A jövőjét övező hektikus nyarat követően minden adott, hogy összejöjjön Ainsley Maitland-Niles számára a váltás, olasz és angol sajtóhírek szerint a 24 éves középpályást ugyanis az AS Roma csábítja nagy erőkkel.

A football.london megbízható újságírója, Chris Wheatley szerint a tárgyalások már folynak a felek között, Maitland-Niles pedig már beszélt honfitársával, Tammy Abrahammel, hogy milyen az élet az olasz fővárosban, és milyen José Mourinho csapatában játszani.

Maitland-Niles már idén nyáron is szeretett volna eligazolni a több játéklehetőség reményében, akkor az Everton akarta őt a legkomolyabban - egy egyéves kölcsönszerződés keretein belül, amit Artetáék azonnal elutasítottak, mondván a sokoldalú játékos eleget fog játszani a felnőtt keretben az Arsenalnál.

Maitland-Niles részéről azonban mindössze négy kezdőbeli pályáralépésre futotta, ami lehetett volna több is Granit Xhaka súlyos térdsérülése közben. Most minden jel arra utal, hogy az angol játékos a soron következő téli átigazolási időszakban megkapja a hőn követelt átigazolását.

A transzfer formalitása azonban még nem tisztázott: vélhetően az Arsenal beleegyezik egy kölcsönszerződésbe a szezon végéig, ami kötelező vételi záradékot fog tartalmazni mintegy 10 millió euró ellenében, ha Maitland-Niles lejátszik egy bizonyos számú meccset a Románál. A játékos szerződése 2023 nyaráig szól az Arsenalnál.

Felmerülhet a kérdés, hogy az Arsenal Maitland-Niles távozása esetén fog-e középpályást igazolni a tél folyamán: Thomas Partey és Mohamed Elneny körülbelül egy hónapig az Afrikai Nemzetek Kupáján fog részt venni, így a mélységi középpályára elég kevés opciója lesz Artetának Lokonga, Xhaka, illetve a fiatal Patino személyében.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (37)

2 éve
Sok helyen írják, hogy Auba miatt áll a bál a csapatnál. Szurkolóként mi csak a meccseket látjuk és az edzésekről azokat a fotókat, amelyeket megosztanak velünk, de nem érzékelem még Lacán se, hogy frusztrált lenne emiatt. Sajnálom Aubát, de nekem például nem hiányzik, a távollétében sokkal dinamikusabbak a támadásaink. Viszont annak nem örülnék, ha valóban bontaná a csapategységet ez a téma.
2 éve
Arteta covidos lett, így nem lesz ott a City ellen a meccsen.
2 éve
Ennek nem igazán örülök. Messze még a szombat, a Cityből is dőlhetnek ki játékosok, "remélem", hogy ez fog történni. Jó lenne legalább egy x-et elcsípni.
2 éve
Én bízom benne hogy egy Renato Sanches összejön
2 éve
Remélem Ward-Prowse, bár pletyka szinten sem merül fel a neve...
2 éve
Coutinhot nagyon irogatjak, mint lehetseges elso igazolas.

Kevin Campbell egyszer megjegyezte, hogy de Jong-nak az Arsenalban kene jatszania, azota mindenki lehozta, hogy leigazoljuk. Barcsak.

Sokat en se varok a januartol igazolasok teren, de remelem meglepnek minket es osszejon vmi.
2 éve
De Jongnak de tudnék örülni. Mondjuk a Barca vagy 80 milliót fizetett érte szóval esélytelen, hogy mi megvesszük őt.
2 éve
ha Vlahovicra van 80 misi....🤔
2 éve
Mert van ra 80 millionk?🧐
2 éve
Frenkie 86 millió volt, esélytelen mindenféle szempontból. Sztem tipikus City játékos, nem idevaló.
2 éve
Ward-Prowse, Declan Rice, Kalvin Phillips közül szeretném az egyiket.
2 éve
Rice se lenne olcsobb szerintem. Foleg hogy o meg angol is
2 éve
Arsenal856, miért gondolod, hogy nem idevaló? Szerintem pont egy hasonló játékos hiányzik a védelem előtt nekünk, mint Frenkie. Ha már angol, akkor Bellingham. Bár vele kapcsolatban is van egy olyan félszem, hogy Sancho után, ha Ő is visszatér a PL-be, akkor szenvedni fog.
2 éve
Ár/érték arányban nyilván elsősorban Ward-Prowse. Frenkie jelenleg 100 millió körül mozog, amire nincs keretünk. vmint neki az Arsenal visszalépés lenne, totál tárgytalan róla beszélni. Guardiola ideál, az ő rendszerébe tökéletesen illeszkedne.
2 éve
6 pontra a masodik hely
2 éve
Ha valami caoda folytán megvernénk a cityt akkor azért a bajnoki cím sem lenne messze. :D
2 éve
ujevi csoda legyen 🤞
2 éve
én még maradnék a 4. hely elvárásnál! Már az is nagy dolog lenne!!!
2 éve
kispestimaradonnya
Kitiltott felhasználó
meg mindig ott az 50£-om ,h bajnokok leszunk...2550£ -ot nyernek...kis 1 misi... Ma citynek kene botlania....meg nekunk megruhsznunk oket...es tavasszal a BL meccsek alatt megelozhetnenk oket.En bizom benne.Go Gunners!!@
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
ha a kötelezőket hoztuk volna palace mu everton simán nyerhetőek vtak. akkor a 4 hely fő kihivoi vagyunk. most az a baj ugy megyünk neki h jöhet egy city egy spurs pofon egy kupa kiesés és ujra 8. hely 0 morál. de ha cityt elkapnánk vhogy...

Szólj hozzá