Mikel Arteta a Chelsea elleni meccs előtti sajtótájékoztatón elárulta, soha nem állt szándékában eladni Granit Xhakát, noha a svájci játékos meglehetősen közel állt ahhoz, hogy az AS Roma játékosa legyen.

A nyár korábbi szakaszában úgy hírlett, a Roma edzője, José Mourinho elsődleges kiszemeltje volt Xhaka, a középpályás pedig örömmel dolgozott volna együtt a portugál trénerrel. A személyes feltételekről már meg is állapodott a Roma és Xhaka, viszont a két klub sosem tudott dűlőre jutni. Az olasz fővárosiak 15 millió eurót ajánlottak a játékosért, amit az Arsenalnál zsigerből elutasítottak, de javított ajánlat sosem követte az elsőt.

Azóta nagyot fordult a világ: az Arsenal aktiválta a Xhaka szerződésében szereplő opciót, és új kontraktust kínált a svájcinak. A hírek szerint a játékos már alá is írta a 2024-ig tartó szerződését, ami további egy év opciót tartalmaz, már csak a hivatalos bejelentés hiányzik.

Mikel Arteta most azt is elárulta, sosem volt tervben Xhaka eladása.

"Nem akartuk, hogy elmenjen. Elmagyaráztuk neki, mennyire fontos játékosnak tartjuk őt és milyen szerepet szánunk neki a csapatunkban. Nagyon messzire jutott az előző két szezonhoz képest, amikor is voltak nehéz pillanatai a klubnál, de mindig jól reagált, elsősorban a pályán. Óriási tiszteletnek örvend a játékostársai körében." - mondta Arteta.

"Granit egy nagyon fontos személy az öltözőnek. A fiatal játékosok számára követendő példaként szolgál. Számunkra sosem volt kérdés, mennyire fontos láncszem ő a keretünben." - tette hozzá Arteta.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

2 éve
Az öltözőben... 😂

Szólj hozzá