Mikel Arteta az Arsenal Liverpool elleni ligakupa-elődöntő visszavágója előtti sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott: foggal-körömmel fogja védeni a klubot a kritikák kereszttüzében, amit a csapat a múlt vasárnapi, elhalasztott észak-londoni rangadó miatt kapott.

Mint ismert, a csapat az utolsó pillanatban adott be hivatalos kérelmet a Premier Liga vezetőségének, hogy halasszák el a vasárnapi, Tottenham elleni meccsüket, mivel különböző okok miatt nem állt elengendő felnőtt játékos Arteta rendelkezésére a mérkőzés lejátszásához.

Miután a liga vezetősége helyt adott a kérelemnek, heves össztűz zúdult az Arsenalra a szakértőktől és újságíróktól, miszerint Artetáék csak ki akarták játszani az eredetileg covid miatt kiadott vis maior szabályokat, miközben csak egy ismert koronavírusos eset volt a csapat keretében, Martin Odegaard személyében.

Arteta a sajtótájékoztatóján visszautasította a vádakat, és elmondta, mindent megtesznek, hogy megvédjék a klub renoméját a kritikákkal szemben.

"Nem tudom, mi volt az oka a kritikáknak, de szerintem az utálaton azért túlnyúlik a tisztelet a klub iránt, ami a csapat történetére vezethető vissza. Az Arsenal mindig egyénileg jár el az adott helyzetben, legyen az pozitív, vagy negatív szituáció. Tudjuk, hogy most is helyesen jártunk el, a Premier Liga vezetőivel és az angol szövetséggel közösen dolgozva. Megindokoltuk a döntésünket, és legalább mi őszinték voltunk." - mondta Arteta.

"Foggal-körömmel védjük a klub hírnevét, nem fogjuk hagyni, hogy egyesek rágalmakkal és hazugságokkal sárba tiporják a klub renoméját. Mi is szoktunk hibázni, ezt el is fogjuk ismerni, de a klub érdekeit mindig védeni fogjuk."

"Múlt vasárnap egyszerűen nem volt meg a létszám, hogy kiálljunk egy bajnokira. Ebben a helyzetben nem nyerhettünk. Az első három bajnokinkat olyan okok mellett játszottuk le, amiért egyes csapatok megkapták később a halasztást. Mi akkor is játszottunk és ki is kaptunk. Aztán azt mondták, ne legyünk naivak, ne játszassuk az ifiket. Most kérvényeztük a rangadó elhalasztását, hasonló okokból kifolyólag."

"Mi sosem kérdőjeleztük meg azon klubok kérvényét, akik ellenünk akartak halasztani. Ezt mi mindig az illetékes hatóságokra bíztuk, akik képesek átvilágítani az adott klub helyzetét, és helyt adni a kérvénynek. Ennél többet nem tudunk tenni." - zárta szavait Arteta.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá