Az előzetesekkel ellentétben megnyílhat az út Martin Odegaard távozására, a norvég játékos akár a következő szezont is az Arsenalnál töltheti, írják kedden egybehangzóan angol és spanyol források.

Mint már a nyári hírfolyamunkban írtuk, Mikel Arteta elsődleges terve egy olyan irányító középpályás leigazolása, aki nem csak Emile Smith Rowe helyén, hanem az angol játékossal együtt is képes hatékonyan játszani a pályán. Ezt Odegaard pedig jól bizonyította az előző szezon második felében, amikor kölcsönben volt az Arsenal csapatának tagja.

Odegaard viszont a szezon végén visszatért a Real Madridhoz, és sokáig úgy tűnt, maradni is fog a következő idényre a Királyiakkal, hiszen jól sikerült a kezdeti megbeszélése az új vezetőedzővel, Carlo Ancelottival. Bár jelenleg nem sok konkrétumot írhatunk az Arsenal jelenlegi érdeklődése kapcsán, spanyol és angol források egyaránt úgy vélik, a napokban változhatott valami Odegaard és Ancelotti kapcsolatában, a norvég játékos körében "furcsa érzés" uralkodik, miszerint a Real Madrid megválhat tőle az átigazolási időszak végéig.

A spanyol sport.es internetes portál szerint Odegaard a Rangers elleni felkészülési meccsen nem játszott jól, a teljesítménye nem tetszett Ancelottinak. Összességében egy barátságos meccsből badarság lenne kiindulni, de a norvég játékosnak kezdhet betelni a pohár a jelenlegi csapatát illetően, hogy hat évvel az odaigazolását követően még mindig kételkednek abban, hogy megüti-e a kívánt szintet.

Odegaard számára az Arsenal nem jelentene ismeretlent, a norvég többször is elismerően nyilatkozott az angol klubról, Artetáról és terveiről és a csapattársairól. Egyetlen kérése talán az lehet, hogy stabilizálódjon a karrierje, így ezúttal ő kérvényezheti a végleges átigazolását. Mivel csak két éve van hátra a jelenlegi Real Madridos szerződéséből, egy kicsit alacsonyabb áron is mozdítható lenne, mint az a James Maddison, akiért szintén érdeklődik Arteta.

Azt már korábban írtuk, hogy Maddison nagyon előkelő helyen van Arteta listáján, és úgy hírlik, a játékos is szívesen jönne az Arsenalhoz. Az egyetlen problémát a Leicester jelenti, a Rókák ugyanis nem fogják aprópénzért eladni a 24 éves angol tehetségüket. Az Ágyúsok hivatalosan még nem tárgyaltak Maddisonért, de közvetítőkön már jelezték az érdeklődésüket a Leicesternek.

Gyors döntés sem Maddison, sem Odegaard ügyében nem várható, de az Arsenal kész kivárni egészen a nyári átigazolási időszak végéig, hogy a legjobb döntést hozzák az irányítói poszt megerősítése szempontjából.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá