Az Arsenal szerda délelőtt hivatalosan is megerősítette Martin Odegaard érkezését. A norvég játékos a szezon végéig igazolt Londonba a Real Madridtól, opciós joga nem lesz Arteta csapatának a végleges megvételre.

Az Arsenal mintegy 2 millió eurót fizetett a Real Madridnak a kölcsönügyletért, és teljes egészében állni fogja Odegaard kb. 40 ezer eurós heti fizetését a szezon végéig.

"Nagyon elégedettek vagyunk, hogy a szezon végéig a csapatunkban tudhatjuk Martint. Szeretnénk megköszönni a Real Madridnak és a játékos ügynökségének a közös munkát, hogy ez az átigazolás létre jöhetett. Martin egy nagyon ígéretes középpályás, egy remek támadó játékossal erősödött a keretünk a szezon hátralévő hónapjaira." - mondta Edu.

"Nagyszerű hír, hogy Martin érkezett. Fiatal, mégis a legmagasabb szinten is bizonyított játékosról van szó, akit már régóta figyeltünk. Vele minőségben is növekedett a lehetőségeink száma a támadószekcióban, mindannyian izgatottak vagyunk, hogy beillesszük őt a keretünkbe." - mondta Arteta.

"Norvégiában nagy népszerűségnek örvend a Premier Liga, sokat néztük a barátaimmal az angol meccseket. Egy álmom volt Angliában játszani, az Arsenal játékstílusát pedig mindig is kedveltem. Nagyon sok példaképem játszott ennél a klubnál, az egyik legmeghatározóbb ilyen játékos Fabregas volt, fantasztikus volt, hogy irányította a játékot, nagyon sokat igyekeztem ellesni a stílusából." - árulta el Odegaard.

"Beszéltem Artetával az ideigazolásom előtt. Nagyon fontosak voltak a beszélgetéseink, egy nagyszerű edzőről van szó, tetszenek a játékkal kapcsolatos elképzelései. Úgy vélem, bárhová is menjen egy játékos, fontos, hogy jól érezze magát és hogy legyenek vele tervek. Azt gondolom, hogy az Arsenalnál ezek adottak. Kedvelem az Arsenalt és a klubra jellemző játékstílust, szerintem feküdni fog nekem ez a váltás."

A támadó középpályás Norvégiában, a Stromsgodsetnél kezdte meg profi karrierjét, és mindössze 15 évesen debütált a felnőtt csapatukban 2014 áprilisában, ezzel ő lett a legfiatalabb játékos, aki pályára lépett a norvég élvonalban. Miután az első szezonjában rendszeres kezdővé vált a Stromsgodsetnél, Európa legnagyobb csapatai akarták őt leigazolni. Döntése végül a Real Madridra esett, Spanyolországba 2015 januárjában igazolt el.

2017-től számolva Odegaard három csapatnál: a Heerenveennél, a Vitesse-nel és a Real Sociedadnál bizonyíthatott kölcsönben, legutóbbi klubjával Odegaard vezényletével elérték a Spanyol Kupa döntőjét és bejutottak az Európa Ligába is.

Odegaard a norvég válogatottban 2014 augusztusában mutatkozott be, mindössze 15 évesen és 253 naposan, azóta pedig 25 pályáralépésnél tart.

A játékos a 11-es mezszámot kapta, és elvileg már a hétvégi Manchester United elleni rangadóra is nevezhető lesz.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

3 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Ma ki kezdjen? Holding az tuti, de mellette? luiz,gabriel,mari? útóbbi 2 közül választanék.

Szólj hozzá