• Elmarad a Wolverhampton elleni meccsünk

    Az Arsenal hivatalos közleményben tudatta még vasárnap este, hogy elmarad a keddi Wolverhampton elleni bajnokijuk, miután a vendégegyüttesben a koronavírus és a más sérülések miatt nincs elég játékos a keretben.

  • Magabiztos győzelmet arattunk

    Magabiztos győzelmet aratott a Boxing Dayen az Arsenal, Mikel Arteta alakulata 5-0-ra verte meg a Norwichot, Saka dupljájának köszönhetően, de a mérkőzésen betalált még Tierney, Lacazette és Smith Rowe is. Külön jó hír a clean sheet a védelem számára.

    Apró szépséghiba, hogy a mérkőzésen covid miatt nem volt bevethető Tomiyasu, Chambers, Cedric és Maitland-Niles sem.

  • Nálunk némiképpen javul a helyzet

    Az edzésképek és a játékosok Instagram feltöltött sztorijaik alapján visszatérhetett a keretbe Ainsley Maitland-Niles, aki betegség miatt nem volt bevethető az elmúlt hetekben, és ugyancsak felépült Albert Sambi Lokonga is a koronavírusból.

  • Megvannak az elődöntők időpontjai

    Megvannak a Liverpool elleni ligakupa-elődöntők időpontjai: az odavágót, amit az Emiratesben rendeznek, 2022. január 6-án kerül megrendezésre, a visszavágó időpontja pedig január 13-ára lett kitűzve - mindkettő csütörtöki napok.

  • Újabb covidos esetek a Norwichnál

    Újabb koronavírusos esetekről számolt be Dean Smith, a Norwich vezetőedzője a klub hivatalos weboldalán.

    "Vannak újabb beteg játékosaink, de vannak olyanok is, akik visszatérhetnek. Nem tudjuk, pontosan hányan lesznek bevethetőek a Boxing Dayen, ez majd csak a meccs előtt 48 órával derül ki, akkor lesznek az utolsó PCR-tesztek" - mondta Dean, aki nem sorolt neveket.

    A Kanárik részéről nem lesz ellenünk Milot Raschica, Grant Hanley, Andrew Omobamidele vagy  Mathias Normann sem, egyedül a védő Ozan Kabak térhet vissza.

    Jelen állás szerint lesz meccs vasárnap, de ez még bármrikor változhat.

    Két mérkőzést már halasztottak is, méghozzá a Liverpool-Leeds és a Wolverhampton-Watford találkozókat, az Arsenal szempontjából az utóbbi érdekesebb, hiszen az Ágyúsok a Wolvesszal meccselnek december 28-án, Ruben Neveséknek így több idejük lesz felkészülni arra a mérkőzésre, mint Martinelliéknek.

  • Hamarosan kezdődik az ANK is

    Január elején indul az Afrikai Nemzetek Kupája: az induló nemzetek játékosaiat a kluboknak január 27-ig kell elengedniük, tehát Thomas Partey, Nicolas Pepe, Pierre-Emerick Aubameyang és Mohamed Elneny számára egy ideig a Norwich elleni lesz az utolsó bajnoki. 

  • Sorsoltak a ligakupában

    A Liverpool lesz az ellenfelünk a Ligakupában: Jürgen Klopp csapata az utolsó percben mentette meg a Leicester elleni negyeddöntőjüket döntetlenre, a büntetőket követően pedig a Vörösök jutottak tovább.

    A találkozó jelen állás szerint oda-visszavágós lesz, az odavágót az Emiratesben rendezik a január 3-val kezdődő héten, a visszavágót pedig a január 10-i héten tartják majd, hacsak nem születik erről más döntés a koronavírus-esetszámok növekedése miatt.

    A másik ágon a Chelsea és a Spurs meccsel majd a döntőért.

  • Jó lenne a jó formát tartani

    Mondanunk sem kell, mennyire jó lenne a jó formánkat tartani a Norwich ellen is - az Arsenal az előző három bajnokiját ugyanis magabiztosan és ami fontosabb: jó játékkal nyerte: először jött egy 3-0-ás győzelem a Southampton ellen, egy 2-0-ás diadal a West Ham ellen, legutoljára pedig a Leeds ellen nyertünk idegenben 4-1-re - a csapat ezzel pedig hosszú idők után először töltheti a legjobb négy között a karácsonyt.

    A Norwich jelenleg az utolsó helyen áll a tabellán, a Kanárik az elmúlt heteken ráadásul edzőt is cseréltek, érkezett az Aston Villától kirúgott Dean Smith.

    Mikel Arteta már csak emiatt is kemény meccset vár:

    "Azt gondolom, hogy főleg az elmúlt mérkőzések alapján sokkal többet érdemelnének, mint amit kaptak. Dean Smith irányítása alatt jobb eredményeket érdemelnének, emiatt tudjuk, mennyire kemény meccs vár ránk vasárnap."

    "Ráadásul ha a szurkolók is ott lesznek, karácsonykor mindig félelmetes légkörű meccsek szoktak lenni."

  • Sérülésjelentés

    Az Arsenal egyelőre még nem adta ki a sérülésjelentést a Norwich elleni meccsnapra, de a felnőtt keretből Albert Sambi Lokonga, Pablo Marí és Calum Chambers minden bizonnyal továbbra is hiányoznak majd koronavírusos fertőzés miatt. 

    Pierre-Emerick Aubameyang fegyelmezési okokból nem térhet vissza a keretbe, a gaboni - ha nem igazol el januárban - csak az Afrikai Nemzetek Kupája végével állhat majd újra csatasorba.

  • Karácsonykor sincs megállás

    A szokásoknak megfelelően nincs megállás a Premier Ligában karácsonykor sem. Bár egy ideig felmerült az ünnepi időszakban lévő mérkőzések elhalasztása a koronavírus miatt, ez végül nem realizálódott: az Arsenal december 26-án 16:00-kor  a kiesés elől menekülő Norwich ellen játszik idegenben (ezt a mérkőzést nem adja egyetlen sporttévé sem Magyarországon), 28-án pedig 13:30-kor pedig a Wolverhampton lesz az ellenfél az Emiratesben.

    Reméljük, mindkét mérkőzést meg lehet tartani a tervezettek szerint, de minden órák alatt megváltozhat, mivel a játékosoknak közvetlenül a meccsek előtt is tesztelniük kell.

    Mi pedig ezúton szeretnénk minden olvasónknak és családjának boldog karácsonyt kívánni!

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (357)

2 éve
Odegaard klasszis lett az utóbbi hónapban ennyi idő kellett neki úgy nézki :)
2 éve
Azért ez erős még, de nagyon jól megy mostanában az tény, remélem tudja tartani ezt a formát...de ettől függetlenül nem tudom miért voltak páran felháborodva mikor kritizáltuk :D Szerintem november végéig tényleg semmit nem mutatott, ezért se voltunk bizakodóak vele kapcsolatban.
2 éve
Di Marzio: Vlahovic ugynoke szerint, ugyfele jobban illene a Spurs, City, Utd-be, mint az Arsenalba
2 éve
Spurse ??? 😂😂😂😂😂😂 😂 Az év vicce
2 éve
a Barca is beszallhat a buliba. Szerintem sansztalan h ide jojjon. Csak kell nekik a hirveres.
2 éve
Ezért mondtam, hogy nagyfalat ő nekünk. Valszeg valaki mást kell majd keresnünk.
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
felveri az àrat fizut stb. miert mondana ilyet h pont ide oda jobban illene mint az arsenalba. pont velünk a hasonlat. ide fog jönni kölyök nyugi
2 éve
basszus most nézem a City utáni PL meccsünk a Tottenham ellen lesz idegenbe! ott kibaszott nagy háború lesz és az nagyban befolyásolhatja a top4-et. közte lesz 3 kupa meccsünk
2 éve
Eleg kemeny januar lesz ez, remelem sikerul idoen igazolni
2 éve
Szerintem nem lesz komoly érkező sajnos.
2 éve
Az mindenképp fontos meccs lesz, a sp*rs szerintem annyival nem lett jobb sokkal, de Conte bármikor képes rangadókat nyerni, meg hát előreláthatólag a bírók is tolni fogják őket, meglepne, ha Kane nem kapna majd egy tizenegyest. Nagy hiba lenne, ha nem igazolnánk, előre mindenképp kéne valaki és a középpályára se ártana. A tűzzel játszunk, mert ha megsérül pl. Laca, nincs valódi középcsatárunk (oké, hogy ő se úgy játszik, de Nketiah kurva gyenge), középpályán pedig szintén csak Partey, Xhaka és Lokonga van, Elneny felejtős, ráadásul most nincs is egy ideig
2 éve
kispestimaradonnya
Kitiltott felhasználó
el se hiszem...a soton kihuzta...💪😎🔥
2 éve
Tudtam, hogy ha a Soton meccset nézem, csak felbaszom az agyam. Ez a Salisu efy gyökér állat, konkrétan szabályos szerelése nem volt. Idő kérdése volt a piros... Pedig tök jól játszottak a szentek .
2 éve
okadék csapat ez a spurs remélem valahogy előttünk tudunk majd vegezni a szezon vegen
2 éve
Pedig x-be raktam, reális is lett volna, így gondolom sima lesz nekik. Tetvek!
2 éve
bizom benne h kihuzzak vhogy 🤞
2 éve
Gratulalok x lett :D
2 éve
Gratulalok x lett :D
2 éve
Haha, még ígysem nyertek, ez azért ciki. :D

Szólj hozzá