• Zsebben az újabb három pont

    Martin Odegaard remek szabadrúgásának köszönhetően 1-0-ra nyert az Arsenal a Burnley ellen, ezzel újabb három pontot zsebelt be Mikel Arteta csapata.

    A mérkőzése legjobbjai Gabriel, Tomiyasu és Ramsdale voltak.

  • Kezdő

    Ramsdale; Tomiyasu, White, Gabriel, Tierney; Partey, Ødegaard, Smith Rowe; Pepe, Aubameyang, Saka.

    Cserék:: Leno, Holding, Mari, Cedric, Tavares, Sambi, Maitland-Niles, Martinelli, Lacazette

  • A játékvezető...

    A játékvezető Anthony Taylor lesz.

    További hír: a mérkőzést sajnos élőben egyetlen magyar TV-csatorna sem közvetíti.

  • Számmisztika

    9 - 9 meccse vagyunk veretlenek a Burnley ellen idegenben, ebből 4-et nyertünk és 5-ször volt döntetlen. Legutóbb 1973 decemberében kaptunk ki tétmeccsen a Turf Moorban.

    8 - Pierre-Emerick Aubameyang 8 gólt rúgott már a Burnley ellen, mindössze hét pályáralépés során. A gaboni játékos ennél többet csak a Hamburgnak tudott rúgni (9-et) az élvonalban lejátszott meccsei közül.

    0 - A Burnley az elmúlt 7 bajnoki meccsén nem tudott kapott gól nélkül zárni. Ráadásul elég hervasztó a csapat mérlege is, ebből a hét mérkőzésből hatot elveszítettek, egyet pedig döntetlennel zártak. Összesen 3 gólt tudtak rúgni.

    14 - Az Arsenal az elmúlt 16 bajnokijából 14-et megnyert, amikor mi szereztünk az első gólt. Apró szépséghiba, hogy az egyik ilyen kivétel pont a Burnley ellen történt, amikor tavaly hiába szereztünk vezetést a Turf Mooron, a végeredmény 1-1 lett.

    2 - Aaron Ramsdale eddig két clean sheettel kezdett az Arsenal színeiben, ha ő véd szombaton, és sikerül újra kapott gól nélkül lehoznia a találkozót, akkor beállítja Wojciech Szczesny rekordját a csapatnál.

    Örökmérleg (minden sorozatot egybevéve): 110 lejátszott mérkőzés, 53 Arsenal-siker, 34 Burnley-győzelem, 23 döntetlen.

  • Sérülésjelentés

    A csapat csütörtökön kiadott sérülésjelentése szerint három játékosra biztosan nem számíthat Mikel Arteta.

    Mohamed Elneny még a Norwich elleni bajnokit megelőzően, egy felkészülési mérkőzésen szenvedett combhajlító-sérülést, az egyiptomi játékos övő héten térhet vissza az edzésekre.

    Rob Holding a Norwich elleni meccset megelőző edzésen szenvedett súlyos térdzúzódást, ő is biztosan kihagyja a mérkőzést.

    Granit Xhaka pedig a Manchester City elleni bajnokin kapott azonnali piros lapot, ami hárommeccses eltiltást vont maga után, a svájcinak ez lesz a második mérkőzése, amit ki kell ülnie.

  • Jön az ötödik forduló

    A hétvégén rendezik az ötödik fordulót a Premier League 2021/22-es kiírásában, az Arsenal a Burnley vendége lesz a Turf Moorban szombaton magyar idő szerint 16:00-ás kezdéssel.

    Az Arsenal továbbra is győzelmi kényszerben van. Az első három, elveszített fordulót követően az Ágyúsok ugyan megtörték a rossz sorozatukat, és Aubameyang góljának köszönhetően 1-0-ra nyertek a Norwich ellen, Mikel Arteta együttesének továbbra is kellenek a pontok és a jó szereplések a tabellán való fentebb kapaszkodáshoz.

    A Burnley szintén pocsék szezonrajtot produkált: a nemrégiben hosszabbító Sean Dyche alakulata még nyeretlen ebben az idényben, legutóbb az Everton otthonában kaptak ki 3-1-re.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (260)

3 éve
7 vedekezo emberrel alltunk ki a wimbledon ellen? Szep
3 éve
Kicsit régebbi hozzászóláshoz: főleg neked Roszkó: semmi bajom veled /érdekeseket is írsz néha/ igaz kicsit túltolod ezt a nyomorék artera polírozást. De most nehogymár a seggünket verjük örömünkbe a földhöz attól, hogy sikerült kínkeservesen megverni a mostani szezon valószínűleg 2 leggyengébb /valószínűleg kieső/ csapatát 1-0-ákra kibaszott szar játékkal!!!! És ennek örüljünk? Ha az angol drukkerek annyira örültek ennek, akkor elég szánalmasak. az ok hogy megvan a 3 pont, de milyen játékkal? Semmi közünk nem volt a meccsekhez azok 75%-ban. Csak védekeztünk. Ha vissza lehet nézni a régi kommenteket és már kezdettől arteta ellenes voltam. Az is maradok amíg itt van! Még ha bajnokok is leszünk. Totál 0 a csávó! Mondj egy olyan statisztikát amiben jobb mint pl emery. Wengert meg sem merem említeni! Emery alatt is gyengült a játék de hozott egy /talán 20 de lehet rosszul emlékszem/ hosszú veretlenségi sorozaot. Auba is csinált vmi rekordot hogy az első 14 vagy 15 kaput eltaláló lövése gól lett. Most mi van?? Lőtt már gólt? Előző szezonba mennyit is lőtt? arteta jobban leépíti a csapatot mint emery. Ez teljesen látszik hacsak nem szemellenzővel nézed a meccseket. Lehet itt jönni az xyzzs g-kkel de amutatott játék az ami aszurkolókat igazán érdekli. Régen szarrá izgultam magam egy egy rangadón még akkor is a földet vertem 1-1 rossz kapuralövés vagy 16 osnál elbénázott passznál ha vezettünk ha vesztésre áltunk. Ma úgy ülök le hogy semmi ingert nem vált ki belőlem a meccs. Sajnos. eddig jutottunk. Habár ez így nem igaz. Okádnom kell ha xhaka vagy mostmár lassan odegard labdához ér. itthon a család régen megiedt egy egy helyzetnél mikor felugrottam, stzurkoltam, most meg bambán nézem a meccset szinte csak rutinból és szinte káröröm ér ha elbasz egy egy nyomorék valamit vagy a gyökér arteta zsebrebaszott kézzel vicsorgó képét kell nézni a pálya szélén. Sajnos így leépített az utolsó 4-5 év...
3 éve
Ezzel abszolút egyetértek, én se tudok már úgy meccset nézni, mint korábban. Emery idején sokkal jobb volt a játékunk még így is.
3 éve
Adom..
3 éve
Nem véletlen tartunk ott ahol vagyunk. Nem mondtam, hogy hozsonnákat kéne zengeni, de ha csapat adott teljesítményét értékeljük akkor tegyük azt. Nem amiatt nyertünk egy góllal mert rosszul játszottunk. Ki a leggyengébb ki esik ki ezt nem lehet tudni még .Emeryvel való hasonlítgatásba meg most nem mennék bele mert hosszú lenne én meg elég fáradt vagyok. Maradjunk annyiban teljesen másképp látom. A szurkolok meg annak örültek,mert láttak egy jó meccsett és felfogták azt amit te most figyelmen kívül hagysz mert minden áron Arteta kérdést akarsz csinálni a meccből, hogy teljesen mindegy Burnley kis csapat , ki fog-e esni vagy sem. Aznap hatalmas alázattal és elánnal játszottak. A srácok nagyon komolyan megszenvedetek azért a győzelemért. Az meg ,hogy nem mozgat meg benned semmit a csapat. Megérteni nem tudom mert én nem így érzek, és valószínűleg ezért látjuk másképpen a dolgokat, de mint szurklótársad nagyon sajnálom és pont ezért tartom fontosnak kimeleni a jó dolgokat, felívni rájuk a figyelmet, hogy legyen mibe kapaszkodni, örömöd legyen a csapatodban. Lehet neked ez már kevés,de másnak még lehet segít.✌
3 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Amugy utolagos bocs a kinai sráctol az elején nagyon lehurogtam őt. Fizikailag kiválló technikás gyors és ami a legfontosabb a mentalitása. Mikor labda vesztésnél belko kocogott vissza álltalában... ezért az összegért főnyeremény volt. Jövőre a keret egyik legjobbja lesz már.
3 éve
Japán bazdmeg.. Nem kinai :D ez egy trollkodas akart lenni? ?
3 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
ő egy aarons occsò kínai változata de jó lehet hogy petpalackbol rakták össze a hajón ami ide hozta de jol tették
3 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
ő egy aarons occsò kínai változata de jó lehet hogy petpalackbol rakták össze a hajón ami ide hozta de jol tették
3 éve
Noa Langhoz mit szólnátok?

Jelenleg a Brugge játékosa és elég szépen oktotta a PSG védőit, elől bárhol bevethető, de leginkább a bal oldalon érzi jól magát, 22 éves, 8 meccs, 3 gól, 4 assziszt a bajnokságban. Lacazette helyére nézték ki a pletykák szerint
3 éve
Jó választás lenne, bár úgy tudom volt már keresztszalag szakadása, és emiatt sérülékeny lehet, de a képességei biztos, hogy megvannak. Mondjuk sztem inkább második csatárként vagy szélen játszott meg tavaly, sztem inkább balszelre kéne, Saka mehetne jobbra, Pepe meg a padra.
3 éve
Látom szóbakerültek a fiatalok. Nekem pont valamelyik nap volt eszembe ezzel kapcsolatban, hogy miért van az, hogy Saka és ESR ilyen kevés kanadai ponton áll. Nyilván ebben benne van az, hogy nem szoktunk sokat támadi, de azért picit több kéne tőlük. Nem vagyok mostanában kibélülve egyikkel sem, bár tény, nagyon senki nem lő gólokat egyelőre. Megnézném őket normális támadó felfogású csapatban, de azt sem tartom továbbra sem teljesen kizártnak, hogy egyik sincs mondjuk Greenwood szintjén. Tudom ő inkább csatár, de akkoris...
3 éve
es mogotte Bruno Fernandes, Pogba, jatszik, mikozben kapott Ronaldo szemelyeben egy eleg tapasztalt jatekost, akitol sokat tanulhat, pont ez volt lejjebb a lenyeg a fiatalokkal kapcsolatban, hogy nem nagyon van kitol tanulni, mert fiatal a keret, az oregeket meg hagyjuk inkabb. Saka es Rowe is latvanyosabban fejlodne, ha valoban olyan tarsak vennek oket korbe, de jelenleg mindenki toluk varja el a csodat, es ez azert nagy teher rajtuk.
3 éve
Én is sokkal többet vártam a fiataloktól. Saka-t már az elején megvettem Fanatsy-ben. Igaz azért, mert már kevés volt a zseton, nem azért, mert nem találtam volna jobbat :-) Pár forduló után már le is cseréltem ESR-re, mert ő még olcsóbb, és ugyanúgy nem hoz semmit a pályán, mint Saka. És nem tudok szabadulni attól a gondolattól, hogy Saka bal hátvéd pozícióban tetszett nekem a legjobban a pályán. Bal szélsőként mintha nem tudná annyira támogatni a támadásokat.
3 éve
Neki a jobb oldalon van a legjobb helye a támadóharmadban, viszont úgy meg Pepe játszik a balon, ahol ő sem érzi túl komfortosan magát, Martinelli pedig nem kapott még lehetőséget, pedig megnéznék egy Auba-Martinelli-Saka támadó triót mögöttük az ESR-Öde-Partey/Lokonga
3 éve
Szerintem meg a fiataljaink nagyon jól teljesítenek még akkor is mikor szarul megy nekik. MU ba Greenwood nincs annyira szem előtt . Mikor jól játszik a média egekbe emeli. Mikor nem megy neki megy másnak . CR, Pogba, Fernandes mellett könnyű jól teljesíteni. Az ellenfelek rájuk készülnek és megoszlik a figyelmük.
3 éve
Ebben Roszkoval teljesen egyetértek, nem mindegy, hogy az ellenfél kire kell, hogy felkészüljön. Míg a Utd esetében a Roszko altal emlitett nagy nevekre fokuszálnak addig az Arsenal esetében a Saka - ESR párosra nagyobb hangsulyt kell fektetniük, ami sokat elmond a mi nagyobb nevű játékosainkrol... Ettől függetlenül azzal is egyet kell értenem, hogy hírül sem olyan éles az a kés mint a tavalyi berobbanos szezonban. Rengeteg a pontatlan elhaló passz tőlük is, amik legtöbb esetben ki nem kényszerített hibák.
3 éve
Nincs az kőbe vésve, hogy ezeknek a fiatal játékosoknak olyan a fejlődési görbéjük, mint a FIFA-ban... sajnos a fejlődésük nem mindig lineráis, lehetnek visszaesések. Ott van Saka, a nyarat végigtolta az Eb-n, nem volt normális felkészülési időszaka, egyszerűen lehet hogy fizikálisan még nincs azon a szinten, ahol kellene. Nem kell brutális terhet róni rájuk.

Szólj hozzá