Mikel Arteta pénteken újfent elárulta, nagyon fáj neki a tegnapi Villarreal elleni Európa Liga-kiesés.

Az Arsenal az egész mérkőzésen enerváltan játszott, egy-két kivételtől eltekintve nem látszódott a játékosokon a kellő elszántság és elán, hogy megverjék egykori edzőjük, Unai Emery csapatát, és csak 0-0-ás döntetlent játszottak a Villarreal ellen, ami kiesést jelentett az elődöntőben.

"Ugyanazt érzem ma is, mint tegnap, nagyon mély fájdalmat, mert úgy érzem, hogy fordulópont lehetett volna a döntő mindazok fényében, amin átmentünk az elmúlt hónapokban." - mondta Arteta.

"Csalódást okoztunk a szurkolóinknak, és ez fáj a leginkább, mert a legjobbunkat akarjuk nyújtani mindenkinek, és továbbra is úgy gondolom, hogy ez sikerülni fog. Ha nem gondolnám ezt, nem ülnék ma itt."

"Minden kétséget és aggályt megértek. Öt éve nem szereplünk a Bajnokok Ligájában, ami nem egy véletlen, hanem egy trend. Ezen mindenképpen változtatni fogunk, mert változtatnunk kell, ezt nem fogadhatjuk el, és a rajongók sem fogják elfogadni sosem."

"Teljes felelősséget vállalok a tegnapiért. Amióta itt vagyok a klubnál, minden követ megmozgatok, ami tőlem telik, az életemet, a legjobb tudásomat, minden energiámat, minden tudásomat ebbe fektetem, hogy javuljunk."

"Egyelőre ez nem elég, és ilyenkor felmerül a kérdés: miért nem? Csak egy dolog van, amiért nem működik? Az az edző? Vagy van más is?"

"Ilyen a futball. Ha tegnap csak az egyik kapufánk bemegy, nyerünk 1-0-ra és bennvagyunk a döntőben. De nem így történt, és most eléggé másként fest a világ."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (228)

3 éve
Martinelli lenézését 1 meccs alapján nem igazán értem, mikor Auba vagy Lacazette is hoz simán olyan meccseket, amikor kb labdába sem érnek...... hosszú idő után most kezdett 9-esben, nyilván van hová fejlődnie, de fölösleges leírni egy 19 éves játékost, aki tavaly a sérülése elötti formában 9-esként lőtte a legtöbb gólt.

Kicsit azt érzem, h most mindenki szar és mindenki rohadjon meg :D Továbbra is azt gondolom, hogy ESR, Saka és Martinelli a jövő a csapatban, de akár már a jövő év is, persze amennyiben a brazil nem sérül le megint hosszabb időre.


3 éve
Abszolút igaz :)
3 éve
Meg aztán azt se felejtsük el, hogy ezeket a posztokat javarészt ki is kell szolgálni, viszont a taktikából meg kb. 99%-ban hiányoznak a lyukra futtatások. Csak az az elképzelés, hogy körbe kell passzolgatni a védelmet, és széleket kiugratni, hogy beívelhessék a csatároknak a lasztit. Na ez édes kevés szerintem, és ez alapján baromi nehéz lehet csatárnak lenni. Ráadásul a klasszikus két támadós felállás nálunk nincs is használva, pedig vannak olyan szituációk, ahol két jó csatár egymással is össze tud úgy játszani, hogy a védelmet meghülyítik.
3 éve
Tegnap azért volt 3-4 veszélyes beadás, amire csak érkezni kellett volna, de ez nem csak Martinelli hibája, sok meccsen ez volt a képlet idén. Az a baj szerintem, hogy túl nagy kontrollt akar Arteta. Kevés gólt lövünk, de ami bemegy, az szinte mind centire ki van dolgozva, a kapustól kezdve. Túl sematikus, a játékosok meg egyáltalán nem a legéretebbek taktikailag és sokan erre a labdakihozatalos dologra sem jó megoldások. Majd meglátjuk Arteta egy kicsit kienged-e, illetve egy felkészülési időszak, új játékosok, nagyobb biztonság hátul mit fog jelenteni.
3 éve
Egy elég hit and miss francia zsurnaliszta azt írja, hogy Camavinga az Arsenal prioritása a nyárra...Ez a faszi volt, aki először lehozta a Pepé dealt, de volt mellényúlása is azóta, nem egy.
3 éve
Ha a legnagyobb csapatoknak nem kell még el is tudom képzelni, hogy lehet esélyunk és Barnett ugynoksegehez tartozik, úgyhogy lehet, hogy ő is inkább Angliába vinné legszivesebben.
3 éve
Bitang nagy fogás lenne, de nem tudom, hogy ez mellett mennyi maradna a zsebben. Mindenesetre ha van rá sansz, rá kell menni, ő tényleg a krémek krémje lehet.
3 éve
Miért jönne ide, ha Bayern-Real szintű csapatok hívják? :D Ráadásul egy nulla edző kezei alá :D Nagelsmann a Bayernnél szerinetm világklasszist csinálna belőle.
3 éve
💰💰💰- ezért. Meg ha jól tudom, Arsenal szurkoló is. Persze, ha Zidane és/vagy a Bayern hívja, akkor nem mi leszünk a legnagyobb esélyesek az aláírásáért. Bár ki tudja, hogyan gondolkodnak. Haalandot is hívták nagyobb klubok tavaly, mégis a Dortmundba mentek, gondolván, hogy pár év múlva egy újabb transzfer keretein belül mennek majd egy nagyobb klubhoz. Ezek a nagy ügynökségek, szuperügynökök így működnek, minél több pénzt kisajtolva, minél több klubtól.
3 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
a hátralévő tét nélküli meccseken 2 pontot szerzünk szerintem. Chelsea csere csapat nyer 1-0ra míg a cp meg brighton ellen le xelünk.
3 éve
Akár Buendia jobb szélre Pepe v Willian helyett simán. És Öde helyére Matheus Pereira :)
3 éve
Pedig Ödegaardot nem szabad megtartani, menjen vissza szépen a Madridba. Örüljünk, hogy Cebától megszabadulunk, nem kell még egy ilyen ide.

Szólj hozzá