Mikel Arteta a Chelsea elleni rangadó előtt elárulta, hogy szeretnék a lehető legjobban befejezni a szezont, illetve hogy izgatott a jövőt tekintve.

A legfrissebb hírek szerint a baszk tréner rövid távon megtarthatja az állását a csalódást keltő 2020/21-es idény ellenére is: ahogy a dolgok jelenleg állnak, Arteta vezényli majd az Arsenalt a nyári felkészülési időszakban, és legalább 10 meccsre a következő szezonban is.

"Az a felelősségünk és clunk, hogy a lehető legjobban fejezzük be az idényt. Ez mindig segít és önbizalmat ad, de a perspektíva még ennél is nagyobb." - mondta Arteta.

"Úgy vélem, egy folyamat kellős közepén vagyunk. Nem az elején, nem a végén. Ez a folyamat néhány hónapja kezdődött el, ekkor voltak változások a klub struktúrájában, ráadásul olyanok, amikre nem is volt példa a klub történetében."

"Ezeket a döntéseket meg kellett hoznunk, és a jövőben is így lesz majd. Ez egy nehéz folyamat, mert nem a stabilitásra törekszik a rövid távon, ami viszont szükséges lenne. De most egy hihetetlen lehetőség előtt állunk. Tudom, hová juthatunk el az erőforrásainkkal és a nálunk dolgozó munkatársak minőségével." 

Arteta egyúttal magabiztos, hogy a jelenlegi tulajdonosok, Stan és Josh Kroenke támogatni fogják a terveiben.

"Úgy vélem, a tulajdonosok is érintve lesznek ebben a nyári tervben, és támogatni fogják azt."

Mégis lesznek játékosmegfigyelők

Komoly ellenvéleményeket váltott ki a klub közelmúltbeli döntése, amikor is a sportigazgató Edu elbocsátotta az Arsenal játékosmegfigyelőinek nagy részét, és csak egy kisebb csoporttal akart dolgozni, statisztikai alapú kiválasztással.

A Guardian ezen a héten arról számolt be, hogy az Arsenal most mégis szeretne játékosmegfigyelőket igazolni. Az angol lap szerint a londoni klub a Nolan Partners fejvadászcéget bízta meg azzal, hogy segítsen kézre keríteni megfigyelőket különböző feladatokkal. A csapat két németországi játékosmegfigyelőt szeretne rekrutálni, az egyik közülük kimnodottan a fiatalokat fürkézné. De lenne munkatárs Angliában, Franciaországban és Spanyolországban is.

Az új játékosmegfigyelőknek aligha lesz idejük, hogy érdemben beleszóljanak a 2021-es nyári erősítésekbe, bár az Athletic lap szerint két feladatuk már azonnal van: egyrészt értékeljék ki Joe Willock teljesítményét a Newcaslte-ben: vajon a fiatal, saját nevelésű játékos befuthat-e az Arsenalban, másrészt elemezzék a Sheffiled United 23 éves tehetségét, Sander Berge-t, vajon ő beférhet-e a jelenlegi keretbe.

Öt kulcsember távozhat

Az érkezők névsorát nagyban befolyásolhatja, hányan távozhatnak az Arsenaltól a nyár folyamán - és belőlük milyen bevételt tud generálni Edu.

Az Athletic szerint öt kulcsember - aki az öltözőben hangadó - távozhat a nyár folyamán, a lap neveket is hoz: Bellerín, Leno, Xhaka, David Luiz és Willian mind elhagyhatják az Emiratest.

Hozzájuk még oda lehet tenni a kérdéses játékosokat, mint Lacazatte és Nketiah, illetve azokat, akik jelenleg kölcsönben szerepelnek más csapatoknál: Guendouzi, Maitland-Niles, Willock, Torreira, Kolasinac, Mavropanos, Saliba - közülük legalább a kétharmaduknak nincs jövője az Arsenal felnőtt keretében.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (322)

1 éve
A VAR megint gusztustalan volt, nem is értem, hogy a francba nem adták meg a góljukat. Más kérdés, hogy örülök, hogy nem nyertek :D
1 éve
Romano: Willockert 30-35 milliot szeretnenek kapni, ennyiert vihetik
1 éve
Ez euróban is csillagászati összeg érte. Iwobi féle isteni business lenne.
1 éve
Hát amit művel a kastélynál + angol és fiatal simán benne van ez az összeg. De minden féleléppen úgy adnám csak el, hogy opciós visszavásárlási joggal. Ki tudja 1-2 teljes szezon a szarkáknál vagy más gyengébb csapatnál és lehet Grealish szintre jutna.
1 éve
meg betala a Sheffieldnek es Fulhamnek ey 40ert is el tudjuk adni, mint Oxit
1 éve
Mert szükségük van angol játékosokra.
1 éve
Látod kispesti! Te sose figyelsz másokra! Csak a saját hülyeségeidet nyomod. A csapat jó részenek KÖTELEZŐEN angolnak és saját nevelésű játékosnak kell lenni. Ez jelenleg ha jól tudom olyan 9 ember, de ezt a számot emelni akarják. Így mikor nyögöd a marhaságaidat, hogy ilyen dél-amerikai meg olyan afrikait hozzanak alapvetően értelmetlen, mert annyi idegent nem is lehet nevezni a szezonra. Ezért van nagyon sok afrikainak, dél-amerikainak eu-s útlevele is.
1 éve
Te fogyatékos anyaszomorító geci nem veszed észre, hogy a PL évről évre erősebb? :D Akkora szánalmas fasz vagy, eltakarodhatnál már a jó kurva édes anyádba innen.
1 éve
A hazai mezunk tiszta Ajaxos lesz, leszamitva a sötétkék 3 csíkot a vállán.
1 éve
a 1999-es volt hasonlo, csak nem futott 3 kek csik a vallan
1 éve
Törölt felhasználó
Én nem mondanám rosz döntésnek. Ahogy meg tudja szervezni a védekezést 3-4-3-ban úgy se Wenger se Emery nem tudta. Velük szinte mindig vesztettünk a Stamford Bridgen. Arteta egy 20 éves negatív sorozatot szakított meg. Csak hinni kell benne. Egyelőre 100 mil-ből nem tudott igazolni márpedig keret alakításra pénz kell.
1 éve
Romano: Luiz nem hosszabbitasa kozos dontes, a jatekos a klub es Arteta kozott.

Arteta pedig tuti, hogy ott fog ulni a padon a 21/22 elso merkozesen.


1 éve
Tehát ingyen távozik, és az alapbüdzséből kéne pótolni, plusz más eladásokból. Na, hát én nem igazolnék középső védőt, sokkal lyukasabb posztok vannak. Nem lesz nemzetközi kupa sem, itt az idő felépíteni a Gabriel Saliba párost. (tudom, hogy nem ez lesz)
1 éve
Devecseri jöhetne Luiz helyére. Brutális erösités lenne. Igazi latinlábu védő.
1 éve
Ideje volt megszabadulni tőle, hiába bánik ügyesen a labdával, megbízhatatlan, instabil védő, félelmetesen sok gólt kaptunk miatta, csak ezt 1-2 jó meccs már feledteti is sok szimpatizánssal, én nem felejtek...
1 éve
Kispesti szerintem ez volt a legviccesebb hozzászólásod az elmúlt hónapokban :D
1 éve
Sallai jobb oldalon játszik a csapatában.
1 éve
Dominiknál most fog kiderülni mit is ér valójában,de én nagyon szurkolok neki is hogy klasszis legyen belőle majd.

Szólj hozzá