Küszöbön áll Kieren Tierney szerződéshosszabbítása az Arsenallal. A felek gyakorlatilag mindenben megállapodtak az új, ötéves kontraktusról, Tierney így 100 ezer fontos heti fizetést fog kapni a londoni csapattól.

A jó hírt először Chris Wheatley, a football.london újságírója hozta le péntek délelőtt, de az erről szóló cikk és twitter-üzenet váratlanul eltűnt. A nap folyamán, este azonban az összes mértékadó forrás: David Ornstein vagy a Telegraph is megerősítette az értesüléseket: Tierney és az Arsenal effektíve megállapodtak a folytatásról, a szerződések aláírására a skót Eb-szerepvállalás után kerül sor.

A 24 éves Tierney 2019-ben lett az Arsenal játékosa, a londoni klub mintegy 23 millió fontot fizetett érte a Celtic-nek. A kezdeti beilleszkedési nehézségeket követően, melyek leküzdésében Hector Bellerín sokat segített, Tierney kulcsemberré vált Mikel Arteta együttesében, a játékos remek kapcsolatot ápol az Arsenal vezetőedzőjével.

Tierney új, ötéves szerződése is azt sugallja, mennyire értékelik őt a játékostársai és a szakmai stáb, sokan a jövő arsenalos kapitányát látják benne.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

1 hónapja
szerintem white jobbos lesz az első szezonjaban. valahogy ìgy àllunk fel kapus-white(chambers),saliba(holding),gabriel(mari) tierney(?doig?) ebből mari ès chambers kidôl ès màris van 3 kh 2 posztra igaz csak 40 meccsünk van arra elèg. Ha megvan a top6 kövi szezonra mehet beljebb ès jöhet egy klasszis jhv. Gabriel saliba lehet poszt rivàlisok lesznek hosszutàvon.

Szólj hozzá