Az Arsenal az FA-Kupa 3. fordulójában csatlakozik be a küzdelmekbe, a csapat ellenfele a Nottingham lesz.

Az Arsenal 123. alkalommal vesz részt az FA-Kupa sorozatban, és 14-szer sikerült elhódítaniuk a trófeát, ez rekord az angol klubok között.

Jó ómen lehet, hogy az Arsenal az elmúlt 25 évben mindössze egyszer esett ki máris a harmadik fordulóban, a rossz hír viszont az, hogy 2018-ban éppen a Nottinghamnek jött össze az Ágyúsok búcsúztatása rögtön ebben a körben.

A jelenlegi járványhelyzet miatt a sorozat szervezői úgy döntöttek, hogy döntetlen esetén nem újrajátszás következik, hanem a rendes játékidőt követően a csapatok hosszabbítással, illetve tizenegyes párharccal döntik el a továbbjutást.

Az Arsenal az idei évben rendhagyó módon teljesen fehér szerelésben játszik majd, a klub az Adidasszal közösen ezzel a kampánnyal akarja felhívni a késeléses támadások és a fiatalok ellen elkövetett erőszak számának növekedésére.

Londonban a 2020 és 2021 júniusa közti egyéves időszakban mintegy 10000 késeléses támadás történt, jellemzően fiatalok ellen.

A mez kereskedelmi forgalomban nem lesz kapható, a 10 mezőnyjátékos által viselt ruhát 10 különböző szervezet fogja megkapni.

Ami a keretet illeti: az Arsenalnál több játékos is nem bevethető covid és különböző sérülések miatt. Emiatt négy ifijátékos is ott lesz a mai keretben, nevesen Charlie Patino; Salah Oulad M'Hand; a fiatal jobb szélső, az új Sakának kikiáltott Omar Hutchinson és az U23-as csapatban rendre parádés gólokat rúgó Mika Biereth is.

A mérkőzés magyar idő szerint 18:15-kor kezdődik, amit a Spíler 1 TV élőben közvetít. A meccs játékvezetője Craig Pawson lesz.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (139)

2 éve
Arteta (asked if arsenal need signings)

“Today showed that we weren’t capable of winning against Forest a championship club in the cup away from home.”
2 éve
11 napon belul 3 sokkal fontosabb meccsunk lesz, mint ez az FA meccs. Kb ez latszott is a sracokon, a kezdocsapat tagjai messze nem porogtek ugy, mint a City ellen, Martinelli sem hajtotta ugy magat, ahogy szokta. Nem kell ebbol a meccsbol sokat levonni, szarok voltunk ez teny, de nem is akartak jatszani kb. Nem kell kardunkna dolni.

Cedric, Nketiah, Kolasinac mar reg kifele log es lehet mar most telen is tavoznak, de legkesobb nyaron tuti. Leno is lephet a nyaron akar, de O meh folfele logott ki.

Lokit meg elovenni, ugy, hogy 8 meccs alatt jatszott 10 percet, es egy Patino volt a tarsa a KP-n, mit vartunk, hogy csodat tesz ebben az enervalt csapatban? Tavares ugyanez kb, Tierney sem csinalt semennyivel tobbet, viszont mindketto nyari szerzemenyben van potencial es fejodesi lehetoseg.

Teny kell egy CM, mert Loki van egyedul a felnott keretbol, vagy tenyleg van vmi mar a hatterban, hogy elengedtek AMN-t es erkezik a heten vki oda.
2 éve
csatár hiányában nem érünk el semmit se...kell egy középpályás is mert ezt a két tinit a Liverpool és a Spurs szét alázza
2 éve
Hát ez kurvagyenge volt... masszív dícséret a Nottinghamnek, profin és faszán játszottak, kivettek bennünket a meccsből, momentumunk sem volt, megérdemelten győztek és jutottak tovább. Spence a jobb szélen kimondttan jó volt, simán beférne nálunk Cedric helyére, totálisan megverte Martinellit és Tierneyt is.
Sajnos jó nagy szarban vagyunk a B-keretet tekintve: Holding, Cedric, Nketiah egyszerűen nem elég jók, de szerintem még egy szinttel lentebb sem. Sajnos Lokonga és Patino még nincs azon a szinten, hogy ketten levigyenek egy meccset, teljesen üres volt a középpályánk ma.
Vékony jégen táncolunk a covid és a sérültek miatt. Kötelező igazolnunk egy középpályást és egy csatárt, különben elúszhat egy remek esély és egy jó szezon...
2 éve
Cedric valami rettentő egy szar játékos mi a faszomat keres még itt? AMN nem fért be ebbe a keretbe?Nketiah is mehet a Palacebe

Szólj hozzá