Mikel Arteta elégedett Takehiro Tomiyasu megszerzésével - mint ismert, a japán védő az átigazolási időszak utolsó napján érkezett az Arsenalhoz a Bologna együttesétől mintegy 16 millió angol fontért.

Az Arsenal egész nyáron szeretett volna jobb hátvédet igazolni, kimondottan Hector Bellerín távozása miatt. Ám miután a spanyol védő átigazolása is az utolsó napokban valósult meg a Real Betishez, Arteta is csak ekkor tudott akcióba lendülni a japánért.

A The Athletic beszámolója szerint az Arsenal körülbelül nyolc hete tette meg az első lépéseket Tomiyasu leigazolásához, az Ágyúsok szakmai stábja minden lépésről tájékoztatta a japán játékos és ügynökét. Az angol lap újságírója, James McNicholas szerint maga Mikel Arteta szorgalmazta a leginkább Tomiyasu szerződtetését, mivel a játékos a sokoldalúsága és kétlábassága miatt abszolút beleillik a spanyol edző játékfelfogásába. Mint ismert, Tomiyasu nemcsak jobb hátvédként bevethető be, de középső védőként is, így a japán szóba jöhet akár Ben White cseréjeként is.

Érdekesség, hogy Tomiyasu sokáig a Tottenhamhez állt közel, ám a Spursnél Japhet Tanganga előretörésével inkább egy támadó felfogású hátvéd leigazolását szorgalmazták, így esett a választásuk Emerson Royal-ra. Az Arsenal szintén megpróbálta Emerson leigazolását a Barcelonától, Artetáék Bellerínt akarták volna elcserélni a brazil hátvédre, de ezt az átigazolási konstrukciót nem fogadta el a katalán csapat.

Ugyancsak McNicholas írja a The Athletic hasábjain, hogy a nyár folyamán felmerült még Max Aarons (Norwich) és Tariq Lamptey (Brighton) nevei is az Arsenal szakmai stábjánál, de a csapatnak aggályai voltak a két játékos magassága és levegőbeni teljesítményeik terén. Kieran Trippier (Atletico Madrid) profilja a kora miatt nem illett a keresett célpontok közé, míg Tyler Adams (RB Leipzig) jobb szeretett volna a jelenlegi csapatánál maradni.

Így esett Arteta választása Tomiyasu-ra, és joggal lehet a spanyol edző elégedett, hiszen az utolsó órákban végül sikerült a japán játékost leigazolni.

"Takehiro-t már jóideje figyeltük. Egy olyan szélső bekkre volt szükségünk, aki sokoldalú, képes akár közép hátvédként is játszani, akár egy háromvédős rendszerben, Tomi pedig pont ilyen. Még csak 22 éves, de máris jelentős tapasztalattal rendelkezik a Serie A-ból és a japán válogatottból." - mondta Arteta.

Tomiyasu az átigazolása kapcsán elmondta, reméli, a csapatváltással maga mögött tudja hagyni az elmúlt időszak nehézségeit.

"Úgy vélem, hogy ez a csapatváltás új kezdetet jelent. Nagyon örülök, hogy sikerült a Premier Ligába igazolnom, ez volt ugyanis az eredeti célom is, ráadásul ezt az Arsenal színeiben tehetem, ami világszerte óriási klub."

"Az elmúlt két évben sűrűn hátráltattak izomsérülések a Serie A-ba, nem voltam jó formában, és nem tudtam 100%-on játszani, nem voltam teljesen elégedett a teljesítményemmel sem. Remélem ,hogy ez az átigazolás a jó irányba visz majd engem, nagyon várom már ezt az új kezdetet." - zárta szavait Tomiyasu.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

3 éve
A norwich ellen kivancsi leszek a felallasra. Elvileg White es Gabriel is visszaterhet, ha mar a Brentford ellen ott voltak. Bar a KP-n valszeg az Elneny-Lokonga duo lesz, mivel Xhaka eltiltott plusz covidos, Partey meg ha minden igaz meg nincs edzesben, igy nem is kene eroltetni.

Ramsdale pedig allitolag azt hireszteli, h akar O kezdhet a kanarik ellen a kapuban.
3 éve
Partey meg a három hetek 😂😂😂 Lesz belőle 2 hónap. Alig unom.
3 éve
Ha idén is ilyen sérülékeny lesz a nyáron megválnék tőle, így semmi értelme, és már csak az értéke fog csökkeni, hiszen Ő is 28 éves már.

Szólj hozzá