Két elveszített és gólnélküli bajnoki fordulót követően a Ligakupában javíthat az Arsenal. Mivel a csapat az előző szezonban csak a nyolcadik helyen végzett a Premier Ligában, az Arsenal ezúttal már a második körben kapcsolódik be a sorozat küzdelmeibe, ellenfele a West Bromwich Albion lesz a Hawthrons stadionban.

Ami a hazaiakat illeti: a WBA ismerős ellenfél az Arsenal számára, hiszen az előző szezonban még az első osztályban szerepelt a csapat: a januári meccsen a Hawtronsban 4-0-ra nyertek Mikel Arteta fiai Lacazette duplájával, illete Tierney és Saka góljaival, az Emiratesben pedig 3-1 diadalmaskodott az Arsenal Smith Rowe, Pepe és Willian góljainak köszönhetően, igaz a májusi bajnokin már kiesettként játszott a WBA.

A kiesést követően megtörtént a szükségszerű edzőváltás a WBA-nál: Sam Allerdyce-ot Valérien Ismael váltotta a kispadon, a francia tréner a Barnsley-től érkezett. A játékoskeretben egy fontos változást mindenképpen megjegyezhetünk: távozott a csapattól az a Matheus Pereira, aki éppen az Arsenal ellen is eredményes volt a májusi bajnokin. Pereirát több élvonalbeli klubbal szóba hozták a nyáron, de a 25 éves játékos végül családi okok miatt a szadúi Al-Hilal-hoz igazolt.

Érdekes lesz látni, milyen összeállításban játszatja majd a csapatát Mikel Arteta, főleg a szombati Manchester City elleni meccs előtt. A mérkőzés előtti csapathírek túlnyomórészt pozitívak voltak: Lacazette túljutott a koronavíruson és visszatérhet, Gabriel térdproblémája helyrejött, Odegaardnak pedig megérkezett a munkavállalási engedélye és a norvég játékos is játékra jelentkezhet.

A kapuban minden valószínűség szerint debütál Aaron Ramsdale, akit az Arsenal 24 millió fontért vett meg a Sheffield Unitedtől. A védelem bal oldalán a kezdőben debütálhat Nuno Tavares is, aki az első két bajnokin csereként léphetett pályára. A középpályán szerephez juthat az eddig mellőzött Mohamed Elneny, és nincs kizárva az sem, hogy valamennyi lehetőséghez jut a fiatal Miguel Azeez.

Ami a csatárokat illeti: Aubameyang a kezdőben kaphat helyet, azt követően, hogy a Chelsea ellen csereként már pályára léphetett a koronavírus-fertőzése után. 

Várható kezdő (4-2-3-1): Ramsdale, Cedric, Chambers, Holding, Tavares, Elneny, Xhaka, Odegaard, Nelson, Aubameyang, Balogun.

A mérkőzést a DigiSport1 élőben közvetíti szerdán 20:45-től.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá