Reméljük, szerencsét hoz péntek 13. - ekkor kezdődik ugyanis a Premier League 2021/22 idénye, ráadásul rögtön az Arsenal meccsével - az Ágyúsok a frissen feljutó Brentford ellen játszik a nyitófordulóban.

A Brentford tavaly a rájátszást érő harmadik helyen végzett a másodosztályban, a play-off kétmeccses "elődöntőjében" a Bournemouth-t verték 3-2-es összesítésben, a végső párharcot pedig a Swansea-val vívták, amelyet 2-0-ra nyertek meg.

A magas színvonalú, támadófocit játszó Brentford nyári felkészülési időszaka is remek formát sejtet, az Arsenal semmiképpen sem számíthat egyszerű menetre a Brentford Community Stadium-ban: a Wimbledon és a Boreham Wood elleni meccseket nyerte Thomas Frank csapata, majd jött egy gólgazdag, 2-2-es döntetlen a Manchester United ellen, és egy szoros meccs a West Ham ellen, ami a Kalapácsosak sikerét hozta. A Brentford ráadásul a Valencia ellen megnyerte az utolsó felkészülési meccsét 2-1-re.

Az ellenfél keretéből érdemes lesz figyelni Ivan Toney-ra, a 25 éves csatár az előző szezonban összesen 31 találatig jutott. Kiemelkedő tehetség még a kapusuk, David Raya. Érdekesség, hogy mind Toney-t, mind Raya-t összefüggésbe hozták már korábban az Arsenallal: Raya tavaly nyáron Emi Martínezt válthatta volna az Ágyúsoknál, míg Toney-ról januárban lehetett olvasni, hogy bizonyos fokú érdeklődést mutata iránta Mikel Arteta.

A Brentfordhoz képest az Arsenal vérszegényebb eredménnyel rukkolt elő az előszezonban: a skóciai edzőtáborban zajlott az első két felkészülési meccs: az elsőt a Hibernian ellen játszotta Arteta csapata, és kapott ki 2-1-re, ezt követően jött egy 2-2-es döntetlen a Rangers otthonában. A covid miatt meghiúsult amerikai edzőtáborozás helyett jött két zártkapus meccs, a Millwall és a Watford cserecsapatai ellen, mindkettőt 4-1-re hozták Aubameyangék. A felkészülési időszak utolsó két találkozóit a Mind Games nevű jótékonysági sorozat keretein belül rendezték, ahol az Arsenal mindkétszer kikapott előbb a Chelsea (2-1), majd a Tottenham (1-0) ellen, tehát remeklő formáról nem lehet beszélni az Ágyúsok esetében.

Az Arsenal kerete ráadásul igencsak félkész állapotban van, miután az előzetes tervekkel ellentétben nem sikerült végrehajtani az összes igazolást a szezon kezdetéig. Ennek ellenére az Arsenal eddigi három érkezői közül kettőnek jó esélye van a Brentford elleni kezdőbe kerülésre: Albert Sambi Lokonga Granit Xhaka párja lehet a mélységi középpályán, míg Ben White Pablo Marí mellett kezdhet a védelem tengelyében.

Komoly hiányzó lesz a középpályáról Thomas Partey, aki a Chelsea elleni felkészülési meccsen szenvedett bokaszalag-sérülést. A ghánai játékosnak 3-4 hetet kell kihagynia, mire visszatérhet az edzésekre, így Partey nemcsak a Brentford, de a Chelsea és a Manchester City elleni meccseket is ki kényszerül hagyni.

Az Arsenal várhatóan 4-2-3-1-es hadrendben lép pályára, a feltételezett kezdő: Leno, Tierney, Marí, White, Cedric, Xhaka, Sambi, Aubameyang, Smith Rowe, Pepe, Lacazette.

Az idei szezontól a bajnokságban az edzők kilenc cserét nevezhetnek a kispadra, de továbbra is csak háromszor cserélhetnek mérkőzés közben.

A Brentford-Arsenal augusztus 13-án, pénteken 21:00-kor kezdődik, a találkozót élőben a Spíler1 közvetíti.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá