Nem sokat kellett várni az Arsenal második nyári igazolására: az MLS-ben szereplő New England Revolution együttese pénteken hivatalos közleményben tudatta, hogy kapusuk Matt Turner az európai szezon végén az Ágyúsokhoz igazol.

Mint a kommüniké fogalmaz, Turner arsenalos átigazolásához már csak a sikeres orvosi vizsgálatok teljesítése hiányzik A 26 éves amerikai válogatott kapus 2022 júniusában érkezik a londoni klubhoz, azaz még a jelenlegi csapatánál teljesíti majd a 2022-es MLS-idény első felét, illetve a Concacaf Bajnokok Ligája teljes egészét.

Megbízható sajtóértesülések szerint Arteta csapata bónuszokkal együtt 7 millió fontot fizet Turnerért, aki óriási Arsenal-rajongó hírében áll.

Turner eddigi karrierje üstökösként ívelt felfelé a tengerentúlon: miután nem drafolták be, 2016-ban szabadúszóként, egy sikeres próbaszereplést követően igazolt a New England Revolutionhoz, és egy évet töltött kölcsönben a másodosztályban szereplő Richmond Kickersnél. A visszatérését követően, 2018-ban berobbant az anyaegyesülete kezdőjébe, ahol máig stabil tagja a kezdőnek: 107-szer lépett pályára a különböző bajnoki- és kupameccsek során, 2021-ben őt választották az Év Kapusának az MLS-ben, és ő lett az MVP-je az MLS All Star meccsének.

Az Egyesült Államok válogatottjában 2021-ben mutatkozott be, eddig 13-szor volt válogatott. Ő védte az amerikai csapat hálóját a 2021-es CONCACAF Arany Kupán, amelyen elhódította az Aranykesztyűt, és őt választották meg a torna legjobb kapusának is.

Leno hamarosan távozhat

Turner érkezése egyben előrevetítheti Bernd Leno távozását is. A német kapusért több angol, spanyol és német klub is érdeklődött már a tél folyamán is, ám Leno akkor még maradt. Miután eddig egyetlen szó sem esett, hogy a felek között megkezdődtek az egyeztetések a hosszabbításról, szinte biztos, hogy Leno egy évvel a jelenlegi kontraktusa vége előtt távozni fog az Arsenaltól.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (181)

2 éve
Megint előkerültek a Lautaros pletykák is. Nem tudom, nem mondom, hogy nincsenek vele kapcsolatban fenntartásaim, de inkább ő, mint Calvert-Lewin. Csak az a baj, hogy akkor a fizikális jelenlétről továbbra is lemondhatunk a támadóharmadban.
2 éve
Amilyen szar a kínálat lehet még ő lenne a legjobb. Bár nyáron egy szem Lautaro semmiképp se lenne elég ha Lacazette távozik, még egy Ivan Toney féle izomember jó lenne előre akire lehet ívelgetni. Szerintem az angol simán képes lenne 10-15 gól között termelni csereként is. Én sokkal inkább őt hoznám, mint Calvert-Lewint...még videón se túl megyőző nekem. Az Everton-nak hasznos tagja, de egy TOP4-re pályázó csapatnál nem hiszem, hogy elég lenne elsőszámúnak.
2 éve
Azt a komplex feladatkört, amit itt az Arsenalban egy csatárnak teljesítenie kell, arra a legalkalmasabb Isak lenne. Valószínűleg nyáron már nem a kivásárlási árát kell kicsengetni, ha 60-ért hozható, akkor jöjjön ő. Sztem Lautaro itt bajban lenne, Lacazette ha pontosabb lenne a befejezéseknél, elsőszámúnak is megfelelő lenne, de a rá bízott feladat akkora teher fizikálisan és mentálisan, h nem tud megfelelően koncentrálni a befejezéseknél. Sztem ez nyilvánvaló.
2 éve
Toney nem cserecsatár kaliber az az igazság, de én is elnézném. Ki tudja, akár még kezdő is lehetne, nem vágom mit akadt be Artetának annyira Calvert.
2 éve
Összesen annyi a titok DCL minden tekintetben Kane szintjén teljeseít évek óta. Ezt most nem szubjektív alapon mondom. Tények. Például olyan apróságok szolnak melette liga harmadik legpontosabb befejezője azzal a csavarral, hogy legtöbb befejezése első érintéses techinkailag talán csak Kane .........Akkor mezönyben egy volt középpályoshoz mérten nem tulsságosan meglepő módon de jol olvassa a játékot szintén top a társak ziccerbe hozatalában , megnyert párhacok terén, labdatarsá, védekezsé presszinge , fejjátéka is kiválló top . Nyilván nem egy komoly sérülésből visaszatért játékost kell figyelembe venni és az Evertonba se állom mostanában futbalozni . Viszont mikor azt kérték tőle a takitka sarokpontja volt, hogy tartsa meg felívelt labdákat megtartotta, ha azt kérték már James felálló Evertonnal ,hogy érkezzen a kapu elé az se volt probléma. Ahogy az se kunszt neki ha vissza kell lépni középpályára és osztogatni ebből mostanában se sporol amúgy. Mondom ez nem vélemény, PL-be évek óta mért teljsítmény. Mindent összevetünk a ligában egyedül csak Kane az aki talán éppen csak komplexebb és hatékonyabb támadó de ligán kivül is nagyon ritka az ilyen játékos, csak hát ez a csavar ő PL-ben olyan amilyen. Lautaru távol áll attól a profiltól ahogy Toney is amit nem keresünk. Ráadásul most fog a legjobb korba lépni mint futbalista míg mondjuk Isak eggyik legnagyobb hátránya, hogy nagyon fiatal még. Ettől függetlenül neki is nagyon tudnék örülni mert kb hasonló játékos vállhat belőle 2-3 éven belül.
2 éve
Gondolom nem magadtól találod ki ezeket, de ha dobnál mellé egy linket, ahol ezeket a számokat alátámasztod, akkor oké. Nem tudom milyen évekről beszélsz, de az ürge akkor robbant be, mikor Ancelottit kinevezték. Az két éve volt, az idei szezonja meg kuka. Tehát volt másfél jó éve. Nem mellesleg pl. pont Toneyról mondják el kb minden meccsen, hogy övé a legtöbb megnyert fejpárbaj...
2 éve
Pont erről van szó. DCL Carlo alatt robbant be mikor ujra gondolta a játékát, de ő már évek óta az Evertonba beverekedte magát. Tehetsége nem volt soha kérdéses az Evertonon belül, és több szerepkörben feltűnt Silva és Koeman alatt is folyamatosan fejlödött, mígnem ezt felismere az olasz erre játszott rá . Konkrét számokat hírtelen nem tudok neked mutatni. Az EB elött volt ez téma mennyire méltánytalan helyzetbe van Kane mögött. Amit leírtam csak töredéke a dolgoknak. Az angol támadókat nagyon részletesen boncolgatták szinte minden szempontból. EB elött. Az meg, hogy Toney nyeri a legtöbb fejpárbajt nem zárja ki azt, hogy DCL nem lenne jó fejjel ,de ezt számok nélkül is ki lehet jelenteni szerintem. A hangsúly Isak és DCL esetében is az ami most Lacát a csapatban tartja. Mezönyben ha szükség adodik rá vissza tudjon lépni mélységbe. Toney egy olyan csatár akinek terület kell és lehet rá ivelgetni de pl nem tudom mennyire passzolna a mi játékunkba ?Meg ugye az Everton mostanában nem alkalmas hely egy tehetség számára mivel minden évbe elöröl kezdenek valami teljesen mást vagy inkább minden szezonban kétszer. Erősen kinötte az Evertont a srác és ezt használhatjuk ki majd esetleg. Itt nincsenek kérédések már szerintem. Ezt több nyilatkozatból kiderült. Azonosítva vannak a célpontok és pontosan tudják milyen típusu csatárral képezelik el a jövöt. Ne értsél félre nem mondom azt , hogy az angol a legjobb opció, de jó opció . Meg más szempontok miatt ha rajtam múlna én öt probálnám meg elsőnek. Szerintem nálunk kitudna teljesedni és a liga legjobb támadója lehetne belőle rövidtávon is akár mert passzolna a csapat játékába.
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
kár is vitázni ha akarunk vmit akkor az isak,lewin,tielemans 3as alap. isak balrol indul majd martinellivel osztoznak. de sokszor elöl is jo lehet. illetve ha majd vezet a brandford akkor mint anno a welbeck&giroud párra az isak&lewinre is lehet ivelni a kapu elé h az egy pont meglegyen a végén.
2 éve
Ez a hétvége is jó lesz szerintem. Nekünk könnyebb meccsünk lesz, ami kötelező. A WHU a feljövőben lévő NU játszik, a MU meg szerdán Madridban játszik, remélem tartalékolnak. A Spurs meg a Cityhez megy... 😂😂
2 éve
16 donto var rank
2 éve
Mivel. hogy csak a bajnokság maradt, így minden erőnkkel rá koncentrálhatunk. Korábban már írtam, hogy a WHU, Tottenhamtól nem szabad kikapni idegenben, ott jók lesznek az X-ek, a MU-t meg otthon le kell győzni.
2 éve
Chelsea,Liverpool el maradt meccsünket remélem valamelyik BL meccsük közelébe rakják. kibaszott fontos lenne azokat behúzni valahogy,akkor garantált a top4
2 éve
Én is ebben bízom. Milyen kár, hogy a Spuert kizárták Konferencia ligából
2 éve
Mekkora balfácán ez a Ferrán Torres 😂
2 éve
Minden igaz akkor Tomi hétvégén már ott lehet a pályán. Tekintettel a nem hétköznapi szerepkörére az elmúlt hetek legjobb híre. Vele teljesen más szinvonalat képviselünk.
2 éve
A Brentfordot nélküle is verni kéne, elég rossz formában vannak. Csak akkor játszatnám, ha teljesen egészséges, nem hiányzik, hogy újra rásérüljön.
2 éve
de talan jobb, ha ellenuk ter vissza, mint a Wolves ellen, meccs rutinnak serules utan tokeletes lehet a darazsak ellen
2 éve
Méhek 😉
2 éve
fekete sarga csikos 😂
2 éve
Amúgy azért szóltam csak, mert a "darazsak" az hivatalosan a Watford beceneve.
2 éve
jogos, igazad van, csak rohadt zavaro a szarvas a Watford cimereben 😅

Szólj hozzá