Az Arsenal hétfő délután hivatalosan is bejelentette Albert Sambi Lokonga érkezését az Anderlechttől.

Bár a szerződés részleteit szokás szerint nem hozták nyilvánosságra, megbízható sajtóértesülések szerint az Arsenal 17,5 millió eurót plusz 4,5 millió euró teljesítményarányos bónuszt fizet a belga csapatnak a játékosért, és az Anderlecht részesedés kap a középpályás későbbi eladásából is.

Lokonga 2014-ben csatlakozott az Anderlecht akadémiájához, első profi szerződését pedig 2017 novemberében írta alá. Rá egy hónappal később bemutatkozhatott a felnőtt keretben is, az azóta eltelt két szezonban pedig alapemberré vált a belga együttesben, összesen 78-szor lépett pályára.

Jó teljesítményére Roberto Martínez, a belga válogatott szövetségi kapitánya is felfigyelt, így Lokonga 2021 márciusában meghívót kapott a felnőtt csapatba, de a Görögország elleni meccsen nem cserélték be végül a padról.

EDU: "Nagyon örülünk, hogy Albert aláírt hozzánk, nagyon sok klub érdeklődött iránta, nekünk pedig kiemelt célpontunk volt. Egy ideje már figyeljük az ő teljesítményét, egy erős középpályással gyarapodik a keretünk. Nagyon várjuk, hogy Albert nálunk folytassa a fejlődését."

ARTETA: "Albert egy nagyon intelligens játékos, aki a fiatal kora ellenére is nagyon érett játékot mutatott be az eddigi éveiben. Kétségtelen, hogy remekül fejlesztette őt Vincent Kompany és a csapata az Anderlechtnél. Ismerem Vincentet, ő is nagyra tartja Albertet, és hogy milyen pozitív hatással volt az Anderlecht csapatára. Biztosak vagyunk abban, hogy készen áll a következő lépésre, és nagyon örülünk hogy egy ilyen minőségi játékossal bővül a keretünk, mint amilyen Albert."

LOKONGA: "Amikor meghallottam az Anderlecht elnökétől, hogy az Arsenal érdeklődik értem, egy másodpercet sem gondolkodtam, és máris jönni akartam. Ez persze egy óriási lépés, majdnem 10 évet töltöttem az Anderlechtnél, és ez lesz az első alkalom, hogy egy másik országban játszhatok majd. Szóval óriási lépés ez a karrieremben, de magabiztos vagyok. Ebben a világban annak is kell lenned, alig várom, hogy pályára léphessek a Premier Ligában. Sokoldalú játékos vagyok, tudok hatost vagy box-to-box középpályást is játszani, a szakemberek szerint talán inkább az előbbi áll hozzám közelebb."

Lokonga az Arsenal második szerzeménye idén nyáron Nuno Tavares után, és a 23-as mezszámot fogja viselni. Várhatóan ő is a keret része lesz a csapat második, floridai edzőtáborának.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá