Mikel Arteta első ízben adott nyilatkozatot - többek között - az Európai Szuperliga meghiúsult kísérletéről a mai online sajtótájékoztatóján.

"Én is nem sokkal azelőtt tudtam meg a Szuperliga létrehozását, hogy megtörtént a bejelentés [vasárnap késő este  - a ford.]. Aztán minden elszabadult, és az egész világ nagyon egységesen lépett fel ez ellen. Nem is volt időm ezen gondolkozni, refkletálni, kiértékelni, mert alig, hogy bejelentették, az egészet elsöpörte egy cunami." - mondta Arteta.

"Vinai [Venkatesham - Arsenal vezérigazgató - a ford.] egy kicsit beszélt velem a részletekről, a folyamatról még a bejelentés előtt, nyíltan és átláthatóan beszélt. Értettem a mögöttes logikáját, amiről nem tudhattunk. Nem voltunk benne a döntésben, de értettem a logikáját." 

"A visszakozás óta Vinai és a tulajdonosok is elnézést kértek. Mindannyiójuk szándéka az volt, hogy megóvják a klubot, és hogy a lehető legjobb helyzetbe hozzák a csapatot a jelenre és a jövőre nézve, de elfogadták, hogy szörnyű következményekkel járt, ahogyan a dolgot kezelték, és hogy ez hiba volt. Tiszeletben kell tartani, amikor a döntéshozóknak őszinte szándékaik vannak arról, hogyan kell a csapatot irányítani, milyen irányba kell vinni. De ha ez mégsem így alakul, vagy nem jól sülnek el a tervek, akkor fel kell állni és bocsánatot kell kérni. Jelenleg csak a magam nevében beszélhetek, de szerintem ezzel a játékosaink és a stábtagok is így vannak. Le kell ezt nyelnünk és tovább kell lépnünk. Azt gondolom, belső körökben jól lett kezelve az ügy."

"Voltak megbeszéléseim a tulajdonosokkal is. Ők felelnek teljes mértékben a klubért. Tegnap beszéltem velük, és a kommunikáció olyan mederben folyt, mint bármikor korábban. Bármi van, mindig ott vannak, mindig segítőkészek, válaszolnak, megadnak minden támogatást. Ez most is így volt.

Elnézést kértek, hogy ezzel a hírrel felzaklatták a csapatot, azért, hogy nem kommunikálták ezt a hírt velünk a bejelentést megelőzően, és hogy nem adtak kellő magyarázatot arra, miért döntötték így. Megkértek, hogy kommunikáljam a bocsántkérésüket a játékosok felé. Ez minden, amit meg lehet most tenni."

"Úgy gondolom, az egész nagy lecke volt mindenkinek. A Szuperligára érkezett reakciók jól mutatják az egész labdarúgás szerepét a világban, és hogy a sport lelkét a szurkolók jelentik. A pandémia miatt egy éve rajongók nélkül kell meccseket játszanunk, de most, amikor a szurkolók úgy érezték, szükség van rájuk, nagyon hangos szóval jelentek meg az utcákon. Azt gondolom, ez volt a valaha volt legerősebb üzenet, ami a futball világában megjelent. Le kell vonnunk a tanulságokat: a klub érdekein túl az első számú szempont csak a rajongók lehetnek, amely mentén döntéseket lehet hozni. A klubok kitették a Szuperliga megalapításáról szóló hírt és 24 órán belül a rajongók leverték a projektet. Ez óriási dolog."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (217)

3 éve
Balogun most mar hivatalsan is meghosszabbitotta szerzideset
3 éve
A sporify-s csavo a Bergkamp, Henry, Vieira trioval mentene meg az Arsenalt a Kronke csaladtol
3 éve
Úgy legyen! Ez a 3 ember tudja, hogy mit is jelent ez a csapat.
3 éve
Tökmindegy, Kroenke nem adja el, erről felesleges is beszélni.
3 éve
Nem felesleges, mert álmodozni jó dolog. 😜
3 éve
igen, gyanus, h nem fog megvalni a klubtol
3 éve
én csak azt nem értem hogy ez a 3 volt játékosunk milyen módon "mentenék" meg a csapatot? :D milyen pozicióban lennének?
3 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Simán lehetne. Ősszel is ezek a barmok ide hozták parteyt ha annyira benne vannak hisz ez a munkájuk miért nem látták hogy Bissouma 1 szint vele és hoztuk vna martinez árából, aouarért meg az 50et oda lehetett vna adni. Most már 40-50 misi bissouma. Parteyt meg 30at sem ér.
3 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Megnéztem Moffit bal jobb lábbal kiváló tud fejelni gyors jó befejező. Elég hajlékony a srác. Talán jobb mint Eduard és Oshimen. Magasabb meg fiatalabb is mint ivan Toney vele szemben lehet preferálni.
3 éve
Kíváncsi lennék hogy mivel kevés pénz áll rendelkezésre igazolásokra az arsenalnál figyelünk - e olcsón megszerezhető de nagy ígéretnek tűnő játékosokat. Mert sztem más lehetőség nincs az előrelépésre. Tényleg nagyon érdekelne az atigazolási politikánk
3 éve
Willian az elég olcsó volt, nem? 🤔😂
3 éve
Én nagy ígéretrekre gondoltam nem egy ki öregedő játékosra😃
3 éve
Kicsit ilyen Tesco-s Lukaku feelingem van vele kapcsolatban, de láthatjuk, hogy a mostani topcsatarok is ilyen típusuak, mint ő. Kéne nekünk is egy magas, erős, gyors csatár, akire akár fel lehet lőni a labdát, mert sokszor szart se tudunk kezdeni felallt védelem ellen.
3 éve
Amúgy Giroud még mindig ott lesz elvileg nyáron ingyen. Ha más posztok megerősítését fontosabbnak érzik Eduék, de mégis akarnak hozni valakit elölre, mert mondjuk több távozó is lesz, akkor ő is lehet egy opció. Szerintem sajnos Lacazette lesz beáldozva, meg gondolom megy Nketiah is. Marad Auba, Balogun és esetleg Martinelli. Még egy öreg Giroud beugrósnak elférne, bármelyik sorozatban tudna segíteni, akár a BL-ben is. Az Atleti tudna mesélni... Simán meg lehetne húzni, de úgysem fogjuk.
3 éve
Tescos Lukaku? Sztem már most sokkal technikásabb mint lukaku. De mindegy mert nekünk még Tescos Lukakunk sincs
3 éve
Múltkor írtam egy 21 eves srácról a Lorientból. Teremas Moffi a neve. Ma a Bordeaux rúgott mesterhármast. 14 gólos a francia ligában az első szezonjában. Egy kieso csapatot ment meg a kieséstől mert a szezon elején még nem is játszott. Egész biztos vagyok benne hogy 2 éven belül már nagy csapatban fogja ontani a gólokat. Látta őt vki már focizni? Sajnos én nem tudok francia meccseket nézni.
3 éve
varnek az ilyen fel szezonos csodakkal, aztan lehet, hogy Mbappe II. lehet belole 😉
3 éve
Én sem láttam még, de a Ligue-ből érkező játékosokkal már vannak fenntartásaim. Pepé is nagyot ment ott...
3 éve
Kispesti ebben egyetértünk. Én biztos rámennék. Ezer százalék hogy jobb mint az nketiah balogun páros együtt véve. Egy ilyen kiscsapatban az első évében egy komolyabb ligában. Sztem már nyáron leigazolja vmi nagyon klub csak sajnos nem mi leszünk azok.

Szólj hozzá