A Premier Liga döntéshozói szombat délután hivatalosan is közölték, hogy elfogadták az Arsenal halasztási kérelmét a vasárnapi Tottenham elleni derbire vonatkozóan.

Mint ismert, az Ágyúsok péntek este nyújtottak be kérvényt a bajnokság vezetői felé, hogy a keretben a bevethető játékosok száma a minimum 14 alá esett különböző okok miatt.

Az Arsenal kerete már a Liverpool elleni ligakupa-meccsre, illetve az azt megelőző Manchester City elleni bajnokira megcsappant, a helyzet viszont a csütörtöki anfield-i odavágót követően lett tarthatatlan. A The Athletic szerint a legutóbbi mérkőzésen lesérült Cedric, Chambers, Saka és Tierney is, ők nem is tudták vállalni a játékot a Tottenham ellen.

Mindezekhez hozzátársul Tomiyasu vádli-, és Smith Rowe ágyéksérülése, illetve a hivatalos közlemény szerint Martin Odegaard covidos lett szerdán. Meg nem erősített hírek szerint további két játékos küszködik még koronavírussal.

Az Arsenal a The Athletic cikke szerint szombaton az Emirates stadionban edzett volna, mivel a covid miatt immáron sokadjára lezártak a klub colney-i edzőközpontját fertőtlenítés miatt. 

A liga vezetői azonban helyt adtak az Arsenal kérelmének, így az észak-londoni derbit elhalasztották.

Folytatás - ha lesznek felépülő játékosok - jövő csütörtökön jöhet majd a Liverpool elleni ligakupa-visszavágón.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá