Az Arsenal pénteken hivatalosan is bejelentette Ben White érkezését a Brightontól.

Bár az átigazolási összeget szokás szerint most sem hozták nyilvánosságra a csapatok, megbízható értesülések szerint az Arsenal bónuszok nélkül 50 millió fontot fizetett az angol védőért, ezzel ő vált az Ágyúsok negyedik legdrágább átigazolásává Pepe, Aubameyang és Lacazette mögött.

David Luiz távozásával Arteta kívánsága egy jobblábas középhátvéd leigazolása volt, aki képes a védelemből is megindítani a támadásokat. White a Southampton és a Brighton neveltje, korábban a Newportnál, a Peterborough-nál és a Marcelo Bielsa által irányított Leeds játékosa volt kölcsönben. A játékos az igazi áttörést az előző szezonban érte el, ekkor vált kirobbanthatatlan alapemberré Graham Potter csapatában, ahol nem csak a védelem tengelyében, de alkalmanként jobb hátvédként és védekező középpályásként is játszott.

Jó teljesítményére Gareth Southgate szövetségi kapitány is felfigyelt, és nevezte őt az angol válogatott bő keretébe az idei Európa-bajnokságra. Bár a szűkített keretből először kimaradt, Trent Alexander-Arnold sérülése utat nyitott neki, hogy ott legyen a kontinenstornán, igaz, egyetlen meccsen sem lépett végül pályára.

MIKEL ARTETA: "Ben az egyik kiemelt célpontunk volt már jóideje, szóval nagyszerű, hogy sikerült megszereznünk őt. Két remek klubnál, a Leedsnél és a Brightonnál nevelkedett, ahol kiemelkedő edzők keze alatt játszhatott. Mindkét csapatnál bizonyította, mennyire tehetséges játékos: nem csak egy intelligens védő, de egy olyan bekk, aki a labdával is ügyes, szóval teljes mértékben be fog illeszkedni a stílusunkba. Nagyon fiatal játékos, hosszú évekre tervezünk vele."

EDU: "Ben személyében fontos játékosra tettünk szert. Nagyon fiatal, angol játékosról van szó, aki előtt óriási jövő áll. Nem csak védekezésben jó, de nagyszerűen passzol a labdával. Nagyon örülünk, hogy Ben bennünket választott."

BEN WHITE: "Kicsit hosszú ideig tartott az átigazolás véglegesítése, de nagyon örülök, hogy minden rendben lezajlott és végre itt lehet. Az Eb alatt vált igazán konkrét az Arsenal érdeklődése, és most hihetetlen, hogy a klub játékosa lehetek. Nem kellett győzködni, hogy jöjjek, az Arsenal hívószava magáért beszél. Párszor beszéltem a menedzserrel telefonon, jó érzés fogott el, hogy miként akarja a csapatot játszatni, azt gondolom, hogy hozzá tudok tenni a klub eredményességéhez."

"A posztomat illetően alapvetően középhátvéd vagyok, de kellett már játszanom más helyeken is. Az egyik legnagyobb erényem, hogy akkor is higgadt tudok maradni, amikor nem megy úgy a játék a pályán."

A játékos a 4-es mezszámot fogja viselni.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá