Angol források szerint Bernd Leno akár már most januárban elhagyhatja az Arsenal keretét, Mikel Arteta vezetőedző szabad utat adott a német kapusnak a távozásra.

Leno eligazolása már tavaly nyár óta a levegőben lóg, amikor egyértelművé vált, hogy a német nem akarja meghosszabbítani a 2023-ban lejáró szerződését. Leno az idei szezont még első számú kapusként kezdte, de három bajnokit követően Arteta megadta a lehetőséget Aaron Ramsdale-nek a bizonyításra, aki kiválóan élt a lehetőséggel.

Az ESPN szakírója, James Olley szerint Leno számára akkor telt be a pohár, amikor a Liverpool elleni ligakupa meccsekre Arteta nem őt, hanem Ramsdale-t nevezte a kezdőbe, holott a kupasorozatok tipikusan a második számú kapusnak járnak a csapatnál. Egy másik fontos érv lehet a német számára, hogy idén ősszel világbajnokságot rendeznek, és csak állandó játékkal tudna Hansi Flick szövetségi kapitánynak bizonyítani, hogy érdemes őt is kivinni a tornára.

Angol források szerint Lenóért több csapat is érdeklődik, köztük a Newcastle, ahol a jelenleg sérült Dubravka helyét venné át a kapuban. A 90min.com internetes oldal szerint a Szarkák egyelőre kölcsönben igazolnák le Lenót, de kötelező jelleggel megvennék a játékost ha sikerül bennmaradniuk az első osztályban.

Az Egyesült Államokból érkezhet Leno helyettese?

Csütörtök késő délután az Egyesült Államokból érkeztek olyan híresztelések, miszerint az Arsenal az MLS-ből igazolna kapust, méghozzá Matt Turnert, a New England Revolution hálóőrét. A pletykákat később a megbízhatóbb angol források is megerősítették.

Egyes hírek szerint az Arsenal már 5 millió fontos ajánlatot is tett Turnerért, mások szerint még nincs szó ajánlatról, de a tárgyalások előrehaladott állapotban vannak a klubok között - a játékosnak biztosan nem lenne ellenére a váltás.

Turner eddigi karrierje üstökösként ívelt felfelé a tengerentúlon: miután nem drafolták be, 2016-ban szabadúszóként, egy sikeres próbaszereplést követően igazolt a New England Revolutionhoz, és egy évet töltött kölcsönben a másodosztályban szereplő Richmond Kickersnél. A visszatérését követően, 2018-ban berobbant az anyaegyesülete kezdőjébe, ahol stabil tagja a kezdőnek: 107-szer lépett pályára a különböző bajnoki- és kupameccsek során, 2021-ben őt választották az Év Kapusának az MLS-ben, és ő lett az MVP-je az MLS All Star meccsének.

Az Egyesült Államok válogatottjában 2021-ben mutatkozott be, eddig 13-szor volt válogatott. Ő védte az amerikai csapat hálóját a 2021-es CONCACAF Arany Kupán, amelyen elhódította az Aranykesztyűt, és őt választották meg a torna legjobb kapusának is.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá