Nem sikerült megállapodniuk a kluboknak szerda délután, így meghiúsulhat Aaron Ramsdale átigazolása az Arsenalhoz, írták szerda késő este angol lapok.

Az Arsenalnak ezen a nyáron már két elutasított ajánlata is volt a 23 éves kapusért, ám a tárgyalások összességében pozitív irányban haladtak. Az Ágyúsok és a Sheffield United vezetősége szerdán ült le a tárgyalóasztalhoz megvitatni Ramsdale átigazolását, de továbbra sem sikerült megállapodni a kapus átigazolási értékéről.

A The Athletic szerint a Sheffield United szaúdi tulajdonosainak kiindulópontja minimum 35 millió font volt Ramsdale-ért, az Arsenal ennek kb. a felét lett volna hajlandó áldozni a játékosért. Chris Wheatley, a football.london újságírója tegnapi értesülése szerint az Arsenal 24 millió fontot fizetett volna garantáltan a Sheffieldnek, és további 6 milliót bónusz formájában - ezt viszont a sheffield-i csapat elutasította.

A The Sun újságírója, Tom Barclay szerint az Arsenal már értesítette Ramsdale-t, hogy nem kívánják tovább folytatni a tárgyalásokat a Sheffield Unitedtől, és más célpontok után néznek. A játékos érthető módon csalódottan vette tudomásul az Ágyúsok döntését.

A következő kiszemelt a sorban Sam Johnstone lehet, akit mintegy 12 millió fontért le lehet igazolni a West Bromwichtől. Az Arsenal érdeklődését a 29 éves kapusért korábban David Ornstein is megerősítette. 

KORÁBBAN ÍRTUK:

Előrehaladott tárgyalásokat folytat az Arsenal a Sheffield United csapatával Aaron Ramsdale átigazolása ügyében, írják egybehangzó, hiteles angol források.

A hírek szerint az Arsenalnak már két elutasított ajánlata is volt a 23 éves angol kapusért a nyár folyamán. Harmadik ajánlatról még nem beszélhetünk, de a két klub között továbbra is mennek az egyeztetések.

Chris Wheatley, a football.london újságírója azt is tudni véli, hogy az Arsenal 30 millió font összértékű ajánlatot tenne Ramsdale-ért, ebből a Sheffield United 24 millió fontot kapna garantáltan, további 6 milliót pedig bónuszok formájában. A Sky Sports szerda esti híréből azonban kiderül: teljes megegyezés még nincs a csapatok között, mert továbbra sincs egyetértés a játékos értékét illetően.

Korábban arról lehetett olvasni, hogy a Sheffield United legalább 30 milliót vár garantáltan a játékosáért, ami bónuszokkal együtt elérheti a 40 milliót is - ennyit az Arsenal vélhetően nem szándékozik adni Ramsdale-ért.

A korábbi angol utánpótlás válogatott kapus Ramsdale a Sheffield United saját neveltje, de a kevés játéklehetőség miatt 2017-ben eladták őt a Bournemouthnak. A Chesterfieldnél és az AFC Wimbledonnál eltöltött idényei után Ramsdale a 2019/20-as idényben robbant be Eddie Howe csapatában, de a jó teljesítményeinek köszönhetően hiába őt választották meg a szurkolók az év legjobbjának, nem sikerült elkerülniük a kiesést.

Ramsdale azonban maradt a Premier Ligában, 2020 nyarán mintegy 18.5 millió font ellenében visszaigazolt az akkor frissen feljutó Sheffield Unitedhez. Érdekesség, hogy a 2020/21-es szezont követően ismét Ramsdale lett csapatának legjobbja a szurkolók szerint, de újfent nem sikerült a bennmaradás az első osztályban, hiszen a sheffield-i csapat teljesen utolsóként zárt.

Felmerültek olyan szóbeszédek elsősorban a Twitteren, hogy Ramsdale-t az Arsenal kapusedzője, Inaki Cana ajánlására igazolná le Arteta, de a football.london szerint nem ez a helyzet. Mint ismert, Emi Martínez tavaly nyári távozását követően Cana szorgalmazta Alex Runarsson leigazolását a Dijontól, ám az izlandi kapus tudása messze elmarad az elvárt szintről. Ramsdale leigazolását azonban azok a játékoselemzők ajánlották Arteta figyelmébe, akik Lokonga vagy Ben White felderítésén is dolgoztak.

Nem utolsó szempont az sem, hogy Ramsdale hazai nevelésű játékosnak számít a keretnevezéskor, emiatt is tűnhet túlfizetésnek a leigazolásra. 

Bár a tárgyalások folynak, egyelőre Ramsdale nem áll közel ahhoz, hogy az Arsenal játékosa legyen. Alternatívaként a West Brom kapusa, Sam Johnstone jöhet számításba.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá