Kedden délután a Marseille hivatalosan is bejelentette, hogy Matteo Guendouzi hozzájuk csatlakozik az Arsenaltól.

Mint a Marseille közleményéből kiderül, a megállapodás értelmében  a 22 éves középpályás csak kölcsönben lesz a franciák játékosa, ezért az ügyletért 1 millió eurót fizetnek a Marseille. A francia klub állítása szerint csak opciós joguk lesz Guendouzi végleges leigazolása a 2021-22-es szezon végén.

Guendouziért rengeteg európai klub sorban állt, köztük a Benfica is, felmerült például az a lehetőség, hogy az Arsenal elcseréli őt arra a Nuno Tavaresre, aki hamarosan Ágyús lesz. Guendouzi azonban csak a Marseille-hez volt hajlandó menni, így az Arsenalnak is lentebb kellett adnia az igényeiből, hogy 17 millió eurót kapjanak a játékosukért.

Guendouzi 2018 nyarán érkezett az Arsenalhoz a Lorienttől mintegy 7 millió euróért, s bár jól kezdett az akkor még Unai Emery-által vezette csapatban, Mikel Artetánál már kikerült a keretből. Úgy hírlik, a játékosnak magatartási problémája volt, több alkalommal is összeszólalkozott csapattársaival, illetve a szakmai stábbal. Emiatt már az előző szezont sem az Arsenalnál töltötte, akkor a Hertha Berlinhez került kölcsönben.

Érdekesség, hogy nem Guendouzi az egyetlen arsenalos, aki a Marseille-nél játszik majd a következő idényben. A két klub tárgyalásban áll William Salibáért is, mivel a védő nem szerepel Arteta tervei között a következő szezonra. Saliba esetében még nincs megállapodás, de a francia játékos is a Marseille ajánlatát részesíti előnyben az összes érdeklődő klub közül. 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá