Az Arsenal szombaton hivatalosan is megerősítette Nuno Tavares érkezését a Benficától.

Bár az átigazolási összeget nem hozták nyilvánosságra, megbízható sajtóértesülések szerint az Arsenal 8 millió eurót fizet a játékosért, további két millióra pedig teljesítményarányos bónuszként tarthat igényt a Benfica. A játékos 2026 nyaráig írt alá és a 20-as mezszámot fogja viselni. 

A portugál U21-es válogatott Tavares az előző szezonban fontos játékosnak számított a klubjánál, összesen 25-ször lépett pályára, és mindkét Arsenal elleni Európa Liga-meccsen a bő keretbe került, a visszavágón csereként pár perc jutott neki a pályán is.

EDU: "Nuno egy tehetséges, fiatal játékos, akit Európa-szerte számos klub le akart igazolni. A személyében egy erős alternatíva lesz a bal bekk poszton. Nagyon várjuk, hogy nálunk továbbfolytassa a fejlődését, és hogy egy fontos szereplőjévé váljon a felnőtt keretnek."

MIKEL ARTETA: "Köszöntjük Nuno-t a klubunknál. Egy ígéretes fiatal játékost vettünk, aki remekül fejlődött a Benficánál az elmúlt idényekben, ez azt is mutatja, hogy bekerült a portugál U21-es keretbe. Nuno érkezésével mélyült a keretünk, nőttek az opcióink a védelemben, kimondottan a bal szélen mutatott energikussága miatt. Nagyon várjuk, hogy Nuno bemutatkozzon a csapatunkban a szurkolóink előtt."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá