is. Benyújtottuk a mi beszámolónkat is a testülethez, és várjuk a választ a magyarázatok hiányára."

    "Az elmúlt napokban nagyon sok videó eljutott hozzám más meccseken történt eseményekről, hogy akkor milyen döntést hoztak a játékvezetők, és milyen döntéseket hoznak a mi esetünkben. Én elmondtam a véleményémet a meccset követően, nem tudunk mást csinálni, csak elfogadni a játékvezetői döntést."

    "Én merem remélni, hogy nincs a játékosainkon semmiféle bélyeg vagy stigma a játékvezetők szemében. Különböző okok miatt kaptunk piros lapokat az elmúlt meccseken, és csak annyit tettem hozzá, hogy ezt sürgősen be kell fejeznünk, mert a teljesítményünk láthatja ennek a kárát. Nem hibáztathatjuk a bírókat. Hinnünk kell, hogy a játékvezetők csak azt teszik, amit tenniük kell, és ugyanez igaz saját magunkra is."

    "De szerintem minél többet beszélünk róla, annál rosszabbá tesszük a helyzetünket."

  • Arteta a csapathírekről

    Mikel Artetát első körben a kerettel kapcsolatos hírekről kérdezték:

    "Minden rendben van. Voltak kételyek Tomiyasu-t illetően, és bár még mindig nincs tökéletes állapotban, az elmúlt pár napban már edzhetett, így újra a keretben lehet, ami pozitívum. A többiek is rendben vannak, Leno is felépült a koronavírusból. Egyedül Gabi Martinelli fog hiányozni eltiltás miatt a két sárga lapja miatt, amit a Wolves ellen kapott."

  • Szombaton folytatódik a bajnokság

    Szombaton folytatódik a bajnokság, az Arsenal a Brentford ellen meccsel majd az Emiratesben.

    Az Arsenal jó formában van, és a riválisok gyengélkedései miatt újabb fontos meccs jön majd szombaton 16:00-ás kezdéssel a Brentford ellen. (A Tottenham a Manchester City ellen játszik szombat este, a Manchester United pedig a Leeds vendége lesz vasárnap kora délután.) A meccset nem közvetíti magyar adó.

    Az Arsenal számára pedig már visszavágás is motiváló tényező lehet, hiszen a Brentforddal rögtön az első fordulóban játszott Mikel Arteta csapata, amelyet a koronavírussal küzdő keret 2-0-ra elveszített.

    Arteta pénteken tartja a meccset megelőző hivatalos sajtótájékoztatóját, a fontosabb témákról  mint a keretállaporól - itt beszámolunk.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (225)

2 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
A tegnap a Juventus meccsén én Arthurtól sokat nem láttam. Lehet jó is hogy nem hóztuk
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
remèlem ez a norton-cuffy berobban. règen jött vèdö az utànpotlàsròl. angol tehàt az èsznèlküli fel le rohangàlàst birja majd ...
2 éve
kispestimaradonnya
Kitiltott felhasználó
na az tuti
2 éve
Gilberto Silva szivesen csatlakozna Arteta edzoi csapatahoz, hogy segithesse az Arsenalt
2 éve
Otthon masszív a Burnley, remélem nem viszi el ma a Spurs a 3 pontot.
2 éve
azért a juve meccsen rabiot bele szállt talppal a villareal játékos térde alá és csak sárga itt is nagy nulla a játékvezetés és a var.
2 éve
Hát én is azt néztem. Az, hogy a szarba nem piros? VAR pont erre vn, mondjuk ezt kapásból is eszrevehette volna a bíró is, viszonylag jó szögből látta az esetet.
2 éve
azt hittem siman behuzza a Juve, ahhoz kepest Emery eleg szepen heytallt

Szólj hozzá