Hiteles angol források szerint a Brighton elutasította az Arsenal nyitóajánlatát a játékosukért, Ben White-ért.

A tavalyi szezonban berobbant 23 éves védőért 40 millió fontot ajánlott Mikel Arteta csapata, ám még ez sem volt elég ahhoz, hogy a Brighton beadja a derekát és elfogadja az ajánlatot.

White az egyik kulcsfontosságú kiszemelt Arteta számára, így a csapatok továbbra is tárgyalásban állnak, és a napokban várhatóan az Arsenal újra megkísérli majd a sokoldalú védő leigazolását egy javított ajánlattal. A sajtóhírek szerint az Arsenal eleve úgy is készült, hogy a Brighton elutasítja majd az ajánlatukat.

Vélhetően egy 50 millió font körüli összeg már meggyőző lehet Graham Potter csapatának is, és nem fognak akadályt gördíteni a jelenlegi az Európa-bajnokságon szereplő White útjába.

Andy Naylor, a The Athletic újságírója csütörtökön arról számolt be, hogy több mint 50 millió fontra lesz szükség ahhoz, hogy bárki is elvigye Ben White-ot a Brightontól - Naylor egyébként a Sirályokkal kapcsolatos híreket szállítja a portálnak.

Naylor szerint több csapat is - állítólag a Liverpool, a Tottenham és a Manchester United - érdeklődik White iránt, ők egyelőre még jelentkeztek semmi konkrétummal a Brightonnál, de bármikor akcióba léphetnek.

Charles Watts, a goal.com megbízható újságírója szerint az Arsenalnál mindezzel együtt optimisták, hogy sikerrel járnak a White-ért folytatott harcban. Mint Watts írja, a londoniak sportigazgatója, Edu már tárgyalt White ügynökeivel a klub colney-i edzőközpontjában, és kifejtette szándékukat, hogy a játékos Arteta egyik legfőbb kiszemeltje a nyári átigazolási időszakban.

Úgy hírlik, White-nak sem lenne ellenére az Arsenalhoz való váltás, viszont gyors konklúzióra nem kell számítani, mivel a játékos jelenleg az angol válogatottal szerepel az Európa-bajnokságon. A londoni csapat továbbra is tárgyalásban áll a Brightonnal, Eduék kedvét nem szegte az első, elutasított ajánlat.

Az Arsenalnál vélhetően úgy gondolkodnak, hogy legalább a klubok közti megállapodás legyen meg az angol Eb-szereplés végéig, onnan már felthetőleg gyorsan le tudják zongorázni az átigazolás hátralévő részét a játékossal.

KORÁBBAN ÍRTUK:

Ben White-ért, a Brighton fiatal védőjéért érdeklődik Mikel Arteta, írta David Ornstein, a The Athletic újságírója.

Az Arsenal érdeklődéséről White-ért legelőször John Cross, az angol bulvárlap Mirror zsurnalisztája írt, de ezeket az értesüléseket csak most erősítette meg egy jóval hitelesebb forrás.

A 23 éves White a Brighton saját nevelésű játékosa, aki idén robbant be Graham Potter csapatában. A tavalyi szezonban összesen 36-szor lépett pályára a bajnokságban, és Alexander-Arnold sérülésének következtében kései meghívót kapott Gareth Southgate-től az angol felnőtt válogatottba az idei Európa-bajnokságra.

White - ázsiója mellett értelemszerűen-  a kivásárlási értéke is nőtt, sajtóhírek szerint 35-40 millió fontot kellene fizetnie az átigazolásért az érdeklődő kluboknak, de Ornstein szerint az "Arsenalnak ez nem okozna megoldhatatlan problémát."

A legfrissebb hírek szerint az Arsenal komoly tárgyalásban áll a Brightonnal White átigazolásáról, a megbeszélések egyelőre pozitív mederben folytak. Hamarosan pedig jöhet az első hivatalos ajánlat is a játékosért. 

David Luiz távozásával az Arsenal a piacon van egy jobblábas hátvédért. Korábban a Sevilla játékosát, a francia Jules Koundét, és a Leverkusen bekkjét, Edmond Tapsobát is szóba hozták az Ágyúsokkal, de mindkét játékos többe kerülne, mint White. A Fulham fiatal angol játékosa, Tosin Adarabioyo is szerepel Arteta radarján. A védő a Fulham kiesésével 10 millió fontért biztosan hozható lenne, Adarabioyo ráadásul a Manchester City neveltje, onnan ismerheti őt a leginkább az Arsenal trénere.

White esetleges leigazolásával azonban ismét felmerülhetnek majd a kérdőjelek William Saliba arsenalos jövőjéről annak ellenére, hogy korábbam több forrás is lehozta, hogy két szezonnyi távollétet követően a francia idén nyáron végre megkapja a lehetőséget a bizonyításra Artetától. 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá