• Ott lesz Joao Cancelo a holnapi meccsen

    A Manchester City tájékoztatása alapján ott lesz Joao Cancelo a holnapi Arsenal elleni keretükben.

    A portugál játékost és családját betörők támadták meg tegnap éjszaka, otthonában, Cancelo kisebb sérülést is elszenvedett az arcán.

    A játékost kivizsgálták, és a tájékoztatás szerint tudja vállalni a holnapi játékot.

     

  • Három új visszatérő

    A Norwich ellen covid miatt távolmaradó Chambers-Maitland-Niles-Cedric trió visszatérhettek az edzésekre. Tomiyasuról még nincs hír.

  • Maitland-Nilesról

    "Számítunk valamilyen aktivitásra januárban, mert van néhány játékosunk, akinek kölcsönbe kellene mennie. Sok tényezőtől függ minden, nagyon rövid időszakunk lesz az átigazolásokra."

    "Ami Maitland-Nilest illeti: minden játékos ügye házon belüli, Aisnley pedig jelenleg a mi játékosunk."

  • Aubameyang már Gabonnal

    Arteta kitért a szokásos Aubameyang-kérdésre is.

    "Kaptunk egy megkeresést a gaboni szövetségtől, hogy engedjük el a játékost, ennek eleget tettünk, mivel nem lett volna benne a Man City elleni keretben. Most a játékosnak a válogatottjára kell koncentrálnia, mi pedig meccsről meccsre mérlegeljük a helyzetét, ha visszatér."

  • Arteta már jobban érzi magát

    Mikel Arteta a saját otthonában tartotta a mai sajtótájékoztatóját, ahol az állapotáról is beszélt.

    "Ma már sokkal jobban érzem magam. Az első napok rázósak voltak, de már volt ilyen tapasztalatom korábbról."

    "Nagy meccs áll előttünk, nagyon frusztráló, hogy nem tudok jelen lenni. Elég nagy szobából kell majd néznem a mérkőzést, mert biztos nem fogok tudni egyhelyben ülni."

    "Albert Stuivenberg másodedző fogja dirigálni a csapatot holnap, és én is kapcsolatban leszek velük. Azt nem tudom, hogy az edzői stábból kik lesznek még jelen, mert ezen a területen elég sok fertőzöttünk van. Szerencsére a játékosállomány rendben van, egyelőre nincsenek új fertőzéseink."

    Ha midnen jól alakul, Arteta akár már a január 6-ai Liverpool elleni Ligakupa-elődöntőn ott lehet a padon, egy új szabályozás értelmében már nem 10, hanem csak 7 napot szükséges izolációban tölteni - ha a spanyol edző addig negatív PCR-tesztet produkál, visszatérhet jövő héten.

     

  • Aubameyang nem lesz szombaton

    Aubameyang továbbra sem lesz a keretben, a The Athletic információi szerint a gaboni játékos már csatlakozott a válogatottja keretéhez a hamarosan induló Afrikai Nemzetek Kupájára.

    Thomas Partey, Nicolas Pepe és Mohamed Elneny azonban minden valószínűség szerint maradnak, ők majd csak január 3-án csatlakoznak a válogatottjaikhoz.

  • Nemcsak Arteta fertőzött

    A Telegraph mai cikke szerint a szakmai stábban többen is fertőzöttek, nemcsak Mikel Arteta. A nevek nem derültek ki egyelőre, de a következő 48 órában minden kiderülhet, hiszen ekkor jönnek meg a meccs előtti utolsó PCR-tesztek eredményei.

    A játékosokról még mindig nincs szó, de így sem mondható optimálisnak a keret felkészítése a szombati meccsre.

  • Arteta már nem először covidos

    Mikel Arteta egyszer már volt covidos: 2020 márciusában már kimutatták a koronavírust a szervezetében. Akkor még az első hullámát éltük a világjárványnak, és akkoriban az egész Premier Liga hetekig leállt.

  • Arteta vezetheti a holnapi sajtótájékoztatót

    Angol lapértesülések szerint Artetának enyhe tünetei vannak, és a spanyol edző azt tervezi, hogy ha lehetősége lesz rá, ő vezeti holnap a szokásos sajtótájékoztatóját.

    A Manchester City elleni meccs január 1-én 13:30-kor kezdődik, és a Spíler 1 élőben közvetíti.

    A bajnokságban aztán egy hosszabb pihenő következik, a ligában az Arsenal legközelebb január 16-án, a Spurs elleni idegenbeli rangadón játszik majd.

    Addig viszont lesznek kupameccsek: jön a két elődöntő a Liverpool ellen, illetve az FA-Kupa harmadik fordulója a Nottingham ellen január 9-én, vasárnap, 18:10-es kezdéssel.

  • Arteta nem lesz ott a kispadon

    Máris rossz hírrel kezdhetjük a szokásos match pubunkat: Mikel Arteta koronavírus-fertőzés miatt nem lesz ott a kispadon a Manchester City ellen szombaton.

    A spanyol edző a napokban produkált pozitív tesztet, az Arsenal december 29-én tette közzé a hírt.  A spanyol edző a brit előírásoknak megfelelően már megkezdte a minimum 10 napos házi karanténját, a visszatérése csak negatív teszttel lesz lehetséges.

    A kispadon így Arteta asszisztense, Albert Stuivenberg fog digirálni. A holland szakember ezt megelőzően Louis van Gaal segédje volt a Manchester Unitednél, illetve vezette a belga Genk együttesét is. Stuivenberg a 2021-es Európa-bajnokságig a walesi válogatott másodedzője is volt.

    A játékosokról egyelőre semmi hír, de több mint valószínű, hogy az eddig koronavírusos játékosok: Tomiyasu, Cedric, Maitland-Niles, Chambers még nem térhetnek vissza. Több esetről a játékosállományban még nem érkezett hír, és még nincs veszélyben a szombati meccs sem.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (352)

2 éve
https://mobile.twitter.com/footballdaily/status/1477361735174705155?fbclid=IwAR3ghZBEXZ6RzCGDAXawrTez3h95KFL0RjRbLALFAtxD-JtdjASu5rDSFgI Minimum így neki kell menni a bírónak, de inkább adni kell neki egy taslit is. Remélem, ha Arteta lett volna a padon hasonlóan cselekedett voilna.
2 éve
szerintem a mi esetunkbne ezzel csak rontunk a helyzetunkon es meginkabb ellenunk fujnanak
2 éve
Az a baj, hogy a bírókra nézve semmiféle következmény nincs, vagyis csak nagyon ritkán. Nevetséges, hogy ott ülnek a VAR-szobában is és nem képesek normális ítéletet hozni. Ennek a fasznak is ki kellett volna mennie Öde esetét is ugyanúgy megnéznie, de akkor bezzeg nem ment ki. Amúgy az is tisztán látszik, hogy Martinelli üreskapus kapufájánál pedig előtte szaladt el, konkrétan akadályozta őt. Gusztustalan
2 éve
amig a VAR szobaba is ugyanazok a gyokerek ulnek ugyanugy lesznek ketes iteletek, es kovetkezetlen dontesek.
2 éve
Aubat a Newcastle kolcsonvenne es a nyaron vegleg megvenne 20 millioert
2 éve
Ez egy jó deal lenne, bár lehet inkább Barcaba adnám el
2 éve
En se ligan belul engednem el, es szerintem sem feltetlenul a kieses ellen akar kuzdeni, de ha a fizeteset alljak, akkor mi mar anyagilag jol jarunk
2 éve
Illetve felszabadul egy hely, egy erkezonek
2 éve
Jó lenne minél előbb lerendezni, de az ANK miatt gondolom nehezebb vele tárgyalni. Sajnálom, mert sokat dobott a csapaton, de most már inkább gát. Viszont akkor muszáj lesz hozni egy csatárt.
2 éve
a tegnapi meccshez egy kicsit nyugodt fejjel visszatérve: a tegnapi Arsenal csapat amit megmutatott a City ellen az valami elképszető top3 kategória,nem szabad búslakodnunk,ezt kell gyakorolni,ezt kell csinalni,tudjuk hogy jó volt minden csak a bírói segédlet megnyerette a Cityvel a meccset,nagyon hosszú idő után Arsenal csapat így nem jatszott mint tegnap
2 éve
igy van, menni kell tovabb ezen az uton. Kell meg 2 nagyon fontos igazolas, es 3 kiegeszito es jovore megjobb lehet ez a fiatal csapat.
2 éve
Simán ledomináltuk ezt a cityt. Dias fejesén kívül komoly gól szerzési lehetosegikzse volt, akcióból meg egyáltalán nem voltak veszélyesek, amíg nekünk kb. mindem támadásban ott volt a gól helyzet. Ha így tudunk játszani és ezt állandósítani tidjuk, akkor a top4 meglesz. Jövőre meg a BL-el könnyebben tudunk majd igazolni is, és simán harcolhatunk a bajnoki címért. Most már kijelentem, hogy Arteta megérdemelte a bizalmat, és ki kell tartani mellette.
2 éve
Az a baj, hogy ez akár vissza is vetheti a csapatot, bár pluszt is adhat, ez utóbb fog kiderülni. A Poolt el kéne kapni csütörtökön, szerintem Klopp azért rotálni fog így is, aztán ki tudja.
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
remélem eduék nem harmadnaposok már és hnap neki állnak a komoly munkának mert iszonyat sorozatban vagyunk már most. tegnapi meccset hagyjuk biroi ha nem is tévedések de olyan itéletek amiket annyira két esélyesek voltak hogy a 11est megadta de akár tovább is mehetett vna illetve a miénket is megnézhette vna. gabriel majd lenyugszik idővel kinöheti ezeket. xakat minnél előbb el kell takaritani mert agogy ő is lenyilatkozta a kétes szitukban ellene itélnek a birok. szerintem 40?n ez befolyásolta a 11es szitut most is.
2 éve
Egyébként tele van az angol sajtó olyanokkal, hogy az Arsenalt meglopták ma. Undorító, hogy ezeknek soha nincs következménye. Ez most jobban zavar, mint az 5-0, mert ott szarok voltunk és nem a piros lapon múlt, itt viszont nyertünk volna, ha a bíró nem nyúl bele.
2 éve
Senkit se erdekel.. Par napig tema meg aztan minden megy tovabb. Nem tudom h kajak lefizetik -e a bírókat egyes csapatok vagy szimplan csak arrol van szo, h szimpatizalnak csapatokkal. De ez undorító. Kivancsi lennek ha nem angol birok vezetnek a meccseket mennyi csalas lenne.
2 éve
Hát ezaz, hogy senkit se érdekel és minden ugyanígy megy tovább. Az volt a fénypont, mikor Sakát felrúgták és ő kapott sárgát...

Szólj hozzá