• Olasz sajtó: Vlahovicért érdeklődünk

    Meglehetősen rég pletykálkodtunk, már ami a játékos átigazolásokat illeti, de miután a januári átigazolási időszak egyre közeledik, egyre több szóbeszédet és hírt fogunk hallani a játékoskeretben történő mozgolódásokról.

    Most Gianluca Di Marzio, Fabrizio Romano mellett a másik megbízható olasz újságíró arról ír a weboldalán, hogy az Arsenal és Vlahovic klubja, a Fiorentina akár már januárban nyélbe ütheti az üzletet - a 23 éves szerb játékosért bónuszokkal együtt akár 80 millió eurót is fizethet az angol klub. 

    Mint már korábban írtuk, lényegében eldőlt, hogy Vlahovic nem hosszabbítja meg a Fiorentinával 2023-ig szóló szerződését, így a közeljövőben vélhetően távozni fog a klubtól. A Violák pedig már a játékos helyettesét kutatják a piacon, aki a Sassuolo játékosa, Domenico Berardi lenne ideális esetben.

    Ezzel együtt nem lesz könnyű útja az Arsenalnak Vlahovicért: Di Marzio szerint a játékos inkább kivárna a nyárig az opcióival, hiszen érdeklődik iránta a Spurs és az Atletico Madrid is.

    Az Arsenalnak a közeljövőben biztosan fókuszálnia kell a csatárkérdésre is, hiszen mind Alex Lacazette, mind Eddie Nketiah szerződése lejár a jövő nyáron, így ők ingyen átvozhatnak a klubtól - jelenleg nincs arról pletyka, hogy hosszabbítanának.

    Mi több, spanyol hírek szerint a Barcelona januárban Pierre-Emerick Aubameyanggal erősítene, miután a közelmúltban szívproblémát diagnosztizáltak Kun Agüerónál, így az argentin támadó bizonytalan ideig nem léphet pályára.

  • Az angol válogatottakról

    Gareth Southgate angol szövetségi kapitány tegnap hirdette ki a Háromoroszlánosak keretét, amelyben Bukayo Saka és Aaron Ramsdale is helyet kapott, Emile Smith Rowe és Ben White viszont kisebb meglepetésre nem. Arteta az ő helyzetüket is értékelte.

    "Nagyon örülök, hogy Aaron ismét a keretben van, innentől Gareth Southgate-nek kell döntenie. Aaronnak annyit kell tennie, hogy továbbra is hozza a mostani formáját és szerény marad. A döntéseket majd mások meghozzák."

    "Gareth-nek meg kellett hoznia néhány nehéz döntést. Annak viszont örülök, hogy a játékosaink olyan teljesítményt hoznak nálunk, amivel fejfájást okoznak Gareth-nek. Elégedettséggel tölt el, hogy a játékosaink tudják, hogy képesek olyan teljesítményben játszani, ami kell a válogatottsághoz. Előbb utóbb el fog jönni a megfelelő időpont, amikor a szövetségi kapitány beválogatja őket is."

  • Mit vár Arteta a csapattól?

    "Azt várom a csapattól, hogy fejlődjünk, mert a teljesítményünk javulása jó eredményekhez fog vezetni. Meg kell tartanunk a keretben lévő egységet és bajtársiasságot,  amit eddig a meccseken és az edzéseken mutattunk. Ha így teszünk, akkor még jobbak lehetünk." - mondta Arteta.

    "Minden meccs más, most a Watfordnak új edzője van, és minden meccset meg akarnak nyerni. Bármelyik csapat képes borsot törni a másik orra alá, erre figyelnünk kell vasárnap."

    "Láthattuk, hogy a Watford remek formát mutatott tavaly a Championshipben, és hosszú évekig itt voltak az élvonalban. Nehéz lesz őket megvernünk."

  • Arteta 100. tétmeccse jön

    A vasárnapi lesz Mikel Arteta 100. tétmeccse az Arsenal színeiben, mióta 2019 decemberében kinevezték a távozó Unai Emery helyére.

    "Hihetetlen és óriási utazás ez a kinevezésem óta! Nagyon sok minden történt, nem csak a futball berkein belül, de szerte a világban is." - mondta Arteta.

    "Minden mindenre hatással volt, ahogyan éltünk vagy élnünk kellett az elmúlt évben. De megtiszteltetés, hogy ott lehetek, ahol most vagyok, és nagyon élvezem az ezzel járó lehetőséget és kihívást."

    "Most éppen igyekszünk formát fogni és megteremteni a kívánt alapokat, hogy hozni tudjuk az elvárt teljesítményt és eredményeket. Azon vagyok, hogy egységet teremtsük a klubon belül, ez nagyon fontos."

    És hogy miben változott Arteta az elmúlt két év során?

    "Szerintem úgy frissül az ember minden évben, mint egy számítógép! Én is nyilván más vagyok, máshogy látom a dolgokat, bizonyos téren fejlődtem, mint mindenki, én is tanulok és fejlődök."

    "Az, hogy tapasztaltabb lettem, persze még nem jelenti azt, hogy mindent átéltem, amit lehetett, de voltak itt kihívások és néhány nagyon szép pillanat az elmúlt két évben. Ahogy mondtam, nagyon élvezem a lehetőséget és a kihívást, amit ez a munka jelent nekem."

  • Sérülésjelentés

    Mikel Arteta a két nagy hiányzóról tett említést a mai sajtótájékoztatóján.

    Kieran Tierney két napja már ismét a felnőtt kerettel edzhet, a skót válogatott szövetségi kapitánya, Steve Clark reménykedik abban, hogy a bal bekket ismét behívhatja a nemzeti csapatba.

    "Kieran két napja már újra edz, már sokkal jobban van, remélhetőleg bevethető lesz." - mondta Arteta.

    "Egyelőre még nem végzett teljes körű edzést, szóval még várjuk meg, mi lesz a soron következő két edzésen."

    "Nuno Tavares formája megnyugtató, kellemes fejfájást jelent, amikor top játékosok küzdenek a legmagasabb szinten a csapatba jutásért, ez csak a csapat szintjét és teljesítményét javítja majd." 

    Ami Xhakát illeti, a svájci középpályás állapota is jól javul, de az Arsenal közleménye szerint továbbra is az új év a reális célkitűzés a visszatérésre. Azóta Xhakát a csapat egyik nyári szerezménye, a fiatal Albert Sambi Lokonga pótolja, Arteta szerint kifogástalanul.

    "Sambi egyelőre nagyon gyorsan alkalmazkodott az angol bajnoksághoz, nagyon intelligensen és bátran játszik. Sambi próbálja folyamatosan a megfelelő irányba alakítani a játékát, ami nem könnyű, mert nagyon rövid időn belül rengeteget játékpercet kellett kérnünk tőle. De azt lehet látni, hogy képes erre, és lenyügőzően kezeli a kialakult helyzetet."

  • Jön a 11. forduló

    Jön a bajnokság 11. fordulója, az Arsenal papíron gyengébb ellenféllel játszik a játéknapon, mint az előző ellenfél, a Leicester.

    Ezzel együtt nem árt figyelni a kiesést jelentő helyektől távolodni akaró Watfordtól, akik a közelmúltban edzőt váltottak: immáron Claudio Ranieir irányítja az együttest. Az olasz edzővel a Darazsak meglepetésre 5-2-re verték idegenben az Evertont, de a legutóbbi meccsen kikaptak hazai pályán a Southamptontól 1-0-ra.

    Az Arsenal a Leicester ellen aratott győzelmével tartja a jó formáját, immáron kilenc meccs óta veretlen Mikel Arteta együttese, és már a hatodikak a tabellán.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (270)

2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
most olvastam friss! hètfön solki kedden arteta is repülhet. mu mancinit akarja mi meg kolo touret nèztük ki.
2 éve
Törölt felhasználó
Makaveli. Igen ahogy írod. A spanyol és a német edzők nagyon eredményesek, de ide lehetne sorolni az olaszokat is pl. Mancini, Ranieri. Ők is eredményesek voltak a pl-ben. Remélem Gerrard és Lampard is belelendül itt.
2 éve
Azért annyira ne lendulgessenek semerre :D vegre eltudjuk verni a kiscsapatokat.. Az kene meg h belenduljenek :D :D
2 éve
Klopp meg Guardiola egyedul akik stabilak es eredmenyesek mar evek ota a PL ben.
2 éve
közben Steven Gerrard lett az Aston Villa vezető edzője
2 éve
Lampard pedig lehet a Norwichnal fog kikotni
2 éve
Lacit elkene cserélni egy csatarra. + dobnank kp-t nyilvan. Kulonben ingyen megy a nyaron..
2 éve
Az sem lenne baj, ha maradna szezon végéig, és segítene elérni a 4. helyet. Télen max 5-10 millióért lehetne elpasszolni, talán többet érne, ha maradna. Vagy adjuk el 5-10-ért+ kb 15-öt hozzáadva hozzuk el Cabralt a Baselből.
2 éve
nem hiszem, h egy nyaron lejaro szerzodesu jatekost tul sokert be lehetne szamolni, foleg azert, mert nyilvan neki is meg van h hova menne, tehat akarkiert nem lehetne. Talan Atletico vagy Lyon jatekosert max, de sokat nem erne. Jelenlegi posztjan es az ANK miatt most en is megtartanam, aztan nyaron lehet a potlasat keresni. Nketiah, Balogun szerintem elobb fog csapatot valtani, mint a francia

Szólj hozzá