Az Arsenal péntek reggel hivatalosan is bejelentette Martin Odegaard visszatérését a klubhoz. 

A norvég játékos az előző szezon második felét kölcsönben töltötte a londoniaknál, most viszont végleges átigazolás formájában tér vissza Mikel Arteta csapatához. A közleményből szokás szerint nem derülnek ki a transzfer részletei, de megbízható sajtóhírek szerint az Arsenal bónuszokkal együtt 40 millió eurót fizetett a Real Madridnak a 22 éves játékosért, aki 5+1 évre írt alá az Ágyúsokkal.

A játékos a 8-at mezszámot választotta. 

Az Arsenal közleményéből kiderül, hogy Odegaard számára nem lesz meg időben a munkavállalási engedély ahhoz, hogy a Chelsea elleni bajnoki rangadón ott legyen a keretben. Amint elhárulnak a bürokráciai akadályok, az Arsenal újabb közleményt ad majd ki.

Korábban írtuk: augusztus 18.:

Az elmúlt napokban érdemi áttörés született az Arsenal és a Real Madrid között Martin Odegaard végleges átigazolását illetően, amelynek értelmében a norvég játékos napokon belül visszatérhet az angol csapathoz.

Mint ahogy hiteles angol, spanyol és norvég források írják, a két klub mintegy 34 milliió eurós vételárban állapodtak meg, az átigazolás véglegesítéséhez már csak a részletek, mint például a bónuszok, kidolgozása maradtak hátra. Amint ez megtörténik, Odegaard utazhat Londonba, hogy átessen az orvosi vizsgálatokon és aláírja az ötéves szerződését az Arsenallal. 

Mikel Arteta és Edu több támadó középpályást - mint James Maddisont vagy Houssem Aouar-t - is figyelt, de úgy tűnik, sikerül megszerezniük az első számú kiszemelt Odegaard-t, aki az előző szezon második felét az Arsenalnál töltötte kölcsönben. A kölcsönszerepléssel mind az Arsenal szakmai stábja, mind a játékos elégedett volt, így lényegében nem volt kérdés, hogy ha nem sikerül Odegaard számára az áttörés a Real Madridnál, akkor az angol csapat jó eséllyel pályázik a norvég visszaigazolására.

Odegaard és a Real Madrid vezetőedzője, Carlo Ancelotti között több megbeszélést is lezajlott a nyár folyamán, amelyeken egyértelművé vált, hogy az olasz szakember nem tud annyi játéklehetőséget biztosítani a norvég számára, mint amennyit a játékos szeretne. Odegaard ezt követően jelezte a távozási kérelmét a Real Madrid felsővezetése számára, és mivel ő az egyetlen olyan játékos, akinek a játékjogát pénzé tudja tenni a spanyol csapat, nem gördítettek akadályt Odegaard távozása elé.

A játékos a héten egyedül gyakorol a Real Madrid keretétől, nehogy egy esetleges sérülés veszélybe sodorja az átigazolást. Ha minden rendben megy, az Arsenal jó eséllyel péntek délig be tudja regisztrálni Odegaard-t a keretébe, és ezzel a középpályás akár már a Chelsea elleni rangadóra is nevezhető lesz, igaz, ezen még bőven dolgozniuk kell a feleknek a közelgő órákban, napokban.

Korábban írtuk - augusztus 13.:

Forrósodik a helyzet Martin Odegaard helyzetével kapcsolatban, az gyakorlatilag eldőlt ugyanis, hogy a norvég játékos újfent távozni akar a Real Madridtól.

Mint az átigazolási hírfolyamunkban írtuk, Odegaardot egyelőre nem nevezte a Real Madrid a bajnokságba, a játékos előző, 21-es mezszámát Rodrygo kapta meg, így a norvég biztosan nem lép pályára az Alaves elleni nyitófordulóban. Természetesen ez a lista szeptember 2-ig még változhat, de Odegaard kimaradása a keretből csak egy dolgot sejtet: Carlo Ancelotti nem számol vele. Mivel ő az egyik olyan játékos, akinek a játékjogát pénzé teheti a Real Madrid, a klub nem gördít akadályt Odegaard távozása elé.

A tárgyalások megkezdődtek az Arsenal és a Real Madrid között, de minden a kezdeti szakaszban jár, ajánlatról nincs szó. A spanyol klub körülbelül 40-50 millió eurót kér Odegaardért. Chris Wheatley, a football.london újságírója szerint az Arsenalnak jelenleg - játékosealdások nélkül - 45 millió font áll rendelkezésre erősítésre.

Fontos kérdés lesz egy esetleges visszavásárlási záradék beépítése a megállapodásba, a Real Madrid részéről logikus lenne egy ilyen klauzúra megléte, amit az Arsenal természetesen ki akar hagyni. A legfrissebb hírek szerint jelenleg valószínűtlen, hogy lesz visszavásárlási opció a szerződésben. 

Amennyiben a Real Madrid és az Arsenal meg tud állapodni, a játékost vélhetően nem lesz gond meggyőzni a visszatérésről. Odegaard ugyanis az előző szezon második felét Mikel Arteta csapatánál töltötte, és mind a csapat, mind a játékos elégedett volt a közös munkával. 

A közelgő órákban, napokban biztosan még többet megtudunk majd Odegaard esetleges visszatéréséről.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá