Megtette az Arsenal az első ajánlatát a Leicesternek James Maddisonért, írja exklúzív cikkében Chris Wheatley, a football.london megbízható újságírója.

Mikel Arteta hónapok óta aktívan figyeli a 24 éves angol játékos helyzetét, mivel egy támadó középpályást mindenképpen szeretne leigazolni az átigazolási piac augusztus végi lezárulta előtt. Maddison mellett a Real Madrid játékosa, Martin Odegaard a másik kiemelt célpont, ám mivel a norvég középpályás sorsa erősen képlékeny, az Arsenal inkább a Leicester játékosára fókuszál.

Wheatley szerint az Arsenal, és egy másik - meg nem nevezett - londoni klub nyújtott be hivatalos ajánlatot Maddisonrért, ugyanabban a konstrukcióban: a két csapat a pénzösszeg mellett az egyik játékosuk játékjogát is beletette az ajánlatba.

A cikkben nem szerepel, melyik játékos lehet érintett az ügyletben az Arsenal részéről, ahol Joe Willock, Reiss Nelson és Ainsley Maitland-Niles vannak átadólistán. Ezen játékosok közül Maitland-Nilesért idén januárban érdeklődött Brendon Rodgers csapata, kérdés, hogyan látja most a keretét az észak-ír menedzser. A Leicester önmagában legalább 60 millió fontra taksálja Maddison értékét, és az átigazolási összegből bizonyos részesedést fizetniük kell a játékos előző klubjának, a Norwich-nak is.

Wheatley ugyancsak nem tesz utalást, hogy melyik lehet a másik londoni csapat, amelyik ajánlatot tett Maddisonért. Ebből a szempontból csak egy júniusi cikkre lehet hagyatkozni: ekkor ugyancsak Wheatley állította, hogy a Chelsea-nél is figyelik Maddison helyzetét, de a Kékek csak akkor tennének ajánlatot az angolért, ha megválnak Hakim Ziyech-től.

A cikk írója megjegyzi, hogy Maddison szívesen igazolna az Arsenalhoz, de a tárgyalások a Leicesterrel bonyolultak és egy sakkjátszmához hasonlóan lassúak, gyors megoldás a jelek szerint nem várható.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá