• Arteta Salibáról

    "Nyilván minden mindennel összefügg, Ben White érkezésével valahogy döntenünk kellett Williammel kapcsolatban is. A döntő faktor az volt, hogy mennyi játékosunk van erre a posztra, ezt kellett szem előtt tartanunk a múltban is, itt ki kellett egyensúlyozunk a keretet. Ráadásul William esetében fontos volt, hogy rendszeresen tudjon játszani és így fejlődni, tehát utólag is úgy véljük, ez volt a legjobb döntés."

    "Azóta folyamatosan figyeljük William teljesítményét a Marseille-nél. Edu is kint volt a legutóbbi, PSG elleni meccsükön, és Ben Kipper is, aki a kölcsönben lévő játékosokat követi."

    "Minden továbbiról jövő nyáron döntünk, le kell ülnünk és meg kell vitatnunk, mi lesz a legjobb következő lépés."

  • Arteta White-ról

    "A nyár folyamán egy olyan védőt akartunk igazolni, aki képes azonnal beilleszkedni és abban a stílusban játszani, amiben csapatszinten akarunk. Ben nagyszerűen tud védekezni és megnyitni a területeket, jól teljesít a párharcokban. Remek a személyisége is, ráadásul sokoldalú, képes többféleképpen fellépni a különböző letámadási stílusú csapatok ellen. Összességében nagyon kedvelem a karakterét, ez volt a döntő faktor, hogy miért éppen őt igazoltuk le."

    "Jó látni, hogy egyre inkább összeszoknak Gabriellel, szerencsére a nyelvi akadályok is kezdenek elhárulni. Minden védőpáros esetében fontos a nyelvi tényező, ez jelentősen fejlődött az elmúlt időben."

  • Arteta a Barcelona edzőváltásáról

    "Sok minden történik a Barcelonánál az elmúlt pár év óta. Nyilvánvalóan a covid is beleszólt a történésekbe, ott volt Messi távozása, aki hosszú évekig kulcsembere volt a keretnek, megbirkózni az ő hiányával nem megy egyik pillanatról a másikra. A legjobbakat kívánom nekik."

    "Ami engem illet: én rendkívül boldog vagyok az Arsenalnál, megtiszteltetés, hogy én lehetek ennek a klubnak a menedzsere." 

  • Arteta a jó formáról

    "Megpróbálunk meccsről meccsre gondolkodni és javulni. Meg akarjuk tartani a jó csapatszellemet és a helyes szemléletünket, akár megy a játék, akár nem. Sok dolgon tudunk még javulni, mert persze méh nem állunk ott, ahol szeretnénk. A legjobbak akarunk lenni, és ehhez még sok mindenen kell javulnunk."

    "Ami a javulást illeti: minden téren tudunk még fejlődni: a labdajáratáson, a játék megértésén, hogy kezeljünk bizonyos helyzeteket, hogyan kell nyomás alatt játszani. Szóval jócskán van még tér a fejlődésre, de a játék alapjait jól csináljuk, így tudunk meccseket nyerni."

    "Nagyon elégedett vagyok az összes játékosom hozzáállásával, mert így jócskán van opciónk, és ez az egész csapat szintjét emeli. Nem látok egy olyan játékost sem, aki csak kifogást keres, miért nem játszik eleget, vagy másokat hibáztat emiatt. Mindenki a lehető legjobb munkát végzi az edzéseken, és a teljesítménnyel akar válaszolni a pályán."

  • Arteta a Leicesterről

    "Mindkét csapat meg akarja majd nyerni a meccset. Tudjuk, hogy nehéz mérkőzés van ránk. Azt gondolom, Brendan nagyszerű munkát végez. Nagyjából tudjuk, mire készülhetünk, a lehető legjobban akarunk felkészülni."

  • Sérülésjelentés

    Miközben Granit Xhaka sérülése továbbra is adott, Mikel Artetát két sérültről kérdezték a meccs előtti sajtótájékoztatóján.

    "Van néhány játékosunk, akik kisebb-nagyobb sérülést szedtek össze a Leeds elleni meccsen, nem tudjuk, ők bevethetők lesznek-e szombaton."

    "Tierney-ről: jól alakul az állapota az edzéseken, de meglátjuk, hogyan szerepel a mai tréningen. Sokkal jobban van már, mint pár napja, de még mindig nincs 100%-os állapotban."

    "Sajnos a vírus még mindig jelen van a keretben, ami a gyomorbántalmakat illeti, remélem, péntekre már mindenki jobban lesz. Ben White gyomra továbbra is émelyeg, nem is tudott edzeni kedd óta, őszintén nem tudom, rendben lesz-e a szombatra."

    Az mindenképpen jó hír lehet, hogy Martin Odegaard az képek tanúsága alapján már visszatért az edzésekre.

  • Jön a bajnokság 10. fordulója

    A hétközi ligakupa-fordulót követően  ismét a bajnokságra figyelhetünk, a 10. játéknapon az Arsenal ellenfele a Leicester lesz, a találkozót a King Power stadionban rendezik szombaton 13:30-as kezdéssel.

    Két jó formában lévő csapat találkozik: a Leicester 14 ponttal a 9. tabellán, az utolsó négy bajnoki meccsükön veretlenek, és megnyerték a Brighton elleni hétközi ligakupa-meccsüket is.

    Az Arsenal szintén 14 pontos, a rosszabb gólkülönbség miatt van a Leicester mögött egy hellyel a táblázaton. Mikel Arteta csapata augusztus vége óta veretlen a bajnokságban.

    A találkozót élőben a Spíler 1 közvetíti.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (282)

2 éve
Törölt felhasználó
Pedig a spanyol edzők szinte a legjobb edzők. Spanyol: Guardiola, rafa benitez, Valverde, Arteta se rossz, Emery se rossz. Olasz: Conte, Pellegrini, Mancini, Ranieri bajnok a leichester cityvel. Német: Klopp, Löw, Naggelsmann, Tuchel. Angol: Rodgers, Soutgate. Sajnos pont az angoloknál van kevés jó edző, máshol bizony több. Nem véletlen Angliának van egy 60-as évekbeli vb-je és ezzel vége. A többieknek több van. Sajnos az olasz, német, spanyol edzők taktikusabbak. A pl legjobb csapatait rendre nem angolok viszik. Nem véletlen
2 éve
Törölt felhasználó
Csabigunner. A tegnap leírtam egy bizonyos dolgot a csapattal, Artetával kapcsolatban, amire Welbeck tiszteletlenül reagált. Nem kell nagyon visszalapozni, olvass vissza és meg fogod látni. Én végig kitartottam Arteta mellett, akik nem azok tudják( nem is ez a lényeg). Welbekről szerintem mindenki tudja, hogy Artetát már az év elején leírta. Most hogy kezd alakulni a dolog mézből van a kerítés( ezzel sincs semmi gond), a gond az, hogy eléggé ellent mondott magának( ezelőtt 1 hónappal még top 10-be sem hitte a csapatot) és ha valaki leír egy véleményt még ő írogat tiszteletlenül. Nem rosszból de talán másképp is fogalmazhatna néha.
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Most a válogatott szünet alatt watford meccstöl függetlenül kibasznám inenn a spanyol koklert. Mindig is kirázott a hideg a spanyoloktól. Miattam kezdhetne 11 francia is benne gendü és saliba. A mostani eredmények nem artetanak köszönhetőek. a stábja rendbe tette 1,5 alatt a keret erönlétét amivel 25 éve baj volt sem wenger sem emery nem figyelt erre sőt wenger regenerálni sem tudott azért volt anyi sérült mindig. Jobb paszban vagyunk most az ellenfeleink pedig mind szar napokat élnek lsd. spurs,villa meccs jol megmutatja. leicester meg két arcu.
2 éve
Nem is erre céloztam a kommentemmel, hanem arra, hogy elég nyilvánvaló volt az alapján, hogy kispesti vagy.
2 éve
Törölt felhasználó
Mivan Welbeck monkey, eddig Artetát is elküldted volna. Látszik, hogy nem értesz a dolgokhóz. Most mikor kezd menni nyalod Arteta seggét😅
2 éve
Kispesti, elcseszted, ezt a Bográcsfejű profilodról kellett volna írnod. :(
2 éve
Vasárnap everton-tottenham meg arsenal-watford lesz egyidőben és a mi meccsüket adja a tv😂 Félreértés ne essék, nagyon örülök neki, csak meglepődtem 😄
2 éve
mert mar a mi eredmenyeink es menetelesunk erdekesebb 😉
2 éve
melyik csatorna?
2 éve
Spíler.
2 éve
az jo, pesten a digisport ritka mint a feherhollo
2 éve
Tomiyasu az Arsenalba való igazolásáról: "Épphogy sikerült időben nyélbe ütni az ügyletet. Azt hittem, hogy a Tottenhambe fogok igazolni, viszont a tárgyalások zátonyra futottak az utolsó pillanatban. Augusztus 30-ig nem is volt arról szó, hogy az Arsenalba megyek. Aztán nem sokkal utána már az Arsenal játékosa lettem."

Ennyit arról, hogy nyár elején már megkerestük...:D Nekem nem úgy jön le ebből a nyilatkozatból, mintha annyira komoly lett volna az érdeklődés hónapokon keresztül. Itt magyarázták páran, hogy már júniusban egyeztettek az ügynökével....Végül jól sült el ez az igazolás, de azért támadójátékban elég kevés a japán, főleg ha később nagyobb célokért akarnak küzdeni, mint a TOP6.
2 éve
en azt olvastam, h visszautasitotta a spurst az Arsenal kedveert, mikor mar mi is megfelelo ajanlatot tettunk

Szólj hozzá