• Véget ért az átigazolási időszak

    Miközben Aubameyang eligazolásának hivatalos bejelentésére várunk, már bezárt a téli átigazolási ablak, köszönjük a figyelmet.

    Érkezők: Austin Trusty (Colorado Rapids-tól), Lino Suosa (West Brom U23-tól), Miguel Azeer (a Portsmouthól vissza, kölcsönből)

    Távozók: Pierre-Emerick Aubameyang (Barcelonához, ingyen), Calum Chambers (Aston Villához, 2 millió font), Sead Kolasinac (szerződés felbontása), Pablo Marí (Udineséhez, kölcsönben), Folarin Balogun (Middlesbrough-hoz, kölcsönben), Aisnley Maitland-Niles (AS Romához, kölcsönben), Amani Richards (Leicester U23, végleg), Tim Akinola (Dundee Unitedhez, kölcsönben), Jordi Osei-Tutu (Rotherham Unitedhez, kölcsönben), Nikolaj Möller (FC Den Bosch, kölcsönben),Ryan Alebisou (Crewe Alexandra, kölcsönben), Tyreece John-Jules (Sheffiled Wednesdayhez, kölcsönben), Karl Hein (Readinghez, kölcsönben), Brooke Norton-Cuffy (Lincoln Cityhez, kölcsönben), Dejan Iliev (szerződés felbontása), 

  • Amerikából igazolt védőt az Arsenal

    Végülis igazoltunk...

    hivatalossá vált ugyanis, hogy az Arsenal leigazolta a Colorado Rapids 23 éves amerikai védőjét, Auston Trusty-t. 

    Trusty azonban csak az európai szezon végén érkezik az Arsenalhoz Stan Kroenke amerikai együttesétől, addig ugyanis kölcsönben marad Colorado-ban.

    Az elmúlt hetekben az Arsenal már igazolt egy játékost a tengerentúlról: a kapus Matt Turner szintén a nyár folyamán érkezik majd a csapathoz a New England Revolutiontól.

  • Aubameyang végleg eligazolhat

    Újabb fordulatot vett Pierre-Emerick Aubameyang ügye: jelen állás szerint a gaboni megkaphata a hőn állított átigazolását a Barcelonához.

    Az átigazolás technikai részletei még nem ismertek, de a legfrissebb hírek szerint Aubameyang végül nem kölcsönben, hanem véglegesen igazol a Barcelonához.

    James Olley, az ESPN szakírója szerint a Barcelona nem fizet átigazolási díjat az Arsenalnak Aubameyangért, de végleg megveszi a gabonit a londoniaktól. A játékos jelentős összegről mondott le a fizetését tekintve, hogy létrejöjjön az átigazolás.

    Mintegy négy órával az átigazolási időszak vége előtt továbbra sem valószínű, hogy bárkit is igazoljon az Arsenal, Aubameyang távozása óriási hír Eduék számára, ugyanis hatalmas fizetési tétel kerül le az Ágyúsok bérlistájáról: Aubameyang alapbére ugyanis 250 ezer font volt hetente, ami bónuszokkal együtt 350 ezerre is rúghatott - ezzel 20 millió fontot spórolt a klub, hiszen a csatár szerződése 2023-ig szólt.

    A játékos hamarosan átesik az orvosi vizsgálatokon, és még ma a Barcelona játékosa lehet. 

  • Ornstein: Aubameyang nem megy a Barcelonához

    A dolgok jelenlegi állása szerint óriási fordulatnak kell történnie ahhoz, hogy Pierre-Emerick Aubameyang átigazoljon a Barcelonához, miután nem sikerült megegyezniük a feleknek a játékos fizetéséről, írja David Ornstein a Twitteren.

    A játékos - Ornstein szerint - hamarosan visszautazik Londonba Barcelonából, ahová egyébként saját költségen érkezett.

    Spanyol források egyelőre nem erősítették meg az értesülést.

  • Aubameyang hamarosan orvosin

    Spanyol források szerint Aubameyang ma 17:00-kor érkezik orvosi vizsgálatra a Barcelonához, és ugyancsak ezek a források jelentik, hogy a gaboni játékos beleegyezett a jelentős fizetéscsökkentésbe, így a szezon végéig 100 ezer eurós fizetésért játszana Xavi együttesében.

    Végső megegyezés még mindig nincs az Arsenal és a Barcelona között, de a tárgyalások folynak.

  • Dembele nem érkezik az Arsenalhoz

    Egy kreatív megoldásként felmerült még az a forgatókönyv is, hogy Ousmane Dembele játékjoga is benne legyen az Aubameyangért folyó ügyletben az Arsenal és a Barcelona között, de ez meglehetősen valószínűtlen, írja James Olley, az ESPN megbízható szakírója.

    Ráadásul - mint Fabrizio Romano  teszi hozzá - Dembele nem szeretne az Arsenalhoz igazolni.

    Tegnap ugyan felmerült annak a lehetősége, hogy Dembele még ebben az átigazolási időszakban klubot vált, és a PSG játékosa lesz, de jelen állás szerint a szélső marad a Barcelonánál.

  • Problémák Aubameyang átigazolásánál?

    Spanyol források szerint még mindig nem 100%, hogy Pierre-Emerick Aubameyang átigazol a Barcelonához.

    A hírek szerint a katalán csapatnál még mindig nem tudják, hogy tudják majd beregisztrálni a gabonit a fizetési listájukba, főleg úgy, hogy Dembele nem távozik a klubtól.

    Ráadásul - mint írják a források - Aubameyang saját költségén van Barcelonában tárgyalni, az Arsenal még mindig nem adott zöld utat az átigazoláshoz. Aubameyang barcelonai érkezése magát a klubot is meglepte, senki nem várta a csatárt a repülőtéren.

    Ha mégis létrejön az ügylet, Aubameyangnak jelentős fizetésről kellene lemondania.

  • Raul de Tomas érkezhet, ha Aubameyang eligazol?

    Az Arsenal megpróbálhatja leigazolni az Espanyol spanyol csatárát, Raul de Tomast, ha Pierre-Emerick Aubameyang távozása a Barcelonához megvalósul, írják spanyol és olasz források.

    A spanyol as.com és az olasz Sportitalia szerint Aubameyang távozása esetén megvalósulhat egy olyan forgatókönyv, miszerint de Tomas az Arsenalnál köthet ki, de hiteles források egyelőre nem számolt be erről.

    Az azonban tény, hogy Aubameyang egyre közelebb van a Barcelonához, a tárgyalások a két klub közt folynak, hogy a gaboni fizetéséből hány százalékot vállal át a katalán klub. Úgy hírlik, hogy Aubameyang klubváltásához nem kell, hogy a Barcelona eladja Dembelét a csapatból.

  • Moratával tárgyaltunk

    A napokban felvette a kapcsolatot az Arsenal vezetősége Alvaro Moratával egy esetleges kölcsönszerződésről, írja az AS.comra hivatkozva a Daily Mail.

    A spanyol lap szerint Arteta asszisztense, Miguel Molina telefonon érdeklődött Moratánál, lenne-e kedve egy hathónapos kölcsönszerződés erejéig az Arsenalhoz igazolni - Molina korábban az Atletico Madridnál már dolgozott együtt a spanyol csatárral.

    Úgy hírlik viszont, hogy Morata jobb szeretne a szezon végéig a jelenlegi klubjánál, a Juventusnál maradni.

    Angol hírek szerint az Arsenal dolgozik az esetleges erősítéseken, de ebben a pillanatban nagyon valószínűtlen, hogy bárki is érkezni fog az átigazolási időszak végéig.

    Az angol csapat megpróbálta volna leigazolni Alexander Isakota Real Sociedadtól, de a spanyol csapat csak akkor hajlandó elenegedni a svédet, ha az Arsenal egyösszegben kifizeti a szerződésében szereplő 90 millió eurós lelépési pénzt.

  • Deadline Day!

    Megkezdődött a téli átigazolási időszak utolsó napja, magyar idő szerint 24:00-ig tudnak az angol klubok új játékost regisztrálni.

    Az Arsenal részéről egyelőre a távozókról vannak infók: Aubameyang közel áll a Barcelonához, van némi esély arra, hogy Nketiah a Newcasle-höz távozzon, de ez utóbbi nem valószínű.

    Érkezőkről semmi hír nincs egyelőre.

  • Aubameyang egyre közelebb a váltáshoz

    Egybehangzó angol lapértesülések szerint Pierre-Emerick Aubameyang holnap hivatalosan is a Barcelona játékosa lehet a szezon végéig, kölcsönben.

    A katalán csapat a legfrissebb sajtóhírek szerint átvállalja a gaboni 250 ezer fontos alapbérének jelentős részét, ráadásul mint David Ornstein írja, ahhoz, hogy a csatár átigazolása létrejöjjön, nem szükséges Dembele távozása a Barcelonától.

    Nem csak Aubameyang távozhat az Arsenaltól a hétfő 24:00-kor záródó átigazolási időszak vége előtt: megbízható források szerint a Newcastle nagy erővel tárgyal az Ágyúsokkal Eddie Nkeitah megvételéről, de egyelőre kérdéses, hogy Arteta rábólint-e a fiatal angol támadó elengedésére.

    Potenciális érkezőkről egyelőre nem írt a sajtó.

  • Aubameyang egyre közelebb a távozáshoz

    Mintegy két nappal a téli átigazolási időszak vége előtt Pierre-Emerick Aubameyang egyre közelebb a távozáshoz.

    Megbízható spanyol források szerint a Barcelona mindenben megállapodott a gabonival és az Arsenallal egy kölcsönszerződésről, de a katalánok csak akkor tudják befejezni az ügyletet, ha sikerül eladniuk Ousmane Dembelét a hátralévő órákban. Erre egyre kevesebb az esély, viszont a Daily Mail szerint a francia szélső ügynöke két PL-csapattal is tárgyal egy esetleges átigazolásról, itt tehát maradhat némi remény.

    A másik lehetséges érdeklődő klub, a szaúdi Al Nasr három és fél éves szerződést ajánlott Aubameyangnak, továbbá egy opciót, miszerint egy európai ajánlat esetén visszatérhet a kontinensre a csatár. Mivel az Al Nasr teljes egészében átvállalná Aubameyang fizetését, az Arsenal elfogadná a szaúdiak ajánlatát, itt csak a játékos válaszára kellene várni - az idő itt viszont jobban sürget, hiszen a szaúdi klubok átigazolási időszaka holnap éjfélig van nyitva.

  • Sajtó: Nketiah is távozhat a napokban

    Újabb játékos távozhat az Arsenaltól, írja a Telegraph újságírója, Luke Edwards pénteken.

    Az angol szakíró szerint az Ágyúsok Eddie Nketiah eladásáról tárgyalnak a Newcastle-lel, a bennmaradásért küzdő Szarkák ajánlatot tettek a 22 éves játékosért, akinek a szerződése lejár a szezon végén.

    Edwards szerint a tárgyalások "jól haladnak" az Arsenallal, és a Newcastle-nél remélik, hogy Nketiah hamarosan megérkezhet a csapathoz az orvosi vizsgálatok teljesítéséhez.

  • Ornstein: Befutottak a megkeresések Aubameyangért

    David Ornstein szerint bár még nem beszélhetünk hivatalos ajánlatról, de megjöttek a megkeresések Pierre-Emerick Aubameyangért a Juventustól és a Barcelonától.

    Aubameyang jövője több mint egy hónapja kérdéses az Arsenalnál, miután a sokadik fegyelmezetlenségi gondja miatt Mikel Arteta kitette őt a keretből és megfosztotta a kapitányi rangtól. A gaboni játékos azóta csak egyedül edzhet, távol a felnőtt csapattól, és nem utazhatott el az Arsenal dubaji edzőtáborába sem.

    Első körben Aubameyangot két szaúdi klub kereste meg, az Al Nasr és az Al Hilal, mindkét csapat kölcsönbe igazolná le a csatárt, és állná a teljes, 250 ezer fontos alapbérét is. Az Arsenalnak mindkét ajánlat imponál, viszont Aubameyang inkább Európában szeretne maradni, és neki kapóra jönne a Juventus vagy a Barcelona ajánlata. Ornstein szerint egyik klub sem aggódik különösebben Aubameyang fegyelmezetlensége miatt, mindkét csapat vezetői kiprofilozta támadót, így ez nem lenne különösebb gond.

    A problémát azonban mindkét érdeklődő klub esetében egy-egy játékos jelenti, ezek megoldása lehetne a kulcs a hivatalos ajánlattételhez.

    A Juventus esetében Alvaro Moratáról van szó, aki a szezon végéig az Atletico Madridtól játszik kölcsönben a Zebráknál. Sokáig úgy tűnt, hogy Morata januárban a Barcelonához kerülhet kölcsönbe, de Ornstein szerint egyrevalószínűtlenebb a spanyol visszatérése a LA Ligába.

    A Barcelonánál pedig Ousmanne Dembele jelent fejfájást, főleg a francia játékos bére. Mivel az elmúlt napokban kiderült, hogy Dembele nem megy bele a fizetéscsökkentésbe és nem hosszabbítja meg a szerződését a katalánokkal, Xaviéknak égető lett eladniuk a szélsőt már ebben a hónapban. Amennyiben Dembele nem hajlandó távozni, és kiüli a szerződéséből hátralévő hat hónapot, a Barcelona a spanyol liga üzleti szabályai értelmében nem regisztrálhat új játékost - sem Aubameyangot, sem Moratát.

    A csatárgonddal küszködő Artetának viszont kapóra jöhetne akár Morata, vagy egy másik támadó, Dejan Kulusevski, esetlegesen Arthur Melo bevonása egy esetleges Aubameyang-ügyletbe, de - mint Ornstein írja - ha minden kötél szakad, és az Arsenal nem tud csatárt igazolni a hétfő 24:00-ás határidőig, megtörténhet a legvalószínűtlenebb forgatókönyv is: Aubameyang visszaintegrálása a keretbe.

  • Megvan a megállapodás Matt Turnerért

    Amerikai források szerint megszületett a megállapodás az Arsenal és a New England Revolution között: Matt Turner immáron az Ágyúsok játékosának mondhatja magát: Arteta csapata körülbelül 5 millió fontot fizet a 26 éves válogatott kapusért, plusz bónuszokat.

    Fontos részlet még, hogy a tervezetthez képest Turner nem most, hanem csak a nyáron csatlakozik majd, így valószínűleg Bernd Leno is marad a klubnál addig.

  • Hivatalos: Chambers eligazolt

    Az Arsenal csütörtök este hivatalosan is bejelentette, hogy Calum Chambers távozik a klubtól, és az Aston Villa játékosa lesz.

    Az átigazolási díjat most sem hozták nyilvánosságra a felek, de megbízható források szerint a birminghami csapat csak minimális, maximum 2 millió fontot fizetett Chambersért, akinek a szerződése lejárt volna az Arsenallal a szezon végén.

  • Sajtó: Érdeklődünk Douglas Luizért

    Az Arsenal fontolgatja az ajánlatot Douglas Luizért, írja a Standard Sport újságírója, Jack Rosser csütörtökön.

    Mint már tegnap beszámoltunk, Douglas Luiz régóta szerepel Arteta radarján, és a napokban elképzelhető, hogy a 23 éves brazil középpályás elérhető lesz az Aston Villától. Rosser úgy tudja, a birminghami csapathoz ezen a télen már befutott egy 30 millió fontos ajánlat Luizért - igaz, nem az Arsenaltól -, amit elutasítottak, jelenleg nem tudni a játékos átigazolási helyzetét.

    Rosser megjegyzi, az Arsenal még nem teljesen került ki a képből Bruno Guimaraes leigazolását tekintve sem, az Ágyúsoknak viszont sietniük kell, mert a 24 éves brazilért jelenleg a Newcastle áll a legközelebb.

    Tegnap már a legmegbízhatóbb források is arról számoltak be, hogy már csak az orvosi vizsgálatok teljesítése hiányzik ahhoz, hogy Guimaraes a Newcastle játékosa legyen. Délután viszont a Lyon hivatalos közleményt adott ki, amelyben cáfolták volna a Szarkákkal való megállapodásukat. Ennek ellenére a Newcastle-nél nyugodtak Guimaraes lehetséges érkezését tekintve, szóval az Arsenalnak igyekeznie kell, ha és amennyiben a lyonos játékos leigazolása mellett döntenek.

    Rosser megjegyzi, egy másik kiszemeltünk Ruben Neves a Wolverhamptontól.

  • Ornstein: Egyre valószínűtlenebb Arthur Melo leigazolása

    Nem jó hírekkel szolgált David Ornstein, a The Athletic újságírója Arthur Melo átigazolását illetően.

    A megbízható szakíró szerint a gondot a klubok közti megállapodás tető hozása jelenti: mint ismert, az Arsenal hathónapos kölcsönt szeretne, míg a Juventus 18 hónapra kölcsönözné ki a brazilt, úgy, hogy Melo teljes fizetését az angol csapat állná, és a Zebrák egy 40 millió eurós opciót is szeretnének a végleges megvételre.

    Ornstein úgy tudja, hogy Edu és a Juventus sportigazgatója, Federico Cherubini elviekben megállapodott, de az Arsenal felsővezetése nem hagyta jóvá a tervezett ügyletet, így egyelőre még formális ajánlatról sem beszélhetünk.

    Így - miként Ornstein írja - ha nem vesz egy váratlan fordulatot az ügy, a 25 éves brazil középpályás végül maradni fog a Juventusban és nem igazol az Arsenalhoz.

  • Douglas Luiz lesz az alternatíva?

    Miközben az egyik legfőbb kiszemeltünk, Bruno Guimaraes egyre közelebb a Newcastle-höz - állítólag a brazil már ma áteshet a kötelező orvosi vizsgálatokon -, és Arthur Melo sem közeledik, érdemes szemügyre venni az alternatívákat a piacon.

    Az egyik legesélyesebb érkező Douglas Luiz lehet, akiről legutoljára december 31-én írtunk az átigazolási hírfolyamunkban, akkor James Olley írt arról, hogy Arteta hosszú hónapok óta figyelteti az Aston Villa 23 éves középpályását.

    A The Athletic tegnap megjelent cikkében megerősítést nyert Olley feltételezése, a tekintélyes angol lap szerint Douglas Luiz előkelő helyen szerepel Arteta radarján Tyler Adams (RB Leipzig) és Ruben Neves (Wolverhampton) mellett.

    Luiz 2017-ben igazolt a Manchester City-hez a brazil Vasco da Gama együttesétől, de sosem lépett pályára Pep Guardiola csapatában, hiszen 2017 és 2019 között a Genoa játékosa volt kölcsönben. 2019-ben véglegesen az Aston Villához került és stabil kezdője a Steven Gerrard által irányított csapatnak.

    Luiz szerződése jövő nyáron viszont lejár, és egyelőre nem kezdődtek hosszabbítási tárgyalások a felek között. 

    "Nem, még nem kezdtük el tárgyalni a hosszabbításról Douglasszal. Az átigazolási időszak során mi is megpróbáljuk erősíteni a keretünket, szeretnénk új játékosokat igazolni." - mondta Gerrard.

    "Úgy gondolom, hogy Douglas jól teljesít, elégedettek vagyunk az edzésmunkájával és a pályán mutatott teljesítményével. Persze még vannak területek, ahol fejlődhet majd. Amikor átvettem a csapat irányítását, Douglas sérült volt, szóval vannak még benne tartalékok, nem érte el a legjobb formáját."

    "Jelenleg most 6-osként játszik nálunk. Tudom, hogy szeretne egy kicsit előrébb játszani, de most nagyon sokat segít ebben a szerepkörben Nakamba sérülése alatt. Nagyon nagyra tartjuk Douglast, sokat remélünk tőle a szezon hátralévő részében. A jó teljesítményével igazán sokat tud hozzátenni a csapathoz." - zárta szavait Gerrard.

    Mint azonban a The Athletic megjegyzi: ha Nakamba visszatér, Douglas Luiz hamarosan a kispadon találhatja magát, ahol Morgan Sansonnal és a feltörekvő fiatallal, Carney Chukwuemekával kell majd harcolnia a minél több játéklehetőségért, miután mind Jacob Ramsey, mind John McGinn előrébb van a rangsorban.

    Ráadásul ne felejdük el, hogy az Aston Villa hamarosan 20 millió fontos ajánlatot tehet a Juventusnak Rodrigo Bentancur-ért. A játékost a hírek szerint honfitársa, Luis Suarez ajánlotta be Gerrardnak, és Bentancur is szívesen kipróbálná magát Angliában. A döntés most a két klubon múlik, mivel egyrészt a Juventusnak jelentős jutalékot kellene Bentancur előző klubjának, a Boca Juniorsnak utalnia az átigazolási díjból, másrészt Allegriéknek még egy helyettest is kellene találniuk Bentancur helyére a középpályára.

    Ha és amennyiben a Bentancur-Aston Villa üzlet létrejön, az utat nyithat Douglas Luiznak, viszont ezzel szinte biztossá válna Arthur Melo maradása a Juventusnál, így újabb opciót húzhatnánk le az Arsenal bevásárlólistájáról.

  • Mégis megpróbálkozunk Bruno Guimaraes-ért?

    Francia hírek szerint az Arsenal is megpróbálkozhat a kvázi lehetetlennel: leigazolni Bruno Guimaraes-t a Lyontól már ezen a télen.

    Az RMC Sports megbízható újságírója, Loic Tanzi szerint Eduék mindenképpen rajta vannak az ügyön, miután mindmáig nem sikerült véglegesíteniük az Arthur-Melo ügyletet a Juventusszal.

    Jobb lesz mindenesetre sietni, ugyanis szintén hiteles források kedd este azt írták, a Szarkák már benyújtottak egy 40 millió eurós, hivatalos ajánlatot a Lyonnak az elmúlt napokban.

    A hírek szerint egyébként Mikel Arteta jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodik, ugyanis Stan Kroenke meghívására kilátogatott a Coloardo Avalanche NHL-meccsére - sajtóhírek szerint az átigazolások is szóba kerültek.

    A spanyol edző három poszton akar erősíteni a tél folyamán: egy csatárral, egy középpályással és egy tartalékkapussal - utóbbi minden bizonnyal Matt Turner lesz a New Englandn Revolutionból, és ennek az igazolásnak van jelenleg a legtöbb valószínűsége.

    Az átigazolási időszakból kevesebb mint egy hét van hátra, és igazán konkrétumokkal egyetlen forrás sem jelentkezett eddig.

  • Csatárkérdés: Már az alternatívákra fókuszálunk

    Így vagy úgy, de lassan eldőlni látszik a Vlahovic-kérdés: olasz hírek szerint a Juventus a következő órákban hivatalosan is benyújthatja az ajánlatát a szerb játékosért, és jó eséllyel a csatár megkapja a hőn állított átigazolását a Zebrákhoz.

    Mint ismert, az Arsenal egész télen üldözte Vlahovicot, és nem is lett volna gond megállapodni a Fiorentinával a játékos kivásárlási díjáról, de a játékos részéről egyszerűen nem jött válasz Artetáék megkeresésére.

    A hírek szerint az Arsenal már az alternatívákon dolgozik. Alexander Isak, Jonathan David és Dominic Calvert-Lewin neveiről már hallhattunk eddig, de egyikőjük leigazolása sem tűnik könnyű menetnek a hátralévő hat napra.

    Angol és spanyol hírforrások tegnap két újabb nevet dobtak be a kalapba.

    A Standard szerint a Real Madrid felajánlotta Luka Jovic átmeneti játékjogát az Arsenalnak a szezon végéig, de a lap úgy tudja, érdemi kapcsolatfelvétel még nem történt a szerb csatár és az Ágyúsok között.

    A spanyol AS.com pedig arról cikkezett, hogy Artetáék az Espanyol 27 éves támadóját, Raul de Tomast szemelték ki. De Tomas korábban több angol klub, mint a Leicester vagy a West Ham United érdeklődését is felkeltette, az Arsenal pedig hetek, hónapok óta figyeli a támadót. De Tomas ebben a szezonban 12 gólnál tart az Espanyolnál a bajnokságban, fontos játékosa a csapatnak, a szerződésében pedig 70 millió eurós kivásárlási záradék található.

    Érdemes lesz majd Memphis Depay-ra is figyelni, a játékos lehet, hogy elérhető lesz a Barcelonától. Mint ismert, ha a Vlahovic-Juventus átigazolás megvalósul, a katalánok megpróbálkozhatnak majd Alvaro Morata leigazolásával, így a holland játékos is megszerezhető lesz a piacon.

  • Ornstein: Aubameyangot nem érdekli a szaúdi átigazolás

    David Ornstein, a The Athletic újságírója a hétfői átigazolási rovatában azt írta: Pierre-Emerick Aubameyang továbbra is egyedül edz az Arsenal felnőtt keretétől, és nem valószínű, hogy elutazik a csapattal az Ágyúsok dubai-i edzőtáborába.

    Mint írtuk, Aubameyangért főleg szaúdi klubok tettek hivatalos ajánlatot, amire az Arsenal még nem válaszolt. Ornstein szerint a gaboni játékos nagy valószínűséggel amúgy is elutasítaná ezeket a megkereséseket, mert jobb szeretne inkább Európában maradni - az angol szakíró szerint még a PSG is érdeklődik a csatárért.

    Ornstein kicsit kitért a csatárkérdésre: a megállapodás Vlahovicért egyre kevésbé valószínű, de több B-terven is dolgoznak Eduék, köztük van Alexander Isak is.

    Az újságíró zárásképpen hozzátette: Jack Wilshere is utazik a csapattal Dubai-ba, de továbbra sincs tervben az ő leigazolása Artetánál.

  • Arteta az átigazolásokról

    A Burnley elleni bajnoki meccset követően szünet következik a bajnokságban, az Arsenal Dubaiban fog edzőtáborozni.

    Az átigazolási időszakból mintegy 9 nap van hátra, Arteta pedig elismerte, nehéz dolguk van a piacon.

    "Megvan a tervünk a piacon, de minden nagyon nehéz. Sok tennivalónk van, és a helyes döntést kell hoznunk a játékosokkal kapcsolatban, akik remélhetőleg erősítenék a keretet. Nem tudom, hogy sikerül-e összehoznunk, de próbálkozunk, aztán majd meglátjuk."

    "Minden edző álma, hogy sikerüljön korán összehozni az igazolásokat, de ez nem realisztikus."

  • Artetával hosszabbítanánk

    A Daily Mail szerint hamarosan kétéves szerződést ajánl a klub Artetának, nehogy a Manchester City rámozduljon, ha Pep Guardiola helyére keresnének valakit. A klubvezetés elégedett a spanyollal, szerintük jó irányba megy a klub, véleményük szerint Arteta jól menedzseli a játékosokat. Arteta is elégedett és boldog az Arsenalnál.

  • Allegri még mindig nem engedné el Arthurt

    "Ez a mi keretünk, és nem tervezünk rajta változtatni. Arthur a brazil válogatott tagja is, nagyon fontos játékos." - idézte Allegri szavait Fabrizio Romano.

    Ezzel együtt még mindig jó esély van arra, hogy Arthur az Arsenalhoz igazoljon kölcsönben, írják az olasz lapok, ehhez az kell, hogy az Ágyúsok ne csak hathónapos, hanem egy 18 hónapos időtartamű szerződést ajánljon a Juventusnak - az olasz források szerint ez nem elképzelhetetlen.

    A Juventus a Tuttosport szerint dolgozik a középpálya megerősítésén: tárgyalnak a Mönchengladbach-al Denis Zakaria leigazolásáról és visszahívnák Nicolo Rovellát a Genoától, ahol a játékos kölcsönben szerepel.

  • Vlahovic-ék nem hajlandóak tárgyalni

    A Fiorentina ügyvezetője, Joe Barone az egyik olasz tévécsatornának megerősítette, hogy tárgyalnak angol csapatokkal Dusan Vlahovic átigazolásáról, de a játékos részéről egyszerűen nem érkezik válasz a témába vágva.

    "Egyelőre nem kaptunk ajánlatot a Juventustól. Angol csapatokkal tárgyalunk, de a megbeszélésékhez a két klub mellett kellene még a harmadik fél is, a játékos. Dusannal a múlt héten beszéltem: semmi választ nem adott a jövőt illetően: sem ő, sem az ügynöke." - idézte Barone szavait Fabrizio Romano.

  • Kicsoda Matt Turner?

    Megerősítette a korábbi értesüléseket az Arsenal Matt Turnerért benyújtott ajánlatával kapcsolatban James Olley, az ESPN szakírója.

    Olley egy másik jól értesült amerikai forrástól úgy tudja, hogy az Arsenal körülbelül 10 millió dolláros ajánlatot tett a válogatott hálóőrért a New England Revolutionnek, ami nagyságrendileg annyi, amennyit a Manchester City fizetett Zack Steffenért 2019-ben a Columbus Crew-nak.

    Mint Olley írja, az Arsenal számottevő szerepet ajánlott Turnernek Aaron Ramsdale mellett a klubnál, és ha létrejön az átigazolás, Leno akár már ebben a hónapban eligazolhat. Olley szerint Leno számára akkor telt be a pohár az Arsenalnál, amikor Mikel Arteta nem őt, hanem Ramsdale-t nevezte a Liverpool elleni ligakupa-elődöntő odavágóján, pedig a kupákban hagyományosan a második számú hálóőr szerepel a klubnál.

    Turner eddigi karrierje üstökösként ívelt felfelé a tengerentúlon: miután nem drafolták be, 2016-ban szabadúszóként, egy sikeres próbaszereplést követően igazolt a New England Revolutionhoz, és egy évet töltött kölcsönben a másodosztályban szereplő Richmond Kickersnél. A visszatérését követően, 2018-ban berobbant az anyaegyesülete kezdőjébe, ahol stabil tagja a kezdőnek: 107-szer lépett pályára a különböző bajnoki- és kupameccsek során, 2021-ben őt választották az Év Kapusának az MLS-ben, és ő lett az MVP-je az MLS All Star meccsének.

    Az Egyesült Államok válogatottjában 2021-ben mutatkozott be, eddig 13-szor volt válogatott. Ő védte az amerikai csapat hálóját a 2021-es CONCACAF Arany Kupán, amelyen elhódította az Aranykesztyűt, és őt választották meg a torna legjobb kapusának is.

  • Amerikai kapus érkezik Leno helyére?

    Érdekes hírek jönnek az Egyesült Államokból: az ESPN újságírója, Taylor Twellman szerint ajánlatot tettünk a New England Revolution 27 éves amerikai válogatott kapusáért, Matt Turner-ért.

    Turner Leno helyére érkezhetne, a 90min.com weboldal szerint a német kapust a Newcastle kereste meg. Greame Bailey szerint a Szarkák kölcsönbe vinnék Lenót, kötelező vételi záradékkal, ha fennmaradnak az első osztályban.

     

  • Arteta: Dolgozunk az erősítéseken

    Továbbra is adós az erősítésekkel a téli átigazolási időszakban az Arsenal, de Mikel Arteta edző elmondta, a csapatnál keményen dolgoznak az átigazolásokon.

    "A csapat kőkeményen dolgozik azon, hogy megszerezzük a kívánt játékosokat, de jelenleg nem tudok semmi újjal szolgálni." - mondta Arteta.

    "Minden egyes átigazolási időszakra van egy tervünk, hogy a megfelelő minőségű játékosokkal erősítsük meg a keretünket, hogy fejlődni tudjunk."

    Ide kapcsolódik, hogy angol források szerint Arthur Melo ügynöke, Frederico Pastorello szerdán Londonban járt, hogy újra tárgyaljon az Arsenal sportigazgatójával, Eduval.

    A játékos hajlandó lenne az Arsenalhoz jönni, kipróbálná magát az angol Premier Ligában, és úgy véli, az Ágyúsoknál több játéklehetőséghez jutna, mint a Juventusnál, ez fontos szempont lehet az idei világbajnokság előtt.

    Az átigazolást egyedül a Juventus blokkolja jelenleg, Allegriék egyedül Ramsey távozásával számolnak, ahhoz, hogy Arthur elengedjék, helyettest akarnak igazolni a középpályára. Ráadásul olasz források szerint a Juventus nem hathónapos, hanem 18 hónapos szerződés keretein belül szeretné Arthurt kikölcsönözni, vélhetően magasabb kölcsönbevételi díjjal.

     

  • Hivatalos: Pablo Marí távozott

    Csütörtök délelőtt hivatalossá vált, hogy Pablo Marí a szezon hátralévő részét az Udinese-nél fogja tölteni kölcsönben - az olasz csapatnak nem lesz opciója a spanyol védő végleges megvételére az idény végén.

    "Egyik játékos sem játszott eleget, Kolasinac számára nagyon nehéz volt bekerülni a keretbe, ráadásul a szezon végén lejárt volna a szerződése. Menni akart, talált magának egy jó klubot, és nekünk is tetszett ez a megoldás. Pablo esetében trükkösebb volt a helyzet. Igazi profi játékosról van szó, de sajnos bekavartak a sérülések, és így egyre nehezebb volt játékperceket biztosítani neki. Nyitottak voltunk mi is egy kölcsönös megoldásra, ami végül össze is jött." - mondta Arteta.

  • Aubameyangért Szaúd-Arábiából érdeklődnek

    Szaúd-Arábiából érdeklődnek Pierre-Emerick Aubameyangért, írja a CBS Soccer.

    A lap újságírója, James Benge úgy tudja, az Al-Nassr csapata már ajánlatot is tett: kölcsönbe vinnék a gaboni játékost a szezon végéig, teljes egészében átvállalva a csatár heti 250 ezer fontos alapbérét, majd az idény végén végleg megvennék a gabonit mintegy 6 millió angol fontért. Az Al-Nassr mellett a csapat nagy riválisa, az Al-Hilal is érdeklődik Aubameyang iránt, de ők még nem tettek ajánlatot.

    Az Arsenal még nem válaszolt a megkeresésekre, de Benge szerint Eduék hajlandók lennének elengedni a mellőzött játékost.

    Aubameyang egyébként idő előtt visszatért az Afrikai Nemzetek Kupájáról, a gaboni válogatott szívproblémák miatt engedte el a csatárt, akit a napokban alaposan ki fognak vizsgálni Londonban.

     

  • Az Arsenal is érdeklődik Djed Spence iránt

    Angol források szerint az Arsenal és a Tottenham vív egymással harcot a Middlesbrough jobb hátvédjéért, Djed Spence-ért.

    A fiatal angol játékos ismerős lehet az Ágyúsok szurkolóinak, hiszen Spence pár hete éppen az Arsenal ellen játszott az FA-Kupában a Nottingham színeiben, ahol jelenleg kölcsönben vitézkedik a szezon végéig.

    Több angol forrás úgy tudja, Artetát meggyőzte Spence teljesítménye Martinelli és Tierney ellen a találkozón, így a spanyol edző fontolgatja a játékos leigazolását - de az átigazolásra csak a nyáron kerülhet sor, hiszen a szabályok értelmében több klub már nem regisztrálhatja Spence-t ebben a szezonban (az idényben Spence már játszott a 'Boro-ban és a Nottinghamben is.)

    A Standard úgy tudja, Arteta Tomiyasu mögé igazolná Spence-t, hogy még inkább versenyhelyzetbe hozza a japán játékost, és a nyáron eladnák Cedric Soares-t.

    Spence szerződése még két évig szól a Middlesbrough-val, az angol csapat pedig mintegy 12 millió fontot kérne a játékosáért.

  • Partey hamarosan visszatér

    Thomas Partey hamarosan visszatérhet az Arsenalhoz, miután Ghána fordulatos meccsen, nagy meglepetésre kikapott a Comore-szigetektől 3-2-re, így csak a negyedik, utolsó helyen végeztek a csoportjukban.

  • Bissoumáért érdeklődünk

    A The Athletic információi szerint az Arsenal a középpályás és a csatár posztokon akar erősíteni a tél folyamán, de a két pozíció közül valószínűleg az előbbi a sürgető kérdés Mikel Arteta számára, azaz a támadó nagyobb valószínűséggel csak a nyáron érkezhet.

    Az angol lap szerint az Ágyúsok érdeklődésevalós Arthur Meloért, de a Juventus addig nem fogja szankcionálni a brazil átigazolását, amíg nem igazolnak a helyére valakit.

    Fabrice Hawkins, az RTL France újságírója szerint az Arsenal - a Newcastle-lel és az Aston Villával együtt - érdeklődik Yves Bissouma iránt, a játékos jelenleg Malival az Afrikai Nemzetek Kupáján szerepel.

    Ezzel együtt Bissouma leigazolása nagyon nehéz menet lesz januárban: a Brighton már elutasított egy 30 milliós ajánlatot a játékosáért valamelyik angol csapattól, és legalább 50 milliót várnak a  középpályásért. Bissouma átigazolása így valószínűleg majd csak a nyáron lesz majd reális.

  • Hivatalos: Kolasinac a Marseille-é

    A francia klub a Twitterén erősítette meg az eddigi pletykákat

  • Kolasinac a Marseille-hez távozik

    Francia és angol források szerint Sead Kolasinac ma megérkezett Marseille-be, hogy átessen a kötelező orvosi vizsgálatokon, mielőtt a csapathoz igazol.

    Az átigazolás részleteiről nem sokat tudni, de a hírek szerint a bosnyák játékos felbontotta a szerződését az Arsenallal, amely a szezon végéig szólt volna, így Kolasinac ingyen igazol a Marseille-hez.

    A játékos mintegy 100 ezer fontos heti fizetést kapott az Arsenalnál.

  • Dolgozik a Juventus az új középpályás leigazolásán

    Olasz hírek szerint a Juventusnál mégis csak dolgoznak az új középpályás leigazolásán, hogy végül létrejöhessen Arthur Melo átigazolása az Arsenalhoz.

    Gianluca di Marzio szerint a Zebrák az elmúlt órákban felvették a kapcsolatot a Borussia Mönchengladbach svájci játékosával, Denis Zakariával, aki biztosan nem hosszabbítja meg a nyáron lejáró szerződését a német csapattal, így a megfelelő ajánlat esetén akár áron alul is távozhat idén télen.

    Egy másik opció lehet Allegri számára Nicolo Rovella visszahívása a Genoától. Az olasz középpályás a szezon kezdete óta kölcsönben játszik a Genoánál. Apró gondot jelenthet, hogy Rovella lesérült a hétfői, Fiorentina elleni bajnokit megelőző bemelegítésen, kérdés, a sérülés súlyossága.

    Végső soron pedig szóbajöhet még Leando Parades megvétele a PSG-től, az argentin játékos jól ismeri a Serie A-t, hiszen 2014 és 2017 között több olasz klubban is megfordult.

    Ha Allegriéknek sikerül középpályást igazolniuk, onnan felgyoruslhatnak az események, hiszen Arthur Melo jönni akar az Arsenalhoz.

  • 18 millió eurós ügynöki jutalékot kér Vlahovic menedzsere

    Nem kevesebb mint 18 millió eurós ügynöki jutalékot kér Vlahovic menedzsere, írja az olasz ansa.it, a szerb játékos képviselője továbbá 20%-os részesedést kér a későbbi átigazolási díjból, ha a csatár az Arsenalhoz igazol.

    Mint korábban írtuk, az esetleges Vlahovic-átigazolás összesen 160 millió fontjába is rúghat az Arsenalnak.

  • Pablo Mari közeleg a Udinese-hez, Azeez visszatért

    Két apró, de fontos esemény történt az elmúlt napokban:

    Pablo Marí egyre közelebb a Udinese-hez, a spanyol bekk a szezon végéig az olasz csapatnál töltheti az idényt, kölcsönben, ez az átigazolás napokon belül hivatalos lehet.

    A középpályán lévő gondokat enyhítendő, az Arsenal visszahívta a Portsmouth-ból Miguel Azeez-t, a csapat egyik legígéretesebb tehetségét. Azeer mellett Tyreece John-Jules is visszajön kölcsönből, a támadó a Blackpoolnál töltötte az idény első részét.

  • Egyelőre nincs áttörés Vlahovic és Melo ügyében

    A Corriere Fiorentino olasz lap szerint megvan a megállapodás az Arsenal és a Fiorentina között Vlahovic-ért, de a játékos és az ügynöke egyelőre nem hajlandó vàlaszt adni, és ez megy már napok óta.

    Arthur Melo pedig egyre inkább úgy tűnik, marad a Juventusban, Allegriék nem tudnak a helyére igazolni, addig pedig nem akarják elengedni a brazil középpályást.

    Az óra ketyeg, még van két teljes hetünk valamit alkotni.

  • Allegri nem engedi el Melót?

    A Juventus edzője, Massimilano Allegri-nek is feltették az Arthur Melo jövőjét firtató kérdést az olasz menedzser mai sajtótájékoztatóján.

    "Már többször is elmondtam, Arthur Melo a mi játékosunk, és azzal a kerettel akarjuk befejezni a szezont, amivel elkezdtük." - mondta Allegri.

    A hírek szerint az Arsenal és Melo között teljes a megállapodás, a londoni csapat teljes egészében átvállalná a brazil játékos fizetését a Juventustól. Már csak a Zebrák válaszára várunk, de minden bizonnyal addig nem fogják elengedni a középpályást, amíg nem találnak egy helyettest a helyére.

  • Továbbra is tárgyalunk Melóért

    Fabrizio Romano szerint az elkövetkezendő órákban tovább folynak majd a tárgyalások a Juventus és az Arsenal között Arthur Meloért - a játékos és a londoni klub között a hírek szerint teljes a megegyezés.

    Romano szerint az Arsenal teljes egészében átvállalja a játékos fizetését a szezon végéig, de nem lesz sem opció, sem kötelező vételi záradék Arthur Melo végleges átigazolására. 

    Az Arsenalnak ma délig kellene regisztrálnia a játékost, hogy ott lehessen a keretben a Tottenham elleni meccsre, ez elég valószínűtlen, hogy sikerülni fog, főleg, hogy Melónak még munkavállalási engedélyt is kell szerezni.

    A Juventus - mint Romano írja - addig nem szankcionálja az ügyletet, amíg nem igazolnak egy másik középpályást a brazil helyére.

  • Arthur Melo már a Spurs elleni keretben is ott lehet?

    Felgyorsultak a tárgyalások Arthur Melo ügyében! Chris Wheatley éppen most tweetelte, hogy az Arsenal minden követ megmozgat, hogy a brazil játékos már a Spurs elleni meccsre ott legyen a keretben.

    Ahhoz, hogy ez összejöjjön, holnap angliai idő szerint 12:00-ig be kell regisztrálni a játékost a bajnokság keretébe.

  • Elmérgesedik a Fiorentina és Vlahovic viszonya?

    A Fiorentina elnöke, Rocco Commisso a Financial Timesnak adott interjújában elárulta, a potenciális vevőklubnak 75 millió eurójába kerülhet Dusan Vlahovic leigazolása.

    "Dusan nálunk fejlődött világklasszissá. Ezt az érdemet pedig meg kell adnia nekünk, bármi is történik, hiszen mi általunk jutott el arra szintre, ahol most van." 

    Commisso rávilágított egyben arra is, hogy Vlahovic ügynöke 8 millió euró aláírási díjat követelt volna, hogy a szerb játékos hosszabbítson a csapattal, további 10%-ban akart részesülni a következő átigazolási díjból.

    Ez arra enged következtni, hogy az Arsenalnak is kemény tárgyalássorozat vár a játékos ügynökével.

  • Tielemans a hosszú távú kiszemelt

    Charles Watts, a goal.com újságírója is megerősítette az elmúlt órákban terjedő híreszteléseket, miszerint Arthur Melo leigazolásán dolgozik az Arsenal, az angol szakíró azonban még egy érdekességet is hozzáadott a híréhez: az Ágyúsok hosszú távú kiszemeltje a Leicester belga játékosa, Youri Tielemans.

    Watts úgy tudja, hogy az Arsenal vezetősége már le ült az elmúlt hetekben egyeztetni Tielemans ügynökével egy esetleges átigazolásról, ami inkább a nyáron valószínűbb, mint ezen a télen.

    Tielemans szerződése 2023 nyaráig szól a Leicesterrel, és jelen pillanatban nem valószínű a hosszabbítás. 

    Noha Tielemans-ért több nagycsapat is érdeklődni fog, az Arsenalnál bíznak abban, hogy a klub épülő projektje vonzó lehet a játékos számára, és csak növelheti a londoniak esélyét, hogy Artetáéknak sikerülne elcsípniük a negyedik helyet a bajnokságban, hogy indulhassanak a jövő évi Bajnokok Ligája sorozatban.

  • Arthur szívesen jönne

    A kora délutáni francia lapértesüléseket megerősítette a football.london megbízható újságírója, Chris Wheatley és a Juventushoz közel álló Romei Agresti is.

    Wheatley szerint a játékos nyitott lenne az Arsenalhoz való igazolásra, akár csak a szezon végéig, kölcsönben, mi több, a szakíró szerint néhány hónapja már volt is egyeztetés a középpályás ügynöke és Eduék között.

    Agresti szintén hasonló véleményen van: a Juventus nem akadályozná meg Arthur ideiglenes eligazolását az Arsenalhoz főleg, hogy a londoni klub teljes mértékben átvállalná a brazil fizetését. A gondot inkább az jelenti, hogy a Juventus előbb szeretne egy középpályással erősíteni, mielőtt jóváhagynák Arthur transzferét. A Zebrák - az Arsenalhoz hasonlóan - nagyon szemlézik Bruno Guimarest a Lyontól, de az az átigazolás számukra is nagyon nehézkes lenne.

  • Sajtó: Tárgyalunk Arthur Melóért

    A megbízható francia forrás, a RMC Sports szerint az Arsenal előrehaladott tárgyalásokat folytat a Juventusszal Arthur Melo kölcsönbevételét tekintve.

    Az RMC újságírója, Loic Tanzi szerint az Arsenalnál bár "nagyon értékelik a Lyon brazilját, Bruno Guimaraes-t is, és tettek is kezdeti lépéseket a leigazolási ügyében, most Arthur leigazolása jelenti a prioritást."

    Tanzi szerint folynak a tárgyalások a Juventusszal. Melo szerződése 2025 nyarán jár le a Zebrákkal, a játékos ebben a szezonban csak 11-szer lépett pályára a torinói együttesben.

    Tanzi értesüléseit megerősítette Fabrizio Romano is, az olasz újságíró szerint is van érdeklődés az Arsenal részéről, mivel Arteta kedveli a játékost, de a csapatok jelenleg nem állnak közel a megegyezéshez. 

  • Hivatalos: Balogun a Middlesbrough-é

    Az Arsenal és a Middlesbrough ma hivatalosan is bejelentette, hogy Folarin Balogun a Championshipben szereplő klubnál folytatja a pályafutását a szezon végéig, hogy több játéklehetőséghez jusson.

  • Arteta nem kommentálja a pletykákat

    Mikel Arteta ma tartotta a Liverpool elleni első eldöntő-meccs előtti hivatalos sajtótájékoztatóját.

    Az újságírók természetesen rögtön feltették a kérdéseket a Vlahovic-csal kapcsolatos pletykákkal kapcsolatban, de a spanyol edző nem kívánta kommentálni a spekulációkat.

    "Az Arsenal mindig is a legjobb játékosokat célozza meg a piacon, és a legjobb játékosok is szeretnének hozzánk jönni. Ez semmit sem változott az idők alatt." - mondta Arteta.

    "Ami a távozókat illeti: minden játékos esete más és más. Rengeteg tényezőt kell figyelembe vennünk, amikor döntést hozunk." - tette hozzá a spanyol edző, amikor Nkeitah vagy Pabo Marí esetleges távozásáról kérdezték.

    "Nketiah a mi játékosunk, és maradni fog." - zárta szavait egyértelműen Arteta.

  • Megvan az első igazolás!

    Igaz, nem a felnőtt keretbe. A football.london újságírója, Chris Wheatley szerint leigazoltuk a West Brom 16 éves bal bekkjét, Lino de Cruz Sousát, akit nagyra tartanak az Arsenal akadémiáján.

    A brazil-angol kettős állampolgárságú játékos a kora ellenére a West Brom U18-as csapatában bizonyíthatott, most azonban már az Arsenalnál edz. A védő ebben a hónapban lesz 17 éves, ekkor írhatja majd alá az első profi szerződését is a klubbal.

    "Lino egy atletikus szélső védő, jól olvassa a játékot, remek bal lába van, és nem szokványos, hogy egy 16 éves játékos egy teljes szezont lejátszik az U18-asok között. Minden elismerésem neki, óriási potenciállal bír." - mondta a WBA U18-as csapatának edzője, Peter Gilbert.

    A bal bekk poszton a felnőtt keretet tekintve is várható változás a tél folyamán, a hírek szerint Sead Kolasinac szerződését felbonthatja az Arsenal a hátralévő hat hónapra, így a bosnyák játékos ingyen igazolhatóvá válna januárban. Egyes spekulációk szerint a Marseille nagyon is érdeklődik Kolasinac iránt.

    További hír, hogy egyre biztosabb Pablo Marí távozása is a csapattól: a spanyol védőért a Sampdoria és az Udinese is érdeklődik, egyelőre kölcsönben.

  • A Crystal Palace vinné Nketiah-t

    Megkezdődtek a tárgyalások az Arsenal és a Crystal Palace között Eddie Nketiah esetleges átigazolása ügyében, írja a The Times és a Standard Sports.

    Patrick Vieira csapata már tavaly nyáron is megpróbálta leigazolni a fiatal angol támadót, de akkor a megbeszéléséek zsákutcába futottak, így Nketiah végül maradt az Arsenalnál.

    Nketiah azonban a közelmúltban elutasította az Arsenal rövidtávú szerződéshosszabbítási ajánlatát, mert egy olyan csapathoz szerente igazolni, ahol több játéklehetőséghez jutna. Érdeklődőkből nincs hiány, a Crystal Palace mellett a Brighton és a Newcastle is mutat érdeklődést iránta, és olyan német klubok is szeretnék a soraikban tudni őt, mint a Bayer Leverkusen.

    Az Arsenalnál valószínűleg - ha minimális átigazolási összegért is - szeretnének túladni Nkeitah-n, hogy összejöjjön a költségvetés az első számú csatárkiszemeltre, Dusan Vlahovic-ra.

    Mint a Standard írja: az Arsenal továbbra is keményen próbálkozik leigazolni a 23 éves szerb csatárt már ezen a télen, és készen állnak akár 58 millió angol fontot is kifizetni érte a Fiorentinának.

  • Melo szívesen jönne

    Arthur Melo szívesen jönne az Arsenalhoz, írja az olasz Gazzetta dello Sport kedden.

    Az Arsenal érdeklődéséről a brazil középpályás iránt először Fabrizio Romano írt a Twitterén, az angol csapat kölcsönbe igazolná le a 25 éves játékost a szezon végéig, de konkrét tárgyalások még nincsenek a Juventusszal.

    Melo az egyik olyan játékos lehet a Zebráktól Aaron Ramsey mellett, aki távozhat januárban, a Gazzetta dello Sport szerint a brazilért még a Sevilla érdeklődik, de a középpályás inkább az Arsenalt favorizálná.

    A középpályás poszt megerősítése szintén prioritás az Arsenalnál, Romano szerint Melo mellett még két játékost figyelnek Artetáék, de az olasz újságíró nem említett konkrét neveket.

    Egy másik opció lehet Wijnaldum a PSG-től, szintén kölcsönben.

  • Balogun a héten a Middlesbroughé lehet

    Amint a játékos izolációja lejár, és negatív tesztet produkál, Folarin Balgoun a Middlesbrough játékosa lesz kölcsönben.

  • Akár 160 millióba is kerülhet Vlahovic

    Akár 160 millió fontba is kerülhet Dusan Vlahovic leigazolása az Arsenalnak, írják angol lapok hétfőn.

    Ha összeadnánk a Fiorentina által kért átigazolási díjat, Vlahovic fizetési igényét és a szerb játékos ügynöke által követelt jutalékot, könnyen elérhetjük a fent említett számot, írja Sami Mokbel, a Daily Mail újságírója.

    Ennek ellenére David Ornstein is megerősítette azokat a híreket, miszerint a szerb játékos az Arsenal első számú kiszemeltje a tél folyamán, a listán még Calvert-Lewin és Isak szerepel.

    Részletek a Vlahovic-ügyről itt.

  • Lacazette-t mégis megtartja a csapat?

    A talkSports értesülései szerint az Arsenal mégis megtartaná Alexandre Lacazette-t, akinek a szerződése lejárna a szezon végén.

    Korábban már voltak próbálkozások a csapat részéről, hogy egy rövidtávú, egyéves szerződés keretein belül szeretnének hosszabbítani Lacazette-tel, de a francia játékos legalább kétéves kontraktust szeretne.

    Lacazette mostani remek formája viszont átírhatja az előzetes forgatókönyvet, és ha igazak a TalkSports értesülései, akkor egészen 2024-ig hosszabbíthat a csapat a franciával.

  • Danilot nem engedné el a Palmerias

    A brazil TNT Sports megerősítette azon híreszteléseket, miszerint az Arsenal komolyan érdeklődik a Palmeiras 20 éves brazil középpályása, Danilo iránt, ám a napilap szerint konkrét ajánlatot nem tett még az angol klub.

    A Palmeiras ráadásul ezen a télen biztosan nem engedné el a játékosát, mivel a közelgő klubvilágbajnokság miatt szükség lesz rá a keretben.

    A TNT Sports szerint az Arsenal mellett a Lille és a Monaco érdeklődik Danilo iránt.

  • Brazíliából igazolna középpályást az Arsenal?

    Mikel Arteta a pénteki sajtótájékoztatóján egyértelmű utalást tett arra, hogy a klub Maitland-Niles távozásával középpályást szeretne igazolni, mert ezen a poszton nincs ki a csapat.

    Fabrizio Romano szerint a csapat dolgozik ezen a poszton, három név van Arteta listáján. Az olasz újságíró konkrétan két játékost emelt ki: a lyonos Bruno Guimareas-t, akit nagyon "kedvel" az Arsenal szakmai stábja, de nincs terítéken a középpályás téli leigazolása. A Juventus 25 éves brazil középpályása, Arthur Melo is szerepel a radaron, őt kölcsönbe hozná el Arteta, de még nem tárgyalnak a felek egy esetleges transzferről.

    A brazil eSportes lap szombaton azt írta: az Arsenal 20 millió eurós ajánlatot tett a Palmerias 20 éves középpályásáért, Danilóért. 

    A portál szerint a Palmerias nem szívesen mondana le a játékosról a tél folyamán, egyedül akkor szankcionálhatnák az üzletet, ha kimondottan a középpályás kérvényezné az átigazolását. Danilo - aki fiatal karrierje ellenére is kétszer is megnyerte már a Libertadores-kupát - jelenlegi szerződése 2025-ig szól.

    Egy másik opció lehet még a PSG-nél mellőzött holland játékos, Georginio Wijnaldum leigazolása kölcsönben, a szezon végén. A 31 éves holland középpályás tavaly nyáron, szabadúszóként igazolt át a PSG-hez a Liverpooltól, de nem vált kulcsemberré Mauricio Pochettino csapatában, és emiatt fontolóra vette a csapatváltást már ezen a télen. A hírek szerint Wijnaldum szívesen visszatérne a Premier Ligába.

    Az viszont biztos, hogy Jack Wilshere nem tér vissza játékosként a csapathoz, legalábbis Mikel Arteta ezt mondta a pénteki sajtótájékoztatóján.

    "Azt gondolom, hogy egyértelmű voltam Jack szerepkörével kapcsolatban a csapatnál, és ez a helyzet továbbra is így fog maradni." - mondta szűkszavúan a menedzser.

  • Cedric és Pablo Marí is távozhat

    Miközben Ainsley Maitland-Niles távozása - legalábbis kölcsönben a szezon végéig - a Romához szombaton hivatalos lett, újabb két távozója lehet az Arsenalnak az elkövetkezendő hetekben.

    A Daily Mail szerint ugyanis az Atletico Madrid menedzsere, Diego Simeone az Arsenal játékosát, Cedric Soarest szemelte ki a héten a Newcastle-höz távozó Kieran Trippier pótlásául.

    A tavalyi spanyol bajnok csapat első körben kölcsönben vinné a portugál játékost, kötelező vételi záradékkal a szezon végén, írja Sami Mokbel, az angol bulvárlap újságírója. Azonban Mokbel megjegyzi, hogy elképzelhető, hogy Arteta megtartaná Cedric-et, mivel Maitland-Niles távozásával megcsappant az Arsenal opciója a jobb hátvéd posztra is, ezen a pozíción ugyanis Tomiyasu mellett maximum Ben White lehetne bevethető, akit viszont középhátvédként akar szerepeltetni a spanyol tréner.

    Pablo Marí távozása elé azonban vélhetően nem gördítene akadályt Arteta. A mellőzött spanyol védőt a játékos előző csapata, a Flamengo szeretné visszavinni Brazíliába, igaz, a bekk jobb szeretne inkább Európában maradni. Erre minden lehetősége meg is van, hiszen olasz hírek szerint a Sampdoriánál dolgoznak keményen azon, hogy meggyőzzék őt egy váltásról, legalább a szezon végéig.

     

  • Arteta az átigazolásokról

    "Ami Maitland-Nilest illeti: úgy érzem, jogos volt a kérése, hogy elmehessen a Romába. Leültünk beszélni, és teljesen őszinte volt velem. Ainsley egy olyan játékos, aki a klub saját neveltje. Mivel valóban nem kapott elég lehetőséget a szezon eddigi részében, úgy éreztem, eleget kell tennünk a kérésének, hogy mehessen."

    "Elég szűkösen vagyunk a középpályára, de ez nem lehet ok, hogy megtartsunk egy játékost. Ezügyben még lesznek történések, mert per pillanat számszerűleg nem vagyunk meg ezen a poszton."

    "Aztán ott van a csatárkérdés is: három csatárunk van, három különböző helyzetben. Mindenki tudja, hogyan vélekedek Nketiah-ról, és mennyire szeretnénk őt a klubnál tartani. Voltak beszélgetéseink, de ezeket szeretném négyszemközt tartani. Majd a jövő héten kiderül, hogy döntünk ezügyben."

  • Hamarosan jön a bejelentés AMN ügyében

    Olasz források szerint az olasz labdarúgó szövetség már be is regisztrálta Ainsley Maitland-Nilest a Roma játékosának, most már csak tényleg formalitás az átigazolás bejelentése a klubok részéről. Az angol játékos kölcsönben igazol José Mourinho együtteséhez, a Roma átvállalja a szezon végéig a középpályás fizetésének több mint felét. A Romának sem opciója, sem végleges vásárlási kötelezettsége sem lesz Maitland-Nilesra a szezon végén.

  • Terítéken a középpályás poszt megerősítése

    Ornstein szerint terítéken van a középpályási poszt megerősítése is, ez az Afrikai Nemzetek Kupájától és Maitland-Niles távozásától függetlenül az egyik legégetőbb kérdés az Arsenalnál.

    Neveket nem említett az újságíró.

  • Ornstein: Az Arsenal Vlahovic válaszára vár

    Komolyan próbálkozik az Arsenal a csatárposzt megerősítésével, és a közelmúltban megjelent sajtóhíreknek megfelelően Dusan Vlahovic a klub első számú kiszemeltje, írja David Ornstein a The Athleticen megjelent átigazolási rovatában.

    Semmilyen esetleges átigazolás nincs még előrehaladott állapotban, de ha Vlahovicot sikerülne meggyőzni egy esetleges téli váltásról, az Arsenal van a legjobb helyzetben a szerb leigazolásáért vívott küzdelemben, írja Ornstein. A Fiorentina valahol még hajlandó is lenne már ezen a télen lemondani Vlahovicról, a gondot inkább a játékos meggyőzése jelenti, aki a pletykák szerint szeretne kivárni a szezon végéig, hogy az akkor kapott ajánlatokból válaszhassa ki a legjobbat. 

    A Fiorentina az elmúlt napokban leigazolta a Hertha Berlin csapatától Krzysztof Piateket, de ez nem befolyásolja érdemben Vlahovic téli eladását, a lengyel támadó a szerb helyettese lesz a Violák keretében. Ornstein megjegyzi: Vlahovic jobb szeretne Olaszországban maradni és a Juventushoz igazolni. 

    Az angol újságíró megjegyzi: az Arsenalnak két alternatív opciója van, ha nem jönne össze Vlahovic leigazolása: Dominic Calvert-Lewin és Alexander Isak, kérdés viszont, hogy az Everton illetve a Real Sociedad lemondana-e már a télen a kulcsembereikről. 

     

     

  • Bruno Guimaraest újra figyeljük

    Az Arsenal is azon angol csapatok közt van - a Newcastle és az Everton mellett -, akik figyelik Bruno Guimaraes sorsának alakulását, írja Chris Wheatley.

    Az Ágyúsoknak szükséges lehet egy középpályás leigazolása a tél folyamán, mivel Elneny és Partey jelenleg az Afrikai Nemzetek Kupáján szerepel, míg Maitland-Niles órákon belül az AS Roma játékosa lehet.

    Ezzel együtt Guimaraes leigazolása sokkal inkább a nyár folyamán lehet reális, az Arsenalnak pedig kedvező hír lehet, hogy a játékos és az ügynöke Kia Joorabchian-t kérte fel közvetítőként bármilyen ügylet letárgyalása során.

    A híres-hírhedt brazil játékosügynök, Joorabchian jó kapcsolatot ápol az Arsenal sportigazgatójával, Edu-val, korábban számos játékos (David Luiz, Pablo Marí, Cedric Soares, Willian, Odegaard) is az ő közreműködésével igazolt az londoniakhoz.

    Az Arsenal már tavaly nyáron is megpróbálkozott Guimaraes leigazolásával, de akkor Granit Xhaka az előzetesekkel ellentétben maradt a csapatnál és hosszabbított. A Lyon játékosának a vételárát mintegy 40 millió fontra taksálják.

     

  • Nketiah-t is eladhatja az Arsenal?

    Chris Wheatley, a football.london megbízható újságírója szerint az Arsenal pénzzé teheti Eddie Nketiah játékjogát is a tél folyamán, miután az angol játékos továbbra is vonakodik meghosszabbítani a szerződését akár rövid távon is.

    Érdeklődőkből nincs hiány, sajtóhírek szerint Angliából a Newcastle, a Crystal Palace és a Brighton is vinné a fiatal angol csatárt, külföldről pedig a Bayer Leverkusen érdeklődik a leginkább Nketiah-ért.

  • Elmarad a Pool elleni meccs

    Ahogy már értesülhettetek róla más forrásból, a Liverpool tegnap hivatalosan is kérvényezte a csütörtöki Ligkaupa-elődöntő elhalasztását, amit a szervezők jóváhagytak.

    A Emirates-beli párharcot így január 20-ra halasztották, az anfieldi derbi viszont  marad a jövő hétre, január 13-án.

  • Balogun a Middlesbrough-hoz távozik

    Természetesen csak kölcsönben. A felek már előrehaladott tárgyalásban állnak, az ügylet napokon belül hivatalos lesz.

    Maitland-Niles is közeledik a Romához.

  • Coutinho...

    Nem múlhat átigazolási időszak, hogy ne beszélnénk a Barcelonánál megbukott Philiipe Coutinho esetleges Arsenalba igazolásáról, ez most sincs másként.

    A spanyol Sport napilap szerint többek között az Arsenal is érdeklődik a brazil középpályás iránt, de csak szigorú feltételek mellett: az angol csapat csak a szezon végéig akarná kölcsönben leigazolni a játékost, semmiféle opcióval vagy végleges megvásárlási záradékkal, ráadásul a magas fizetésének egyrészét továbbra is a Barcelonának kellene állnia.

    Végleges döntés nincs, de a spanyol forrás szerint az Arsenalnak ma délutánig kell eldöntenie, hogy leakarják-e igazolni Coutinhót vagy nem.

  • Sajtó: Megállapodtak a csapatok Maitland-Nilesért

    David Ornstein, a The Athletic megbízható újságírója megerősítette a délutáni híreket: az Arsenal és az AS Roma megállapodott egymással Maitland-Niles ügyében.

    A 24 éves középpályás kölcsönben az olasz csapathoz kerül majd, a Romának nem lesz opciója a végleges megvételre, és nem lesz kötelező számukra a játékos leigazolása a szezon végén. A játékos minden bizonnyal elfogadja Mourinho csapatának ajánlatát, az elkövetkezendő 48 órában sor kerül az orvosi vizsgálatra, majd jöhet a munkavállalási engedély ügye is.

    Innentől kérdés, hogy Artetáék igazolnak-e középpályást. Bár Maitland-Niles abszolút peremember volt az Arsenal idei szezonjában, az ANK miatt jelenleg csak Xhaka és Lokonga a bevethető játékosok a mélységi középpályás posztján.

  • Sajtó: Maitland-Niles mehet a Romába

    Sami Mokbel, a Daily Mail újságírója szerint az Arsenal gyakorlatilag rábólintott a Roma ajánlatára, így Ainsley Maitland-Niles már ebben a hónapban átigazolhat José Mourinho együttesébe - egyelőre kölcsönben a szezon végéig, és opcióval a végleges megvétellel. 

    Nincs még teljes megállapodás, de az átigazolás a "megfelelő irányba halad" - írta Mokbel a Twitterén.

    További részletek hamarosan.

  • Ajánlatot tettünk Vlahovicért?

    Érdekes hírrel jelentkezett a Gazzetta Dello Sport olasz napilap kedden, szerintük az Arsenal ajánlatot tett a Fiorentinának Dusan Vlahovicért.

    Szinte biztos, hogy a 23 éves szerb csatár nem hosszabbítja meg a 2023 nyarán lejáró szerződését a Violákkal, emiatt a csapatnak egyre égetőbb lesz a támadó eladása. Az olasz lap szerint az Arsenal ajánlatának összértéke 70 millió euró volt, ebből 55 millió eurót fizetne készpénzben a londoni csapatnak, és még hozzátenné Lucas Torreira játékjogát is - az uruguayi játékos a szezon végéig kölcsönben játszik az olaszoknál, de máris alapemberévé vált a Fiorentinának, szinte biztos a végleges maradása is - az ő átigazolási értékét 15 millió euróra becsülik.

    A Fiorentinánál állítólag időt kértek, hogy átgondolják az Arsenal ajánlatát, a nagyobb gondot viszont Vlahovic meggyőzése jelenti, a szerb játékos ugyanis kivárna a szezon végéig, hogy még jobb szerződéstervezeteket kapjon, akár az Atletico Madridtól, akár a Tottenhamtől.

    Az Arsenal Vlahovicon kívül több csatárt is figyel, többek között Jonathan David-et (Lille), Ollie Watkinst (Aston Villa), Dominic Calvert-Lewint (Everton) vagy Alexander Isakot (Real Sociedad)

  • Ultimátumot adott a Roma

    72 órán belül várják az Arsenal válaszát a Románál Aisnley Maitland-Niles ügyében, írja Gianluca di Marzio a weboldalán.

    Mint tegnap írtuk: a olaszok tegnap benyújtották az ajánlatukat a 24 éves játékosért, José Mourinho csapata a szezon végéig igazolnák le Maitland-Niles kölcsönben, 10 millió eurós opciós vételárral. Az Arsenal ettől nagyobb összeget szeretne, és lehetőleg kötelező vételi záradékban gondolkodnának, legkésőbb a szezon végén.

    A játékos szívesen menne Rómába, ahol honfitársa, Tammy Abraham csapattársa lenne, de a végső választ az Arsenalnak kell megadnia.

  • Megérkezett az ajánlat a Romától

    David Ornstein, a The Athletic újságírója szerint megérkezett a Roma ajánlata Maitland-Nilesért. José Mourinho csapata kölcsönbe akarja leigazolni a 24 éves középpályást opcióval a végleges megvételre a szezon végén. Maitland-Nilesért több informális érdeklődő is van, de a játékos csak Mourinho csapatához akar igazolni, ha nem most télen, akkor majd a nyáron.

    Az Arsenal egyelőre még nem válaszolt a Roma megkeresésére.

    Mivel Thomas Partey és Mohamed Elneny is az Afrikai Nemzetek Kupáján lesz február elejéig, az Arsenalnak mindössze két rangidős mélységi középpályása lesz elérhető: Granit Xhaka és Albert Sambi Lokonga. 

  • Arteta a téli tervekről

    "Számítunk valamilyen aktivitásra januárban, mert van néhány játékosunk, akinek kölcsönbe kellene mennie. Sok tényezőtől függ minden, nagyon rövid időszakunk lesz az átigazolásokra." - mondta Arteta a Manchester City elleni meccs előtti sajtótájékoztatóján, december 31-én.

    "Ami Maitland-Nilest illeti: minden játékos ügye házon belüli, Aisnley pedig jelenleg a mi játékosunk." - utalt arra Arteta, hogy az angol játékos a hírek szerint a Romához közeledik. A klubok között még nincs megállapodás: az Arsenal szeretné, ha a Roma fixen megvenné a játékost a szezon végén, az olaszok azonban csak opciót szeretnének.

    Egyes hírek szerint azonban az Arsenal tapogatózik egy védekező középpályás megvétele ügyében, az ESPN újságírója, Julien Laurens szerint Arteta nagyon szeretné megszerezni az Aston Villa 23 éves játékosát, Douglas Luizt, akivel korábban a Manchester Citynél dolgozott együtt.

  • Egyelőre nincs megkeresés Renato Sanchesért

     The Athletic értesülései szerint az Arsenal egyelőre nem kereste meg a Lille-t Renato Sanches esetleges leigazolása ügyében. Az angol lap szerint több európai nagycsapat is érdeklődik a portugál klasszis iránt, de nagy valószínűséggel Sanches csak a nyáron vált majd klubot.

  • Kik érkezhetnek?

    Miközben a lentebb olvasható okok miatt Pierre Emerick-Aubameyang, Alex Lacazette, Eddie Nketiah és Ainsley Maitland-Niles jövőit kérdőjelek övezik az Arsenalnál, érdemes áttekinteni, kik iránt érdeklődik az Arsenal.

    A csatárkérdés egy ideje nyitott kérdés az Arsenalnál, a csapat már tavaly nyár óta dolgozik a poszt megerősítésén. Mint korábban írtuk: a klub radarján olyan nevek szerepelnek, mint Vlahovic (Fiorentina), Isak (Real Sociedad) vagy Jonathan David (Lille), de a legkonkrétabb érdeklődést talán az Everton angol támadójáért, Dominic Calvert-Lewinért mutatunk.

    Mint a legmegbízhatóbb angol újságírók december elején írták: "Az Arsenal csatárkeresésének élén az Everton támadója, Dominic Calvert-Lewin áll, akinek sérülés miatt nem sok szerep jutott az idei szezonban. Az Evertonhoz közel álló Dominic King megjegyzi, a 24 éves támadót már tavaly is szerette volna Arteta leigazolni, ám az Arsenalnak a nyári 150 millió fontos költekezése után már nem volt elég forrása, hogy megfeleljen az Everton igényeinek.

    King szerint az Evertonnak problémái vannak az UEFA Üzleti Fair Play betartásával, azt maga Rafa Benitez is elismerte, hogy csapatának esetlegesen meg kell válnia a legjobb játékosaitól, mielőtt újra be tudnának fektetni a kereterősítésbe. Az újságíró megjegyzi, körülbelül 60 millió fontra lenne szükség Calvert-Lewin leigazolásához."

    Kérdés persze, hogy az Everton mennyire lesz tárgyalásokba bocsátkozni Calvert-Lewinért már a tél folyamán, ráadásul a játékos ebben a szezonban rengetegszer volt sérült is - könnyen lehet, hogy az Arsenal a nyárig ki fog várni a csatárigazolással, addig pedig megtartják Lacazette-t és Nketiah-t, akik júliusban ingyen távozhatnak majd.

    Ami a középpályát illeti: amíg Elneny és Partey az Afrikai Nemzetek Kupáján lesz, nagy kérdés, mi lesz Maitland-Nilesszal. Ha az angol játékos eligazol, szinte biztos, hogy az Arsenal erősíteni fog egy középpályással.

    Erre a posztra az egyik opció a Lille középpályása, Renato Sanches lehet, akiért már tavaly nyáron is érdeklődtünk. A 24 éves portugál játékos kivirágzott a francia csapatban a rosszul sikerült bayernes kitérőjét követően.

    A spanyol AS értesülései szerint a Barcelona és a Tottenham mellett az Arsenal is érdeklődik Sanches iránt, akinek van egy szóbeli megállapodása a Lille-lel, hogy akár már januárban elhagyhatja a csapatot.

    "Nem is tudom, kik az érdeklődő klubok irántam, ezt mind az ügynökömre hagytam. De készen állok a váltásra. Ha ez lenne a helyzet, megnéznénk, mi lenne a legjobb opció a számomra. A Milan is nagyszerű csapat, a Barcelonához pedig nagyon közel álltam tavaly nyáron, de akkor egy sérülés közbejött." - mondta Sanches.

    "A Bayern Münchenre nem voltam kész anno, túl fiatal voltam, és mire beértem volna, sosem kaptam lehetőséget. De most már jobban értem a játékot, több tapasztalatom van, tudom, hogy kell játszanom egy nagy klubban. Ha januárban jönni fog értem ajánlat, én készen állok majd." 

    Azt a Lille elnöke is elismerte, hogy egy nagy klubtól érkező ajánlat esetén nem állnak majd Sanches útjába.

    "Már beszéltem erről a témáról és megvitattam vele is a dolgokat. Ha egy nagy csapattól érkezik ajánlat, zöld utat fog kapni az átigazolásra." - mondta a Lille elnöke, Olivier Letang.

    Egy másik érkező a középpályás posztra Tomiyasu után újfent egy Bologna-játékos lehet. Olasz hírek szerint - többek között - az Arsenal is érdeklődik ugyanis a 23 éves Mattias Svanbergért, akit a Tottenham, az Atalanta, az Inter és az AC Milan is meg akar kaparintani.

    Lesipuskás opcióként - ha minden kötél szakad, és feltétlen szükséges lesz a középpálya megerősítésére -meg kell említenünk Jack Wilshere nevét is. Az Arsenal saját nevelésű játékosa októberben tért vissza a csapathoz, hogy fejleszhesse az erőnlétét, hogy újra csapatot tudjon magának találni. A játékos edzésmunkájával elégedett volt Arteta, aki szerint Wilshere több PL-csapatban is megállná a helyét. A spanyol edző attól viszont végig kategorikusan elzárkózott, hogy megvitassa Wilshere esetleges visszatérését a klubhoz, mint játékos.

    Nicolas Pepe távollétében pedig felmerülhet egy szélső igazolása is, ide a nemzetközi sajtó két nevet említett a leggyakrabban: Noa Langét, aki a Club Brugge-ben játszik, illetve a Juventus 21 éves svéd tehetségéét, Dejan Kulusevski-ét. Egyik játékos esetében sincs viszont konkrétum, hogy az Arsenal valóban tárgyalásban áll-e értük a klubjaikkal.

  • Arteta bízik az erősítésekben

    Mikel Arteta a Norwich elleni meccs sajtótájékoztatóján beszélt a téli átigazolási terveiről is.

    A ligában jelenleg is emelkedő koronavírus-esetszám mellett a januárban kezdődő Afrikai Nemzetek Kupája is bonyolítja a klubok életét, az Arsenal részéről négy játékost is (Aubameyang, Pepe, Elneny és Partey) el kell engedni.

    "Azt gondolom, hogy nem fogunk tudni játékosokat igazolni kimondottan csak erre az időszakra, ez ahhoz túlságosan rövid időtáv. Ez nem realisztikus. De le fogunk ülni tárgyalni ezügyben, és bízunk abban, hogy a helyes döntést hozzuk."

    Arteta abban biztos, hogy az Arsenal tulajdonosi köre anyagilag is támogatják majd a terveiben.

    "Szerintem mindig is biztosítottak a támogatásukról. Legalábbis, mióta itt vagyok, mindig ez volt a helyzet. Nagyon nyitottan el szoktuk nekik magyarázni a terveinket az erősítésekről, hogy mennyi pénzt szeretnénk milyen területekre befektetni, hogy lépésről lépésre javuljunk."

    "Minden átigazolási esetet egyénileg bírálunk el, de az ambíciónk közös: hogy a legjobbak legyünk."

  • Maitland-Nilesért a Roma érdeklődik

    Ainsley Maitland-Niles iránt a Roma érdeklődik, írja exklúzív hírében James Olley, az ESPN megbízható újságírója.

    Az angol szakíró szerint az olasz fővárosiak már tárgyalnak a játékos átigazolásáról az Arsenallal, először egy kölcsönszerződés keretein belül, majd a szezon végén egy négyéves szerződést is ajánlhatnak Maitland-Niles számára, aki elfogadná José Mourinho hívószavát. 

    A játékos jövője körül már tavaly nyáron is sok kérdőjel keringett, akkor az Everton szerette volna kölcsönben megszerezni a 24 éves középpályást, aki jobb hátvédként is bevethető. Arteta az első körben kizárta Maitland-Niles átigazolásának lehetőségét, a játékos pedig az Instagramján fakadt ki, ahol annyit írt: "Mindössze annyit akarok, hogy egy olyan csapathoz mehessek, ahol megbecsülnek és ahol játszhatok."

    Arteta és Maitland-Niles később tisztázták az ügyet, de a játékos számára nem segít, hogy eddig elenyésző szerephez jutott az Ágyúsoknál, jelen sorok írásáig (12.24.) mindössze négy alkalommal kezdhetett.

    Konkrétumok még nincsenek az esetleg Romához való átigazolását tekintve, és az Everton is újfent figyeli a játékos helyzetét.

  • Balogun kölcsönben távozhat

    Szinte biztos, hogy legalább a szezon végéig kölcsönben folytatja a pályafutását Folarin Balogun, az Arsenal ifjú csatártehetsége.

    A fiatal angol támadó a tavaly augusztusi, Brentford elleni bajnokin már a felnőtt keretben is bemutatkozhatott, azóta pedig inkább az U23-asok között kapott szerepet, de az jól megmutatkozott, hogy már nincs a korosztályos labdarúgás szintjén, viszont sokat kell még fejlődnie az A-csapathoz.

    David Ornstein decemberben azt írta a Twitterén, hogy Balogunt több másodosztálybeli klub is le akarja igazolni a szezon végéig, az Arsenal pedig nyitott erre, de mindenképpen jól meg fogják választani az angol átmeneti csapatát, hogy a lehető legtöbb percet tölthessen a pályán, és hogy megfelelően fejlődhessen.

  • Kolasinacot a Watford hívja

    Angol lapértesülések szerint a Watford több bal bekket is figyel, köztük Sead Kolasinacot, az Arsenal bosnyák játékosát.

    Kolasinac szerződése idén nyáron lejár az Arsenallal, a klub akár már ebben az átigazolási időszakban túladhat a mellőzött játékosán, akinek ebben a szezonban Nuno Tavares előretörésével elenyésző szerep jut a felnőtt keretben.

    Gondot okozhat viszont Kolasinac magas, 100 ezer fontos heti fizetése, így az Arsenalnak minden bizonnyal bizonyos részét át kellene vállalnia a játékos béréből, egészen a nyárig.

    A Watfordnak ugyan több opciója is van a bal bekk poszt megerősítésére, de a Standard Sports értesülései szerint Kolasinacnak nem lenne ellenére a Darazsakhoz való igazolás.

  • Továbbra sem eldöntött Nketiah jövője

    Aubameyang esetleges távozása azonban megnyithatja a kaput Eddie Nketiah maradására. Az angol játékos korábban jelezte az Arsenal vezetőségének, hogy nem kívánja meghosszabbítani a jövőre lejáró szerződését, a több játéklehetőség reményében szeretne inkább csapatot váltani.

    A football.london szerint a tárgyalások ennek ellenére folytatódnak Nketiah és az Arsenal között, Arteta többször is elmondta, mennyire szeretné Nketiah-t megtartani, ráadásul Aubameyang távollétében több lehetőség jutna a fiatal angol támadónak.

    A Daily Mail szerint jeleneg három hazai klub: a West Ham, a Brighton és a Crystal Palace is figyeli a játékos helyzetét, és több külföldi - főleg német klub - is követi a csatár helyzetének alakulását. Ha az Arsenal az anyagiakra helyezi a hangsúlyt, akkor még ezen a télen meg kell válniuk Nketiah-tól, hogy átigazolási díjat kapjanak a játékosért.

    A 22 éves támadó januártól szabadon tárgyalhat a külföldi klubokkal, a belföldi csapatokkal hivatalosan csak a lejáró szerződése után vitathatja meg az ajánlatokat. Érdekesség, hogy ha Nketiah nem marad, és végül angol csapatot választ, egy független angol felügyeleti szervezet megítélhet némi kompenzációs díjat az Arsenalnak, mint nevelőklubnak, de ez külföldi csapathoz való igazolás esetén nem áll fenn.

     

  • Mi lesz Aubameyanggal?

    Angol sajtóhírek szerint elképzelhető, hogy Pierre-Emerick Aubameyang számára már nem lesz visszaút az Arsenal felnőtt keretébe, ugyanis mind a játékos, mind a csapat a januári átigazolás opcióját mérlegeli.

    Mint írtuk, Aubameyangot a sorozatos házirend-kihágásai miatt megbüntette Arteta: a spanyol edző kitette a keretből a gabonit, akinek a januárban kezdődő Afrikai Nemzetek Kupáig egyedül kell edzenie, mi több, a csapatkapitányi rangtól is megfosztotta a játékosát.

    A távozás még egyáltalán nem kőbe vésett, a közelgő afrikai kontinenstorna elegendő időt adhat a feleknek, hogy tiszta fejjel gondolkodjanak a folytatásról, de az esetleges váltás is a napirenden lehet.

    Aubameyang jelenlegi szerződése 2023 nyaráig szól az Arsenallal és a heti 250 ezer fontos alapfizetése minden érdeklődő klub számára akadályt jelenthet. A football.london szerint elsősorban olasz csapatok, mint a Juventus vagy az AC Milan érdeklődik Aubameyang iránt, első körben csak kölcsönben, így vélhetően az Arsenal beszállna a gaboni játékos fizetésébe bizonyos szintig, csakúgy, mint tették Mesut Özillel.

  • Mennyire lesz az Arsenal aktív?

    Mikel Arteta csapata tavaly nyáron mintegy 120 millió fontot költött hat új játékosra, szinte biztos, hogy ezt a szintet nem fogjuk megközelíteni januárban.

    "Azt gondolom, hogy most azokra a játékosokra kell fókuszálunk, akik már megvannak, őket kell jobbá fejlesztenünk." - mondta Arteta még december elején az egyik sajtótájékoztatóján.

    "A klubon belül természetesen mindig beszélünk az erősítésekről, hogyan tudnánk még fejlődni."

    "Mint tudják, van néhány játékosunk, akiknek a szerződése rövidesen lejár, velük kapcsolatban vannak bizonytalanságok. mi történhet velük januárban vagy majd csak a nyáron."

    "Tudjuk, hogy mi mindent kell tennünk, most nem mondanám, hogy a javarészt januárban végezzük el, de nyitott szemmel járunk a piacon, ha adódik egy jó lehetőség."

    "Fel kell készülnünk mindenre, mert sérülések történhetnek, főleg ebben a szakaszában a szezonnak."

  • Átigazolás indul!

    Megkezdjük már-már hagyománnyá vált hírfolyamunkat átigazolási időszakról, már ami az Arsenalt illeti.

    Az idei téli átigazolási időszak a PL-ben január 1-től indul és január 31. magyar idő szerint éjfélig tart, eddig tudnak a csapatok játékosokat regisztrálni a keretükbe.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1933)

2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
ismètelni tudom magam most nem költöttünk nyàron 200 felett kell+hatalmas fizuk. kell 2 csatàr(isak,david) kell 2 belsö kp(tielemans,ramsey/bissouma/neves) ha lokit kölcsön adjuk akkor hàrom is. neny xaka out. kell egy jobbek aki lehet spence mazraoiu vagy akàr a drága lamptey is.
2 éve
loki miert menne kolcson? szerintem egyik sajtoban osszeboronalt nev sem fog jonni
2 éve
A baj az, hogy ennek a fele sem fog érkezni... Max 2.értelmes meg2-3 ígéretes fiatal...
2 éve
kispestimaradonnya
Kitiltott felhasználó
nem hergelesnek irom,aki ezt a janiart kudarckent eli meg,az nemert a focihoz...felszabaditottunk 7 helyet meg vagy 50 millio fontot...Nyaron dejo lesz ez anyacskam...mostmeg ugyse kell tobb jatekos...egyetlen sorozatban kell szerepelnunk...boven eleg a 21 jatekos.
2 éve
Ja, pár éve is de jó volt, hogy nyárra tartalékoltunk, el is ment a bajnokság rajta. Hatalmas hiba, hogy senkit nem hoztunk, miközben nyilvánvalóak a lyukak, de majd májusban meglátjátok.
2 éve
Azt hiszem, mégis egyszerűen meg lehet válaszolni, hogy sikeres volt-e az átigazolási időszak. Csak a jó kérdést kell feltenni: erősebb lett-e a keretünk január 31.-én, mint volt január 1.-én? Az én véleményem szerint nem lett erősebb, inkább gyengébb.
2 éve
gyengebb semmivel, hiszen ezen tavozo jatekosok 0 pluszt adtak a csapathoz, Auba is 2 honapja nem jatszik, elotte pedig 4 golt tudott osszehozni. Most h nincs Auba, mindnekinek hianyzik, amig meg itt volt mindenki elkuldte volna 😂 max vekonyabb lett a keret, de a 21es nyarnak 43 jatekossal vagott neki a csapat, most ez 21-re lecsokkent, ha jol szamoltam.
2 éve
hát kevesebben lettünk létszámban, de olyan játékosok mentek akik kb csereként sem játszottak. persze nyilván ezt meg lehet szívni egy nagyobb sérülés hullám esetén pl. de bízzunk benne hogy nem lesz.
2 éve
kispestimaradonnya
Kitiltott felhasználó
nem szivod meg...Auba lezengett a palyan...meg most hogy rskod be amikor zullik folyamat...Arteta nem fog a tekintelyebol engedni...igaza van
2 éve
Az utóbbi időkben hozzá voltunk szoktatva hogy valaki úgyis jönni fog. Dennis Suarez és hasonlók. Most látszik hogy nem akarták feltölteni a keretet hiszen épp sikerült nagyjából kitakaritani. Ha most fél megoldások jöttek volna akkor nem sokat ért volna hogy sikerült kitakaritani a keretet szóval tulajdonképpen a sok kölcsönnel meg szerződés bontással nem értünk volna semmit. Valószínűleg nem sikerült megszerezni olyan játékost aki erősítést jelentene, és ezekszerint kölcsönbe sem akartak valaki olyat akivel csak többen vagyunk. Szóval így tulajdonképpen tök érthető hogy miért így alakult. Viszont az már szinte most biztos hogy a nyár erős lesz. Szerintem kb 3 kezdő szintű játékos jönni fog.
2 éve
Jaj kapj már észhez. Nem jönnek félmegoldások???? Tursy,Turner szerinted mi? Ja, hogy még fél se igazad van, 1/10. Mi a faszomtól jobb egy Salibánál cserének egy Mari vagy Trustyr? Cserepadról ki száll be vagy ha lesérül valaki kit nézünk mondjuk jobb hátvédnek vagy középhátvédnek ha kidöl Gabriel és White?
2 éve
lattad te ezt a 2 jatekost jatszani? lattal barmilyen statisztikat toluk? Mi alapjan iteled el Oket? Salibat mi alapjan tartod elobbre? Semmit nem jatszott meg a csavo a PL-be es nem is akart hiszen inkabb franciaorszagba ment kolcsonbe. Koscielny tudod honnan jott? Diaby esetleg Adebayor? Csak h tovabbi par nevet mondjak.
2 éve
pont ez a lényeg hogy ők sincsenek itt nem úgy hoztuk őket hanem majd nyártól. kapus kell Leno helyett valószínűleg nem olyan fizetéssel lesz mint Leno és neki lehet ez is nagy dolog lesz hogy második számú kapus lesz nálunk és mondjuk a kupákban véd majd. a fiatal védő valószínűleg kölcsön lesz adva majd aztán kiderül hogy esetleg nálunk lesz lehetősége bemutatkozni vagy sem,nem hinném hogy túl nagy összeg volt amúgy is. 😀
2 éve
kispestimaradonnya
Kitiltott felhasználó
en orulok,h ilyen felelosegteljes stabunk van...takaeitottak elegszepen..Auba elcsattintasa felert egy Vlahovic igazolassal...350k s fizu a semmiert es lepasszoltak...Chambers Kola eltakaritasa...ezek telleg mihasznak voltak...Es orulok,h nem volt panik igazolas...nemkell panik igazolas...latszik,h terv van nekik es ragaszkodnak hozza...Csakazert,h legyen vki,nemkell igazolni.Ha eltudjak hozni a tervben levoket oke...van penz,de ha nem,akkor inkabb maradjon a garda....nemkell tobbe tucatigazolas!Gratula Edueknak!
2 éve
kispestimaradonnya
Kitiltott felhasználó
Az,h a sajto meg teljesen fogalmatlqn az igazilasainkkal kapcsolatban az most elegge nyilvanvalo volt.Lehet nemis akarjuk sisakot.Vlahovicot akartuk...az latszott..erte mentunk kemenyen...
2 éve
Ja hoztak helyette Trusy,Turner,Mari micsoda felelőségteljes csapat építés, nagy nevek. Az a nagy igazság, hogy Ljunberg akadémián végzett munkája miatt vannak ott ahol. Hol lennének ESR,Saka és Martinelli nélkül?
2 éve
Kispesti ez megint hergelés, mikor látod, hogy szarul végezte a dolgát és mégis élteted. Nagyon jó, hogy megszabadultunk tőlük, de a keret szűkös és hiányos. Mi van, ha Laca megsérül például?
2 éve
Ha Ljunberg olyan jo edzo, mint allitod, akkor jelenleg hol dolgozik, ahol sikerre viszi a csapatot? Ertem az akademian valoban sokat tett az ifikert, de ennyi.
2 éve
Sajnos nem vált itt be edzőnek Ljunberg ez tény és való, de az ő munkássága nélkül nem biztos hogy ott lennénk most ahol.

Szólj hozzá