Granit Xhaka távozását követően Hector Bellerín lehet a következő játékos, aki elhagyja az Arsenal keretét.

A sajtóhírek szerint Bellerín már jelezte a klub vezetőségének, hogy nyolc év után szeretne távozni, és úgy tűnik, Mikel Arteta tiszteletben tartja a spanyol játékos kérését. Bellerínt informálisan több spanyol és olasz klub is megkereste ajánlatokkal, és bár hivatalosan még egyikőjükkel sem állapodott meg, a legfrissebb olasz értesülések szerint az Inter tűnik jelenleg befutónak.

A tavalyi olasz bajnokcsapat elvileg már fel is vette a kapcsolatot az Arsenal vezetőségével Bellerínért. A gondot most az átigazolás technikai részletei jelentik. Az Arsenalnál az volt a belső politika a nyár előtt, hogy minden elvágyódó játékosukért csak végleges átigazolásra vonatkozó ajánlatot fogadnak el, ám a gazdasági nehézségekkel küzdő klubok miatt ezt a döntésüket már felülbírálták Eduék.

Az Arsenal Bellerínért 20 millió eurót akar kapni, ennyit most egyik érdeklődő klub sem tud kiadni. Az Arsenal már abba is belemenne, hogy Mavropanoshoz és Guendouzihoz hasonlóan kölcsönbe adják Bellerín játékjogát a következő szezonra, kötelező vételi záradékkal az idény végén. Az Inter viszont csak opciót szeretne. A két klub között folytatódnak a tárgyalások.

Bellerínt korábban a Real Betis, a Villarreal és az Atletico Madrid is vitte volna, de ezügyben minden pletyka elcsendesedett.

Ki lehet Bellerín utódja?

Az Arsenalnál jelenlegi keretéből Calum Chambers és Cedric Sorares a két megoldás a jobb hátvéd posztra, illetve Ainsley Maitland-Niles, bár az angol játékos jövője távolról sem biztos a csapatnál. Végső soron a csere-bal bekk, Nuno Tavares is képes a jobb szélen játszani.

David Ornstein azonban úgy értesült, hogy Bellerín távozásával az Arsenal jobb hátvédet is igazolni fog. Az eddigi nevek alapján a Sassuolo játékosa, a török Mert Müldür elérhető célpont 10 millió euróért. Alternatíva lehet a Lille játékosa, Zeki Celic is, aki a francia klubok nehéz anyagi helyzete miatt lehet mozdítható. A harmadik név Kieren Trippier, aki két Spanyolországban eltöltött év után visszaigazolna Angliába az Atletico Madridtól, igaz, érte a Manchester United is nagy erőkkel érdeklődik.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá