Magyarázatot követel az angliai játékvezetői testülettől Mikel Arteta, miért kap a csapat a szokásosnál több piros lapot a meccseken.

A csütörtöki Wolverhampton elleni meccsen Gabriel Martinelli egy akción belül két sárgát kapott - ami egy új szabály értelmében nem volt megfelelő döntés Michael Oliver játékvezetőtől -, így a mérkőzés utolsó 20 percében emberhátrányban kellett állnia a sarat a csapatnak.

Martinelli kiállítása már a negyedik eset volt ebben a naptári évben:

  • A Manchester City elleni bajnokin január 1-én Gabriel kapott három perc leforgása alatt két sárgát,
  • A Liverpool elleni ligakupa-elődöntőn Xhaka kapott utolsó emberes szabálytalankodóként azonnali pirosat,
  • A visszavágón Thomas Partey a mérkőzés záró szakaszában kapott három perc alatt két sárgát,
  • majd jött Gabriel Martinelli esete a Wolves ellen,

ezzel Mikel Arteta irányítása alatt már 14 kiállításnál jár az Arsenal, megelőzve minden más csapatot.

Bár a kiállítások többsége valóban jogos volt, a játékvezetők hasonló esetekben enyhébb döntéseket hoznak a többi csapat meccsein.

"Nagyon aggasztó a mérlegünk a piros lapokat tekintve. Őszintén szólva, ma először láttam 18 év alatt két sárgát adni egy játékosnak. Ilyenkor szerintem a játékvezetőnek kimondottan az a szándéka, hogy kiállítsa a játékost. Tudjuk, hogy emberhátrányból nem fogunk mindig nyerni és pontot szerezni, úgyhogy ezt sürgősen be kell fejeznünk. Ugyanakkor egyre nehezebb okokat felfedezni a játékvezetői döntésekben, hogy ezt kommunikáljuk a játékosok felé. Mindenki azt mondja, hogy 15 éve ez a legfegyelmezetebb Arsenal-keret, mégis ennyi pirosat kapunk." - mondta Arteta a lefújást követően."

"Ha most megkérdeznék, hogy elégedett vagyok-e a játékvezetői döntésekkel, amelyek bennünket érintenek, akkor nem lenne a válaszom. Azt gondolom, meg kell ezt beszélnünk a testülettel. Magyarázatok kellenek, mi zajlik a pályán, és hogy mi zajlik a VAR-szobában, és magyarázatok kellenek, mi történt a Wolves elleni meccsen. Hamarosan kapcsolatba is fogunk lépni a játékvezetői testülettel."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (17)

2 éve
kispestimaradonnya
Kitiltott felhasználó
szivjak a verunket.....egyertelmu,h miert....az elso 3 hely lefoglalva a city,pool,chelses harmasnak....a 4. bl meg kell a mu-nak!...Majd nezzetek meg milyen agresszivan osztanak minket a spurst es a west hamet....es hogx fogjsk tolni a mut tavasszal!!!@Orom lesz nezni...mindig ezvan!
2 éve
Szerintem amúgy nem csak érint ez a dolog szóval nem is értem miért nem állnak ki együtt a csapatok. Persze minket kiemelten érint ez tény. Legnagyobb baj az hogy nincs semmi következetesség az ítéletekben. Pl. ezek az időhúzásért kapott lapok azért nem szoktak egyből sárgát, általában figyelmezteti főleg egy védőt ezért basárgázni ahogy kicsit lassabban végzi el a szabadrúgást az vicc. De szerintem Tierney-nek is szólt hogy te törölgesse a labdát. Én a Stoke elleni meccseken nem láttam ilyet anno hogy nem engedik nekik. A Neves belépő Lacanak nem tudom hogy piros volt meg hogy találta el pontosan de az tuti ha ezt mi csináljuk 50 kamera felvételt néztek volna vissza itt meg semmi. De a lényeg hogy ígyis nyertünk. Laca elkezdhetné lövöldözni a gólok és akkor nem lesz gond.
2 éve
Csak annyit mondok Partey mióta újra van, három szabálytalanság (1 piros) 3 lap. Hol van ilyen ? Valakinek nagyon bántja a csőrüket, hogy pár fiatallal a végén BL-be kötünk ki. Tavaly addig ügyeskedtek míg a kalapácsosokat kiturták a négyből. Ez nyílt titok. Napokig lehetne sorolni, hogyan szivatnak minket. A nyilvánosság a legjobb fegyver ez ellen. Annó emiatt az öreget kifigurázták de ma már látja mindenki mire megy ki a játék .
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Persze nem azt mondom h teljesen hagyjuk szò nèlkül. Amig nem valod be nem vagy bünös.
2 éve
ezt mondom, h meg csak nem is jatszunk durvan. Oke Cedric tegnap meguszta, de azt potolta Gabrielen meg Martinellin.......
2 éve
Jó mondjuk Partey is nagy agysebész, meg kell hagyni.
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
annak idejèn is voltak pirosak csak akkor durvasàgok miatt(vieira) ilyen idöszak sokszor nem igazsàgos de tul kell lenünk ezen. lesz majd jobb is. a megoldàs az lenne ha az angol birok max championshipig fujhatnanak. nemzetközi birok pedig a plben. nyilvàn ez lehetetlen.
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
ugy hívjàk a következetessèg hiànya az fa rèszèröl. annyi a baj hogy, a videozàs plusz egy kör illetve az az elönye meg van hogy könnyebb a munkájuk de szàmtalan eset van amit vissza is néznek de nem szòlnak ergo megint csak vki v vkik döntik el hogy mi legyen. plusz egy kör a video biro. amit lehet látni a jàtèkosainkon az a tulzott akaràs bele èlik magukat ezèrt a sok piros. nem baj ez, egy szüksèges rossz. majd mikor nàlynk lesz a labda kontrolàjuk a meccseket mint a city pool akkor nem lesz ilyen.
2 éve
inkább az a baj, hogy sokszor a mi játékosaink pl reklamálásért vagy időhúzásért azonnal lapot kapnak. Saka és Gabriel a City ellen, majd Gabriel leütközte félpályán a Cityst és megkapta a másodikat. Sakat szétrúgták a meccsen, szólt a sporinak érte, egyből villant a sárga. Gabriel a sárgát a 61. percben kapta tegnap, miért húzta volna az időt már akkor, amikor még sehol nem volt a Wolves fölénye......ilyen lapokat kapunk, míg a többi csapat szétrúghatja a mienket, meg kirughatják őket a stadionból stb. stb.....ezek a fő problémák.
2 éve
Godfrey is nyugodtan lap nélkül arcba talpalhatja Tomiyasu-t meg Neves is lábat törhet ha úgy van. Ez a két szitu nálunk lett volna sima piros videózás nélkül...
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
màs az igen ha xaka csinàlja rà sajna utaznak kipècèzik ezt lemosni csak ugy tudjuk ha nem lesznek majd pirosak nàlunk.

Szólj hozzá