Takehiro Tomiyasu-t választották az Arsenal szurkolói a szeptemberi hónap legjobb játékosának, írja a klub hivatalos weboldala.

A japán válogatott jobb hátvéd a nyári átigazolási időszak utolsó napján érkezett az Arsenalhoz a Bolognához, azóta pedig folyamatosan kezdő Arteta együttesében. Remek teljesítményét nemcsak a szurkolók, de a szakértők is pozitívan értékelték, és tény, hogy Tomiyasu jó formája is kellett ahhoz, hogy az Arsenal a 12 megszerezhető pontból 10-et begyűjtsön a leigazolását követően.

Mikel Arteta a csapat hivatalos weboldalának elmondta, rendkívül elégedett új játékosa teljesítményével.

"Nagy öröm ilyen játékossal együtt dolgozni, mint Takehiro." - mondta Arteta.

"Nagyon izgatott játékos, hogy nálunk játszhat, szemmel látható, hogy egy álom vált valóra neki, hogy ideigazolhatott, nagyszerűen és szenvedéllyel dolgozik, és megvan benne a kellő magabiztosság, hogy képes a feladatait ellátni." 

"Takehiro lenyűgőzött a teljesítményével, ráadásul nagyon természetesen veszi a nehézségeket."

"Nem ez volt egyszerű a számára, hiszen két nappal a megérkezését követően már a kezdőben debütált a Norwich ellen, aztán jött a Burnley, majd az észak-londoni derbi. Nagyon sok minden történt rövid időn belül, de nagyon elégedett vagyok vele."

"Szerintem az angol bajnokságot a legnehezebb megszokni, itt a legnehezebb a csúcson maradni. Ez egy nagy kihívás."

"De Takehiro már megmutatta, hogy megvan benne a kellő minőség, a kellő mentalitás, és személyiség, hogy ennél a klubnál és ebben a ligában játszhasson. Most ezt a szintet kell tartania, és tovább kell fejlődnie." - zárta szavait Arteta.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá