Mikel Arteta úgy nyilatkozott a Sunderland elleni ligakupa meccs előtti interjújában, hogy minden lehetőségre fel kell készülni az Arsenalnál, az egyre növekvő covid-esetszámok nem zavarhatják meg a csapat jelenlegi jó formáját.

Mint írtuk, a klubok vezetői ma délután tanácskoztak online, hogy milyen formában folytatódjon a bajnokság, vasárnap este olyan hírek is érkeztek, hogy felmerült a karácsonyi, azaz a 20. forduló elhalasztása is. Ma azonban kiderült, minden marad a tervek szerint, a bajnokság vezetősége játéknapról játéknapra kíván döntést hozni az esetleges halasztásokat illetően.

A BBC Sports beszámolója szerint nem is volt szavazás ma a klubok között, a liga vezetősége csak annyit jelzett a csapatoknak, hogy egy meccs megtartható, ha rendelkezésre áll a keretből legalább 13 mezőnyjátékos plusz egy kapus.

Egyetlen egy kérdésről született azonban döntés: az FA-Kupa harmadik kés negyedik fordulójában nem lesz újrajátszás döntetlen esetén, a rendes játékidő iksz esetében azonnal jöhetnek a büntetők. Az Arsenal ellenfele egyébként ebben a kiírásban a Nottingham Forest lesz idegenben, január 9-én.

Mikel Arteta a döntés kapcsán annyit árult el, az Arsenalnak muszáj lesz alternatív tervekkel is rendelkeznie, a csapat jó formáját ugyanis nem zavarhatja meg a koronavírus.

"Pozitív a szemléletünk ezzel kapcsolatban, fel tudunk készülni a váratlan dolgokra, és nem akarunk panaszkodni, hogy ha azok tényleg meg is történnek." - mondta Arteta.

"Ha ilyen esetben kifogásokat keresnénk, akkor mindenre így tennénk. Tudjuk, mi fog történni, tudjuk, mikor jönnek majd a rossz hírek, számítanunk kell ezekre, és az összes rendelkezésünkre álló dologgal meg kell tennünk mindent annak érdekében, hogy meggátoljuk az esetszámok növekedését. De fel kell készülnünk egy B,C,D-tervekre is."

"Tudom, hogy mindenkinek nehéz. A vezérigazgató Vinai Venkatesham rengeteg ülésen és tárgyaláson vesz részt, nagy felelőssége van abban, hogy képviselje a klub érdekeit. Nehéz persze a játékosoknak, a stábtagoknak, és nekem is, mert nem lehet előre tudni, ki lesz bevethető, így igyekszünk segíteni egymást, és a legjobbat kihozni a helyzetből."

"És tiszteletben kell tartanunk azokat a döntéseket, amiket meghoztam, mert ezek egyrészt egymás jólétét szolgáják, másrészt pedig meg kell óvnunk magát a sportot is, ez is fontos szempont."

Az Arsennal játékoskeretéből jelen állás szerint Albert Sambi Lokonga és Pablo Marí fertőzött koronavírussal.

A Sunderland elleni ligakupa meccsre kérdéses, hány játékost tervez pihentetni Arteta, de a képek tanúsága alapján a keretett edzett a fiatalok közül Folarin Balogun, az előző kupameccset pályára lépő Salah Oulad, a védő Omar Rekik és a nagy ígéretetnek tartott Charlie Patino is.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (143)

2 éve
Pepe a tegnapi teljesítménye után remélem sűrűbben fog szerephez jutni. Ha nem is a kezdőben, de legalább csereként beállva. És nem ilyen utolsó 5-10 percekre.
2 éve
Sunderland volt az ellenfel :D Igy is voltak nagyon gaz megmozdulasai szerintem. Cserenek valoban elmegy, de kezdo kozelebe nem tennem. Meg mindig tul sokat ront...
2 éve
Baszki nem is tudtam, hogy a Sunderland mar harmadosztaly. Ezert nem erdemes sok kovetkeztest levonni egy ilyen meccsbol...Nketiah triplajatol se dobok hatast, felolem mehet isten hirevel.Valoban jo befejezo, de minden masban gyenge...Majd talan egy alsohazi PL csapatnal meghatarozo lehet.
2 éve
Csak 10-15 percet láttam a meccsből. Az kb Pépé hibáiról szóltak, rémesen gyenge a pali.
2 éve
Első félidő végén is durvákat hibázott, bár akkor visszajött a meccsbe kicsit a Szunderland :D Egyszer White le is baszta mit művel :D
2 éve
Csak, hogy ne csak azt olvassátok, hogy ÖDEFOS! Tegnao ÖDEGREAT volt a gyerek! ;) ESR-nek tegnap nem teszett annyira a játéka.

2 éve
3. osztályú csapat ellen talán elvárható, h brillírozzon Ödefos :D Sokkal inkább Ödegaard mellett vagyok, mint ellene, de ne hasonlítsuk már ESR-hez. Utcahosszal jobb ESR, kétségtelenül sokkal hasznosabb a játéka a norvégnál, remélem mindkettőnek meglesz a stabil helye a csapatban, és nem egymást fogják váltani a kezdőben/padon...
2 éve
Muszáj kiemelni a jó pillanatait is! ESR szerintem meccs hiányos, nekem tegnap ez jött le, mondtam én szaros 15-25 percekkel nem lehet formában tartani egy játékost.
2 éve
Mar a Chelsea is szeretne a soraiban latni Aubat
2 éve
Cseréljük el Lukakura, természetesen rá is fizetünk. :D
2 éve
nekem nem tetszik Lukaku miota visszatert a PL-be, vmi megtort nala, azt erzem
2 éve
Szerintem nem fekszik neki a PL ennyi
2 éve
Szerintem meg Tuchel nem tudja kihasználni az erényeit.
2 éve
Akkor majd pont Arteta.. :D
2 éve
es Werneret sem, esetleg Pulisicet sem, Ziyech?Csak Havertzbol tud csatart csinalni? Bar iden neki sem nagyon megy. Mount, James, Jorginho, Chilwell tartja oket eletben, ebbol 3 a vedekezesert felel elso sorban, igaz a modern szelsohatved mar a passz es gol teren is remekelni kell jobb esetben, de azert na. Tuchel sem egy tamado taktikai zseni. Ezek alapjan teljesen folosleges igazolas volt nekik Lukaku. Ennyibol azert Arteta jobban ert a tamadasokhoz, igy lehet O ki tudna hozni belole. Rowe 7, Martinelli, Auba, Ode 4, Saka 3 golnal jar
2 éve
Titou: Az ARtetás részt leszámítva ugyanazt írtad te is, mint én. Én sem tartom Tuchelt akkora géniusznak, mint Pepet vagy Kloppot. Egyáltalán nem olyan domináns csapat a Chelsea, és Lukaku nem tündöklése is valahol ebben keresendő szerintem. Wernert hagyjuk, ő szerintem egy lúzer, Torres 2.0, de Lukaku korábban már a PL-ben is bizonyított, Evertonban 20+gólokat vert, nem csak az Interben volt kurva jó. Ziyech pedig fizikálisan kevés, illetve a sérülések mindig bebasznak neki. Pulisic ugyanez.
2 éve
Lukakurol Martinez a belga kapitany is lenyilatkozta, hogy vmi nem okes a belga oraissal, ki is hagyta az utolso valogatott meccsekrol, pedig asszem ott mar egeszseges volt. Annyira bizonyitani akar a PL-ben, hogy gorcsosse teszi, foleg h 110 millaert igazolt vissza gyermekkori csalodasanak helyszinere. Conte se volt egy tamado taktikis, de ott ment neki, szerntem itt lelki dolgok lesznek, es neki lefott a kave, de ez sajat velemeny termeszetesen.
2 éve
Tegnapi meccsel összességben megvagyok elégedve. Voltak azért hibák Leno-nak azért párszol dolgoznia kellett de elég vegyes csapat volt, így azért benne van,hogy néha nem értik meg egymást a srácok,de semmiképp nem mondanám rossznak a játékunkat. Nyilván mi voltunk a mérkőzés esélyesei , így maga az eredmény nem is igazán, hanem a szellemiség ahogy hozzálltak a mérkőzéshez a kiegésztiő játékosaink tetszett nagyon. Szerintem sokat elmond egy öltözőröl ez is, és valahol mutatja az erejét egy csapatnak. Leno, Tavares, Pepe jól festettek és ebben az időszakban különösen fontos a cserék szerepe, pláne most ,hogy covid révén bármikor kieshet valaki pár órával a mérkőzés előtt is . Külön ki szeretném emelni Holdingot akinek kifejzetten jól áll a kapitányi szalag , White-al is jól megértették egymást pedig keveset játszottak együtt. Nem kezdő nálam se ,de mindig nyugott vagyok ha a pályán van.Nagyon egy hasznos játékosnak tartom pályán és szerintem azon kivűl is az lehet. Másik pedig Pepe aki tegnap nagyon élt, hasznosan játszott. Szerintem ezt most meglovagolva Arteta az ünnepek alatt számításba fogja venni. Azt érdekesnek találtam de tetszik az elképzelés ,hogy Rowe egy sorral hátrébb játszott. Tegnap ez belefért,és kerülhetünk olyan szitúációba mikor ez kamatozhat. Szerintem amúgy megállta a helyét. Ode hozta most már talán ki lehet jelenteni a szokásosat nem hiszem,hogy a mostani ellenfelünk sokat kivett volna belőle. Charlie Patino ☺, leírom a teljes nevét mert szerintem sokat fogunk még hallani róla. Végre nem jött közbe semmi és betudott mutatkozni nem is akárhogyan . Most sok mindent nem tudok írni róla. Elhiszem amit a klubon belül gondolnak,egy nagyon tehetséges srác és nagyon szimpatikus. Szeretném ha minél elöbb megszilárdítaná a helyét a nagyok között . Végére hagytam Nketiaht akit sajnálni fogok ha távozik, főleg úgy,hogy semmit nem kapnánk érte. Normális eseteben 20-30 M simán lehetne kérni. Nagyon azt érzem rajta egy kisebb csapatban stabil kezdő tudna lenni ,de azt se tartom kizártnak, hogy egy középcsatpaban is megállná a helyét. Az utobbi időben pedig sokat fejlődött és fogis még ha rendszersen játszani tudna.
2 éve
azért Pepe-n látszódott,hogy sokkal többet passzol és próbál csapat játékra jobban odafigyelni,nem volt buta kapura lövései stb ez tetszett tőlle attól h gyenge volt a Sunderland látszott hogy ezeket csinálta,en a Norwich,Wolves valamelyiken tuti adnak neki még egy eselyt

Szólj hozzá