Kedden megtörtént az első ajánlattétel Albert Sambi Lokongáért, az Anderlecht középpályásáért, írják belga lapok, amit később megerősített a The Athletic hiteles újságírója, David Ornstein is.

Belga internetes oldalakra hivatkozva június elején írtuk leghamarabb, hogy az Arteta kedveli Lokongát, és hamarosan ajánlatot tehet érte - ennek most jött el az ideje. A hln.be híroldal szerint az Arsenal bónuszokkal együtt 15 millió eurót ajánlott Lokongáért, ám ezt azt Anderlecht egyből elutasította. Jó hír lehet azonban, hogy nem tűnik nagynak a két klub közti szakadék: a hírportálok ugyanis megemlítik, hogy az Anderlecht 20 millió euróért már elengedheti a középpályást.

Az Arsenal már évek óta figyeli Lokonga teljesítményét és fejlődését - bőven a pandémia kezdete óta szerepel a fiatal játékos a londoniak radarján. A football.london megbízható újságírója, Chris Wheatley szerint érdekesség, hogy Lokonga ügynöke korábban dolgozott az Arsenal jelenlegi ügyvezető igazgatójának, Tim Lewis ügyvédi irodájának - igaz, Lewis nem érintett az átigazolási tárgyalásokban.

Vincent Kompany együttese már hetek óta készül Lokonga eladására. A belga csapatnál már ismerik a játékos távozási szándékát, és egy ideje már kutatják a helyettesét is, aki minden bizonnyal Fausto Vera lehet a Sportingtól. Az Anderlecht azonban csak a megfelelő ajánlat ellenében válik meg Lokongától, akiért német és francia klubok is versengenek.

Lokonga 2017 novemberében írta alá első profi szerződését jelenlegi klubjával, egy hónappal később pedig már be is mutatkozhatott a felnőtt keretben az Eupen elleni bajnokin. A whoscored.com adatbázis alapján az elmúlt szezonban 33-szer lépett pályára az Anderlecht csapatában, 3 gólt és 2 gólpasszt szerzett, a weboldal pontszámítási algoritmusa szerint ő volt csapatának a második legjobbja.

A játékos bő kerettag volt a Roberto Martínez által irányított belga nemzeti válogatottban is az idei Európa-bajnokság előtt, ám Axel Witsel végül tudta vállalni a játékot a tornára, így Lokonga végül kimaradt. 

Az Arsenalnál egyelőre nem kívánták kommentálni a sajtóértesüléseket, de várhatóan lesz második, javított ajánlat Lokongáért.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá