Dominic Calvert-Lewinért érdeklődik az Arsenal, írják a legmegbízhatóbb angol források, köztük az Evertonhoz közel álló újságíró, Dominc King is.

Hacsak egy váratlan fordulat nem történik, biztos, hogy a felnőtt keret két támadója, Alexandre Lacazette és Eddie Nkeitah is távozik az Arsenaltól legkésőbb a szezon végén. A francia csatárért korábban az Atletico Madrid, a Lyon és az AC Milan is érdeklődött, de a hírek szerint Lacazette kivár az idény végéig és a legjobb ajánlatot fogja elfogadni.

Az is friss hír, hogy Nketiah a napokban elutasította az Arsenal új szerződéstervezetét, ami egy rövidtávú kontraktus volt. A Sky Sports értesülései szerint Nketiah-nak nem a klub pénzügyi ajánlatával volt gondja, hanem a jelenlegi kevés játékidejével elégedetlen. A fiatal csatárt több angol és német klub hívja. Ha Nketiah úgy dönt, angol csapatnál folytatja a pályafutását, egy független testület megállapíthat egy bizonyos kompenzációs díjat az Arsenalnak, mint nevelőegyesület, amit az új klubnak ki kell fizetnie. Ellenkező esetben mind Nketiah, mind Lacazette ingyen hagyná el az Arsenalt.

A hírek szerint az Arsenal megfigyelői keményen dolgoznak az alternatíván. Dominic King szerint a lista élén az Everton támadója, Dominic Calvert-Lewin áll, akinek sérülés miatt nem sok szerep jutott az idei szezonban. King megjegyzi, a 24 éves támadót már tavaly is szerette volna Arteta leigazolni, ám az Arsenalnak a nyári 120 millió fontos költekezése után már nem volt elég forrása, hogy megfeleljen az Everton igényeinek.

King szerint az Evertonnak problémái vannak az UEFA Üzleti Fair Play betartásával, azt maga Rafa Benitez is elismerte, hogy csapatának esetlegesen meg kell válnia a legjobb játékosaitól, mielőtt újra be tudnának fektetni a kereterősítésbe. Az újságíró megjegyzi, körülbelül 60 millió fontra lenne szükség Calvert-Lewin leigazolásához.

Calvert-Lewin egyébként az Everton saját nevelésű játékosa, az előző idényben 16 gólt rúgott a bajnokságban, így nem volt csoda, hogy Gareth Southgate behívta őt az angol válogatottba a nyári Európa-bajnokságra.

Calvert-Lewin mellett természetesen vannak alternatívák, köztük a Lille támadója, Jonathan David, írja a Standard újságírója, Simon Collings. A 21 éves támadó jelenleg a Ligue 1 gólkirálya, az Arsenal érdeklődése már elég régre datálódik, az Ágyúsok már David előző csapatánál, a Gentnél felfigyeltek a kanadai csatárra.

Egy másik B-terv a Fiorentina támadója, Dusan Vlahovic lett volna, akiért a Juventus és az Atletico Madrid is érdeklődik. Gianluca di Marzio szerint az Arsenal készen állt volna akár már januárban kifizetni a Fiorentinának a szerb csatár kivásárlási záradékát, de Vlahovic ügynöke kivár, és nem hajlandó tárgyalásba lépni az Arsenal vezetőségével jelen pillanatban.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (105)

2 éve
Arteta helyében már megtiltottam volna Parteynak, hogy kapura lőhessen.
2 éve
Alan Smith szerint Martinellit hamis9esben kene kiprobalnia Artetanak.
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
martinelli elèg fizikàlis ahoz kèpest de ami fontosabb gyors jo az induloja durca sebessèggel közlekedik a pàlyàn. hamis 9ben az az ellenfèl terfelènek közepèröl hamar a 16oson belülre èrne 1-2 jo cselel. viszont szélről könyebb cselezni több sikeres cselel tlrendelkezn
2 éve
Ornstein szerint az Arsenal úgy döntött Balogunk fél évre kölcsön adjuk januárban,nagyon sokat érdeklődtek iránta még a klubb nem döntött,szerintem olyan csapat kell neki ahol ő lenne a kezdő csatár mondjuk egy Bundesliga
2 éve
Franciaországot olvastam vele kapcsolatban. St. Etienne, mint Saliba
2 éve
az se volna rossz éppen
2 éve
Arteta állítólag felajánlotta segítség gyanánt Yaya Tourénak, hogy nálunk szerezzen edzői tapasztalatot.
2 éve
Fhu nagyon adnám, imádtam azt a palit. Azóta sem láttam hozzá hasonló középpályást. Mikor Pellegrini betette irányítónak, földönkívüli produkciót nyújtott. Emlékszem 20 bajnoki gólja volt, teljesen elmebeteg.
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
azt irták lokonga az uj yaya toure
2 éve
Kötve hiszem, eleve Yaya egy zseni volt, aki irányítóként tündökölt a legjobban, Lokonga nem ez a stílus.
2 éve
Lokonganak is vannak olyan passzai amire meg Yaya is csettintene.
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Hàt meg a balfasz wenga miért nem hagyta meg yayat itt volt nálunk anno. Ugy ahogy ibra is.
2 éve
nehéz meccsünk lesz az Everton otthonában elment az előnyünk...így ujra 7 ik a csapat. Sajnos egy X-et latok, remelem nyerünk
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Meg kell fogni a kis cr7et.
2 éve
Hát ha ezt a fos Evertont nem tudjuk megverni akkor nem nagyon fogunk odaérni a TOP4-be. Nagyon remélem, hogy Auba nem lesz ott a kezdőben és inkább Laca kezd 9-esben. Saka-Laca-Martinelli vagy Martinelli-Laca-Pepe kezdőt néznék elől (Saka-t felejtsük el most egy ideig a jobboson). AMN is remélem újból kezdő lesz, Partey meg leülhet a padra, mert az ő telejsítménye is konvergál a 0-hoz.

Szólj hozzá