Akár 160 millió fontos csomag kellene ahhoz, hogy az Arsenal leigazolja a Fiorentina szerb játékosát, Dusan Vlahovic-ot, aki a klub első számú csatárkiszemeltje a tél folyamán, írják angol források, köztük David Ornstein, a The Athletic megbízható újságírója.

Ornstein szerint ha Vlahovic csapatot vált idén télen, akkor az Arsenal tűnik a favoritnak jelen pillanatban. Az Ágyúsok már jelezték a Fiorentina vezetőinek, hogy készen állnak kifizetni a szerbért a kért átigazolási vételárat, a gondot inkább a játékos és az ügynöke meggyőzése jelenti, akik inkább kivárnának a szezon végéig, hogy akkor mérjék fel a lehetőségeiket.

Az már eldőlt, hogy Vlahovic nem fogja megújítani a 2023-ban lejáró szerződését a Fiorentinával, így a Violáknak célszerűbb minél hamarabb túladniuk a játékoson, mielőtt jelentős csökkenés következik be a csatár átigazolási értékében. A Daily Mail szerint az olasz csapat legalább 56 millió fontot kérne Vlahovicért ezen a télen, ezt minden bizonnyal kifizetné érte az Arsenal.

A gondot sokkal inkább Vlahovic meggyőzése jelenti, aki szeretne az európai kupaporondon is bizonyítani, erre pedig ebben a szezonban biztosan nem lenne lehetősége az Arsenalnál. Ezt a tényt maximum egy hipermagas fizetéssel és ügynöki jutalékkal lehetne ellensúlyozni: a Daily Mail újságírója, Sami Mokbel szerint Vlahovic 160 ezer fontot akar keresni adózás után, ez bruttó 300 ezer font lenne, a játékos menedzsere pedig 16 millió fontot kérne. Ezekkel az összeggel pedig Vlahovic átigazolásának összértéke elérheti a 160 millió fontot is.

Ornstein a hétfői átigazolásokkal foglalkozó podcastjában úgy nyilatkozott, az elmúlt napokban nem történt érdemi előrelépés Vlahovic ügyében, az Arsenalnak pedig vannak póttervei is, ha nem sikerülne tető alá hozni a szerb átigazolását: Mikel Arteta radarján az Everton csatára, Dominic Calvert-Lewin, és a Real Sociedad támadója, Alexander Isak szerepel még előkelő helyeken.

Az Arsenalnak azonban okosan kell sáfárkodnia az átigazolási kerettel, ugyanis Arteta szeretne még legalább egy középpályást is igazolni a tél folyamán, ezen a poszton ugyanis jelenleg szűkösen áll a spanyol menedzser.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá