Az Arsenal hétfő délután hivatalosan is bejelentette, hogy Folarin Balogun új hosszú távú szerződést írt alá a klubbal. 

A 19 éves fiatal támadó 2019-ben írta alá az első szerződését a csapattal. Balogun 9 éves kora óta a klub akadémiájának neveltje, ebben a szezonban pedig már a felnőtt keretben is bemutatkozhatott, sőt, gólt is szerzett Mikel Arteta együttesében.

"Nagyszerű, hogy Flo hosszú távon is a csapatunkkal marad. Egy nagyon ígéretes fiatal tehetségről van szó, minőségi csatár, ezt számos alkalommal bizonyította már a pályán is. Nagyon várjuk, hogy a jövőóben is együtt dolgozhassunk, hogy kianázzuk a benne lévő potenciált." - mondta Edu.

"Flo óriási benyomást tett ránk ebben a szezonban. Számtalan edzésen bizonyította már a természetes tehetségét, jelenleg folyik a beintegrálása a felnőtt keretbe, ezzel is elégedettek vagyunk. Már két gólt is szerzett a felnőtt csapatban. Persze a kemény munka csak most kezdődik, mi mindenben a segítségére leszünk." - mondta Arteta.

"Nagyon izgatott vagyok, hosszú ideje erre a pillanatra várok, nagyon örülök ,hogy végre pont kerül az ügy végére. " - mondta Balogun.

"Emile [Smith Rowe] és Bukayo [Saka] példái nagyon inspirálóak voltak a számomra, hogy ha türelmes vagyok, akkor kifizetődő lesz. Sokat tanultam tőlük. Azt gondoltam, hogy készen álltak, bármikor is számított rá az edző a felnőtt csapatban. Készen álltak - fizikálisan és mentálisan is."

"Aztán ott van a többi csatárral való jó kapcsolatom is: sokat beszélünk Auba-val, Eddie-vel és Laca-val, jól érezzük magunkat egymás társaságával. Folyamatosan adják a tippeket ezzel-azzal kapcsolatban, próbálnak javítani a játékomon. Ez sokat segít." - mondta Balgoun. 

A csatár 2025-ig tartó szerződést írt alá az Arsenallal.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

3 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Mindenki félt a vrealtól ilyen jók olyan jók egyik legjobban támadó laliga csapat. Na most amit tegnap láttam tőlük az az hogy a második felesben a Mu ellen 12-t kapnak. Most ezzel csak az a baj hogy mi még ezt a vrealt is 1 szintel minimum alul múltuk. ebben a szezonban semmi de semmi pozítívum nincs.
3 éve
Nketiah erteket fel kell tolni vhogy nyarig, igy valszeg O lesz Aubaek utan az elso szamu a maradek meccseken
3 éve
Már csak játszatni kellene hogy lássuk tényleg akkora nagy tehetség e. Az hogy most ilyen csatár ínséges időben /Auba, Laca sérült/ sem játszatja arteta meg keretbe sem nevezi az az ő szegénységi bizonyítványa /mármint artetáé/
3 éve
Hát hogyha a hátralévő PL meccseken nem fog lehetőséget kapni, akkor igencsak elmehet a picsába Arteta. Bár szerintem Nketiah az egyik legjobbunk volt az Everton ellen, de akkor is kapjon esélyt Balogun is. Simán lehet nevezni a kezdőbe is, bár semmi tétje nincs a PL-nek.

Szólj hozzá