Az Arsenal csütörtökön bejelentette, hogy Emile Smith Rowe új, hosszú távú szerződést írt alá a csapattal.

A játékos a hírek szerint 2026 nyaráig hosszabbított és övé lesz az ikonikus 10-es mezszám is, amit legutóbb Mesut Özil viselt. A fizetése heti 80 ezer font lesz.

Smith Rowe az Arsenal Hale End akadémiájának neveltje, kilenc éves kora óta az Ágyúsok játékosa. Az utánpótlás kategóriák után 2019-ben fél szezont eltöltött Németországban a Leipzig-nél, majd ezt követte egy teljes idény a Huddersfield Townnál.

A nagy áttörésre az előző szezon közepéig kellett várni, Mikel Arteta a Boxing Day-en nevezte őt a kezdőbe a Chelsea elleni rangadón, amelyet meg is nyert a csapat. Azt követően Smith Rowe alapember lett a felnőtt keretben, minden sorozatot egybevéve 33-szor lépett pályára.

EDU: "Emile hosszabbítása egy újabb lépést jelent nekünk előre, mindannyian nagyon örülünk, hogy marad a csapatban. Nagyszerű látni, hogy egy újabb saját nevelésű játékosunk tört utat magának a felnőtt keretbe, és vált ott kulcsemberré. Emile egy olyan játékos, akire lehet építeni a jövőt, ezért is adtuk neki a 10-es mezszámot. Mindannyian bízunk benne, pontosan tudjuk, milyen potenciál rejlik benne, hogy egy zseniális labdarúgója legyen a klubnak."

MIKEL ARTETA: "Ahogy már az előző szezonban láttuk, Emile egy intelligens játékos, kimagasló képességekkel. Élesszemű és remek látással megáldott játékosról van szó, emiatt már most alapembernek számít a keretben. Kiemelném még a szorgalmát és a tanulni vágyását is. Megint csak köszönetet kell mondjunk az akadémiánk munkatársainak, akik segítették Emile tanulását és fejlődését a korosztályos csapatokban."

"Az akadémia mellett az összes játékosának szeretnék köszönetet mondani, hogy ilyen fontos szerepet játszottak Emile beilleszkedésében a felnőtt keretbe, hogy önbizalmat tudott szerezni, amit remek teljesítményekkel hálált meg a pályán. Tudom, hogy a szurkolóink is elégedettek Emile hosszabbításával. Nagyon várjuk már, hogy továbbfejleszthessük őt, és hogy még ennél is fontosabb játékossá váljon annak az erős csapatnak, amelyet építünk."

EMILE SMITH ROWE: "Őrült egy utazás volt ez eddig, gyerekkorom óta a csapat tagja vagyok. Könnyű volt meghoznom a döntést. Mindig is maradni akartam. Az elmúlt években voltak jó és rossz élményeim is, utóbbiak közé a sérüléseimet említeném, de a szándékom mindig is az volt, hogy maradjak. Nagyon vártam már erre a pillanatra, hogy végre aláírhassam a szerződést, és most nagyon boldog vagyok."

"Sokat beszéltünk Mikel Artetával, miben kell még fejlődnöm. az egyik, hogy több gólt kell rúgnom, ez elvárás az én posztomon. Szeretnék tehát több gólt szerezni és előkészíteni, ez a csapatnak is segít majd a pályán. Ezen fogok dolgozni az edzéseken."

"Tudom, hogy a 10-es mez milyen jelentőséggel bír, és hogy mit várnak el tőlem a pályán ezen a poszton. Szavakban nem tudom kifejezni a boldogságomat az új mezszám kapcsán. Gyerekkoromban Dennis Bergkampot csodáltam, később együtt edzhettem Mesut Özillel. Tudom, milyen kemény munkával fog járni, hogy én is eljussak az ő szintjükre, de legenda akarok lenni az Arsenalnál. Alig várom, hogy kifuthassak az Emirates gyepére ebben a mezben."

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá