Megállapodott egymással az Arsenal és a Brighton Ben White átigazolásáról, így minden adott, hogy a 23 éves védő a londoniakhoz igazoljon, jelentik a leghitelesebb angol források, így David Ornstein.

A két klub már egy hónapja tárgyal a játékos kivásárlási áráról, az Arsenalnak két elutasított ajánlata is volt White-ért. A harmadikkal végül sikerrel jártak Artetáék: az Ágyúsok garantáltan 50 millió fontot fizetnek az angol válogatott védőért.

Ez egy fontos lépés volt az átigazolás véglegesítéséhez, mivel úgy hírlik, White korábban már mindenben megállapodott az Arsenallal, így már csak az orvosi vizsgálatok, és a hivatalos papírok aláírása van már csak hátra. A Sky Sports szerint White július 26-án tér vissza a nyári szünetéről, és utána érkezik az Arsenal edzőközpontjába, hogy pontot tegyen egy hosszú átigazolás huzavona végére. A hivatalos bejelentés is ennek függvényében alakul. 

David Luiz távozásával Arteta kívánsága egy jobblábas középhátvéd leigazolása volt, aki képes a védelemből is megindítani a támadásokat. White a Southampton és a Brighton neveltje, korábban a Newportnál, a Peterborough-nál és a Marcelo Bielsa által irányított Leeds játékosa volt kölcsönben. A játékos az igazi áttörést az előző szezonban érte el, ekkor vált kirobbanthatatlan alapemberré Graham Potter csapatában, ahol nem csak a védelem tengelyében, de alkalmanként jobb hátvédként és védekező középpályásként is játszott.

Jó teljesítményére Gareth Southgate szövetségi kapitány is felfigyelt, és nevezte őt az angol válogatott bő keretébe az idei Európa-bajnokságra. Bár a szűkített keretből először kimaradt, Trent Alexander-Arnold sérülése utat nyitott neki, hogy ott legyen a kontinenstornán, igaz, egyetlen meccsen sem lépett végül pályára.

Az Arsenal így egy hazai nevelésű, fiatal és sokoldalú válogatott játékosra tesz szert. Az átigazolása díja révén pedig Pepe, Aubameyang és Lacazette után ő lesz az Arsenal történetek negyedik legdrágább játékosa.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá