• Arteta Lacazatte-ről

    Arteta sajtótájékoztatóján több kérdést kapott Alex Lacazette-ről is. A francia játékos eddig csak mellékszereplője az Arsenal bajnoki idényének, de a Crystal Palace elleni meccsen az utolsó másodpercekben éppen ő egyenlített ki, és a teljesítményével rászolgálna arra, hogy még több lehetőséghez jusson.

    "Alex-nek ugyanazt kell csinálnia, mint eddig. Nagyon jó hatással volt a becserélése a keretre hétfőn, vagy a Brighton elleni meccsen is. Amióta itt vagyok, sokat játszott, eddig is fontos játékosa volt a csapatnak, és ez a jövőben is így lesz."

    "Képes volt óriási energialöketet adni a csapatnak és a szurkolóknak, a beállásával teljesen más légkör vette körbe a stadiont. Az elhivatottsága segített megváltoztatni az addigi eredményt, megvolt benne a hit, hogy meg tudja ezt csinálni."

    "Alex szerződése jövőre lejár, ez a helyzet, ezt el kell fogadnunk. Ez lehet, hogy egyéni döntésnek tűnik, de az ő jövőjének alakulása kihatással lehet a többi játékosunkra is. Majd meglátjuk, hogy mi a legjobb opció a számára és számunkra a szezon végén."

    "Az biztos, hogy Alex mindent belead, ha kétségeim lettek volna efelől, akkor a nyáron máshogy terveztünk volna vele. De ő folyamatosan, minden egyes nap keményen dolgozik, és minden nap mutatja, mennyire fontos játékosa ő a keretünknek. Semmiképpen nem bánok vele máshogy, csak mert lejár a szerződése a szezon végén."

    "Az sincs kizárva, hogy végül megállapodunk a folytatásról, és lesz új szerződése, bármi lehetséges, de ez többtényezős dolog, mindennek a helyén kell lennie."

  • Arteta a "kézifékről"

    Arteta a Crystal Palace elleni meccset követően arról nyilatkozott, hogy az Arsenal a vezető gól után behúzta a kéziféket és emiatt nem tudta bevinni a kulcsfontosságú második gólt, és ez két pont elvesztésébe került.

    "Az első gólt követően meg kell arról győződnünk, hogy ugyanolyan intenzitással és folyékonysággal játszunk, hogy megszerezzük a második gólt."

    "Az a célom, hogy jól játsszunk és nyerjünk. Amikor jól játszunk, jócskán vannak olyan fázisok a meccsen, amikor mi dominálunk és sorra alakítjuk ki a helyzeteket. Ilyenkor abszolút rászolgálunk a győzelemre. A probléma akkor kezdődik, amikor ez nem megy. Ilyenkor ki kell tartanunk, és meg kell tanulnunk kezelni ezeket a helyzeteket. Ez történt a Brighton ellen is, és még akkor is voltak helyzeteink, hogy megnyerjük azt a meccset. Ilyenkor vannak egyéni villanások, akár egy rögzített helyzetnél, amik segíthetnek."

  • Arteta az Aston Villáról

    Az Arsenal edzője a pénteki ellenfélről is beszélt.

    "Jó kihívás lesz a pénteki. Az Aston Villa már többször is megmutatta, mennyire jól tud ellenünk játszani, az elmúlt időszakban nem sikerült olyan eredményt elérnünk ellenük, mint amit kellett volna. A nyáron jól erősítettek, fejlődött a játékstílusuk is, sokat költöttek a keretükre, ez is mutatja, mennyire ambícizósak. Nehéz meccsre számítok."

    "Nagyon kedvelem az Aston Villa edzőjét, Dean Smith-t, sok jó dolgot hallottam róla. Ő is éppen a keretépítés folyamtában van a csapatával, de jó úton haladnak, dícséretet érdemel ő és az Aston Villa tulajdonosai is, amiért hagynak időt neki. Dean remek munkát végez."

  • Arteta McArthur elmaradt piros lapjáról

    Sokak számára - érthető módon - aggályokat vetett fel a hétfői meccs kapcsán, hogy a Crystal Palace elleni mérkőzésen miért nem adott piros lapot Mike Dean játékvezető James McArthurnak, aki brutális módon rúgott bele Saka bokájába.

    "Beszéltünk a játékvezetővel és a szövetséggel is, de nem kaptunk választ azügyben, hogy miért nem állították ki a szóban forgó játékost. A szezon elején azt a tájékoztatást kaptuk, hogy közbelépnek az ilyen jellegű incidenseknél a videóbíró segítségével, de ez hétfőn elmaradt. Az ilyen jellegű történések kihatással vannak egy mérkőzésre és annak eredményére, szóval a hétfői eset lefolyása számomra elfogadhatatlan."

  • Saka játéka kérdéses

    Mikel Arteta a bevethető játékosállományról beszélt első körben az Aston Villa elleni meccsre.

    Granit Xhaka hosszú távú sérülése jól ismert, Bukayo Saka viszont óriási rúgást kapott a Crystal Palace elleni meccs első félidejének hajrájában, az ő játéksa így kérdéses a pénteki mérkőzésen.

    "Van két-három játékosunk, akiknek van kisebb-nagyobb problémájuk." - mondta Arteta.

    "Saka az egyikük. Ő még nem edzett a hétfői meccs óta, az ő állapotát még ma fogjuk felmérni. Nem szoktam fogadni, hogy mennyi az esélye a pénteki játékára. Sok múlik az orvosaink visszajelzésén, és hogy ő hogy érzi magát, tud-e egyáltalán edzeni ma és holnap. Kétség sem fér hozzá, hogy érzékenyen érintene bennünket az elvesztése, fontos játékosa ő a keretünknek."

  • Jön az Aston Villa

    A hétfői meccset követően pénteken javíthat az Arsenal, ismét hazai pályán, ezúttal az Aston Villa ellen.

    Hamarosan jövünk Arteta mai sajtótájékoztatójának legérdekesebb részeivel.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (248)

2 éve
Törölt felhasználó
Regen neztem mar mas meccset fraein v arsenalon kivul,nincs ra idom sajna.De most a pool-unitedet volt szerencsem.Amit eszrevettem a klopp fele taktikan es sztem fantasztikus otlet,h kibuvot talaltak a mostani modern presszingeles ellen.A poolt nem lehet lepresszingelni.Megpedig azert nem,mert ha a presszing elkezdene mukodni,a vedok atemelik a kozeppalyat es kirugjak a ket szelsonek uresteruletre...ezesetben Jota es Salah voltak azok.Es latszik,h begyakorolt,mert Salah es Jota hamarabb mozdultak ezekre a labdakra mint a united vedok.Nyilvan ha nincs presszing,akkor felepitik a tamadast rovid passzok ,foldon passzok...de ha gond van mar meg is emelik a labdat a levegobe szelre uresteruletre....Kabe United ellen olyan 30%-ban lettek ezek a labdak salahe v Jotae...amibol lett is gol amugy....de a maradek 70%-ban mikor a vedoke lett akkoris a liverpool jott ki belole jol...1. nem tudtak oket a kapujuk elott lepresszingelni ...2 a pool indithatta a sajat presszingjet az ellenfel kapuja elott.... Erdemes lenne elkezdeni gyakorolni ezt...nagyon mukodik.Pepe,ESR,Saka,Auba abszolute alkalmasak ezekre az uresbe kilott lasztikra...
2 éve
Conte-United szál érdekes. Szerintem egyáltalán nem kompatibilis az a játékosállomány az olasz futballjához. Neki öreg katonák kellenek, nem sztárocskák. Nem mellesleg a keret sem a 3-5-2-re lett felhúzva.
2 éve
Conte én szerintem is besülne ott,devalószinű ő lesz a következő.Chelsea-nél se volt a helyzet magaslatan egy idő utan
2 éve
szerintem sem alkalmas ra, de majd kiderul, egy fel evre, 8 honaora gatyaba tudja szedni oket. De Ronaldo-Conte szerintem nem fig mukodni. Ronci Zidanet szeretne leginkabb, de O meg elv a francia valogatott kispadjara vagyik
2 éve
Törölt felhasználó
Nagy kiraly Arteta...latszik a munka a csapaton...van meg melo nemazt mondom,de azert jo az irany.Vegre megint azt erzem,h jo kezekben vagyunk.Kellenek meg igazolasok,Odegaardnak gyorsulnia kell fejben,mo djuk azon a poszton nehez,ez teny,de fel kell nonie a feladathoz.ESR nagykiraly...ilyen beksztritbojszos a feje de joltolja...a jobbszell3l vmit baszni kell a nyaron...oda nincs emberunk...vagyis van ketto is,de a ketto nem er egy felet.Jo volt vegre latni oket igy focizni.
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Na mi van faszfejü elaludt melletted az öcsèd? kivetted a seggèböl a farkad ès egyet ide okàdtad a hülyesègeidet? Tedd vissza nyugodtan! Jò pihit
2 éve
Leeds se fog A csapattal ki allni nekik meg bent kéne maradni a bajnokságba, én meg Elneny-t felejtettem el 😂😂 hál istennek, száműzte Arteta sztem ő lesz az egyik tavozó télen, ígyis majdnem ment mar voltak olyan hírek
2 éve
Lacát a télen a Newcastle és a WHU is vinné a hírek szerint, míg Arteta elutasít minden ajánlatot és megvárné még kifut a szerződése, de vannak hírek hosszabbításról is. Kész káosz ami körülette van, még, jó, h a pályán ég a bizonyítási vágytól és küzd, ahrcol a pályán.
2 éve
Borítékolható volt Laca Newcastlebe szerződése, pár hete írtam is erről.
2 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
menjen is, lehet pàr jo ève. nekünk fiatalabb csatàrok kellenek. januàr elejèn lezàrnàm ezt.

Szólj hozzá