Az Arsenal kedd késő este hivatalos közleményben tudatta, hogy leigazolták a Bolognától Takehiro Tomiyasu-t.

Tomiyasu-t a sajtóhírek szerint egész nyáron figyelte Mikel Arteta - a spanyol edző nagy rajongója a sokoldalú japán védőnek, aki bevethető egyaránt középhátvédként és jobb hátvédként is. Bár sokáig úgy tűnt, Tomiyasu-t a Tottenham igazolja le, az Arsenal észak-londoni riválisa végül Emerson Royal leigazolása mellett döntött, így szabaddá vált út Tomiyasu-ért az Ágyúsoknak. 

A hivatalos közleményben nem esett szó a játékos pontos kivásárlási áráról, de megbízható sajtóértesülések szerint az Arsenal 16 millió fontot fizetett a Bolognának Tomiyasu-ért, és további 2 millió font bónuszra tarthat igényt az olasz csapat a japán játékos teljesítményétől függően.

Tomiyasu a japán Avispa Fukokánál kezdte pályafutását, Európába pedig a Sint-Truiden együttesénél robbant be 2018-ban. A védő a belga csapatnál 18 hónapot töltött, a szurkolók pedig őt választották a klub legjobbjának a 2018/19-es idényt követően.

Tomiyasu útja innen egyenesen Olaszországba vezetett, 2019 júliusában igazolt a Bolognához. A játékos gyorsan alapemberré vált az együttesben, az elmúlt két szezonban 63-szor lépett pályára az olasz csapatban.

EDU: "Nagyon elégedettek vagyunk, hogy leigazoltuk Takehiro-t. Jóideje figyeljük már az ő teljesítményét, és nagyon örülünk, hogy végül sikerült megállapodnunk a Bolognával. Fontos erősítés lesz ő a csapatunknak."

MIKEL ARTETA: "Takehiro egy erős védő, ráadásul nagyon tapaszalt, sokat játszott mind Olaszországban, mind a válogatottjában. Remek védekezési kvalitásokkal bír, ráadásul sokoldalú játékos, nagyfokú a technikai képzettsége és higgadtan bánik a labdával. Fontos tagja lesz a keretünknek. Nagyon várjuk már, hogy Takehiro csatlakozzon a csapatunkhoz a válogatott szünetet követően."

Tomiyasu az U16-os korosztálytól kezdve minden szinten szerepelt a japán válogatottban, részt vett például a nyári Olimpiai játékokon is. A japán felnőtt válogatott szeptember 2-án Omán ellen játszik Japánban, majd szeptember 7-én Kína ellen Katarban, Tomiyasu utána érkezhet az Arsenalhoz a szigorú beutazási szabályok betartása mellett.

A játékos a 18-as mezszámot fogja viselni az Arsenalnál.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá