Az Arsenal sportigazgatója, Edu szerint az idei nyár jól mutatja, milyen elképzelések uralkodnak az Ágyúsok szakmai stábján belül azt illetően, merre mozduljon el a csapat a jövőre vonatkozóan.

Mint ismert, az Arsenal mintegy 140 millió fontot költött el hat új játékos érkezésére az idei transzferablak során, és lényegében csak egy említésre méltó távozó volt a felnőtt keretből, Joe Willock, aki 25 millió fontért lett a Newcastle játékosa.

"Azt gondolom, hogy mindenkinek az összképet kell látnia." - mondta Edu az Arsenal hivatalos weboldalának.

"Hat játékost igazoltunk a felnőtt keretbe, mind a hat 23 év alatti játékos, ez pedig egy tiszta képet fest, milyen irányba is akarunk haladni. Ennek a folyamatnak az első lépése egy évvel ezelőtt kezdődött el, amikor új, hosszú távú szerződést adtunk Bukayo Sakának és Gabi Martinellinek." 

"Azóta öt játékossal hosszabbítottunk, mind az öt játékos 23 év alatti volt. Az elmúlt egy naptári évben történő két átigazolási időszakban összesen 10 új érkezőnk volt, ebből 7 szintén 23 év alatti."

"Magyarán annyit szeretnék ehhez hozzátenni, hogy nem pusztán egy átigazolási időszakra szól ez az új irány, hanem összességében ez a projektünk, és ennek a megvalósításának a közepén járunk. Szóval megvan a tervünk a soron következő átigazolási időszakokra is."

"Idén nyáron egy hatalmas ugrást tettünk a projekt megvalósítása érdekében. Nagyon örülök, hogy sikerült ezt a hat játékost leigazolnunk idén, mert ők voltak Mikel Arteta legfőbb kiszemeltjei. Az edzőnknek most sokkal inkább kiegyensúlyozott a kerete a játékosok kora és profilja alapján, vannak tapasztaltabb játékosaink, mint Auba, Lacazette, Partey vagy Xhaka, nekik most több felelősséget kell vállalniuk."

"Szóval a keret egyensúlya most sokkal jobb, de mindenkinek meg kell értenie, hogy még nem járunk a folyamatunk végén, még dolgozunk azon, hogy a klub visszajusson oda, ahová való."

Nem volt egyszerű az átigazolási időszak

Edu az interjújában azt is megemlítette, mennyire nehéz volt az átigazolási időszak. Mint már írtuk: az Arsenal egyedül Willockot tudta végleges átigazolás keretén belül eladni, több játékost, mint Runarssont, Bellerínt, Guendouzit, Mavropanost, Salibát csak kölcsönben tudták továbbadni, Williannal pedig fel kellett bontani a szerződést.

"Nagyon nehéz transzferablak volt, de nemcsak az Arsenalnak, hanem mindenkinek."

"Több esetben csak kölcsönben tudtunk csak klubot keresni a játékosainknak, két esetben, Guendouzi és Mavropanos esetében kötelező vételi záradékot írtunk a szerződésbe, hogy ha bizonyos feltételek teljesülnek, akkor véglegessé válik a jelenlegi kölcsönszerződésük. Sajnos ez nem úgy működik, hogy bekopogtatunk egy másik klubhoz, hogy van egy eladó játékosunk."

"Néha kicsit rugalmasnak kell lenni a piacon, és ha olykor nem megy elsőre a végleges eladás, akkor más opciót kell találni. Joe Willock esetében is így jártunk: először csak kölcsönbe tudtuk őt kiadni idén januárban, most viszont összejött a végleges megvétel. Ez most a realitás."

Itt az idő a munkának

Az Arsenal eddig nagyon gyengén kezdte az évet, Arteta csapata még pontot sem szerzett az évadban, sőt, gólt sem tudtak rúgni. Edu elismerte a kritikákat, és szerinte most kulcsfontosságú lesz a mihamarabbi jó szereplés.

"Ez most egy nagyon kényelmetlen helyzet, amiben vagyunk, teljesen megértem a szurkolóinktól és a médiától érkező kritikát."

"Ilyen helyzetben soha nem akarunk lenni és most keményen kell dolgoznunk, hogy ezen változtassunk. Megvannak az okok, miért vagyunk most itt és ezt le kell nyelnünk. Most össze kell állítsuk a csapatot, az új érkezőknek is meg kell adni az esélyt a bizonyításra, mert erre eddig nem volt lehetőségünk. Össze kell fogni és támogatnunk kell őket."

"Mindig azt szoktam mondani, hogy ilyen helyzetben ki vagyunk téve a támadásoknak, és könnyű most belénk rúgni. Semmi gond, ezt el kell fogadnunk. Most az a mi felelősségünk, hogy összetartsunk, dolgozzunk, és vészeljük át ezt a szituációt. Ezek a helyzetek azért is fontosak, mert ilyenkor látszik, ki kicsoda igazából. Ki akar küzdeni, ki akar megbirkózni a feladattal."

"Megvan a csapatunk, a szurkolóink, az edzőnk, és a játékosaink is, akik változtatni tudnak ezen a helyzeten. Ez most egy jó alkalom ahhoz, hogy közösen, együttes erővel kitörjünk a mostani helyzetünkből."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (81)

3 éve
Egyebkent hiaba az elején a nagy nyomas, normalis helyzetet kurvara ki se tudtunk alakitan....ez ebben a tekintetben kurva gaz.
3 éve
Törölt felhasználó
Edzőként is játékosként is felnézek rá
3 éve
Törölt felhasználó
Lehet hogy egy pár embernek fura de én tudom hogy Odegaardnak menni fog itt. A kommentekre reagálva mi a gond Vieraval. Ha valamikor ő nincs nálunk biztos hogy nem érünk el annyi sikert
3 éve
Törölt felhasználó
Sziasztok. Sikerült visszajönnöm.
3 éve
Valaki egy linket dobjon legyszi

Szólj hozzá